joi, 22 martie 2018

Sistemul imunitar al minții



Din ciclul De ale mele

Am avut aseară o discuție cu cineva drag mie pe tema intensificării activității mentale, activitate care tinde să devină mai mult decât haotică. Cred că o mare parte dintre noi au observat acest lucru, în timp ce alții nici măcar nu l-au băgat în seamă. Întrebarea firească ”Oare de ce?” duce la obținerea unor răspunsuri care devin tot mai clare și mai evidente pe zi ce trece.

Da, într-adevăr, celor care și le pun 😊 Cu toții acceptăm ideea unui sistem imunitar al corpului nostru fizic, dar sunt puțini încă cei care acceptă că noi avem cu mult mai multe corpuri decât cel pe care îl vedem cu ochii fizici atunci când ne privim în oglindă. Și totuși, pe zi ce trece tot mai mulți își acceptă unele corpuri de bază cum ar fi corpul emoțional, corpul mental, câmpul auric, corpul energetic, corpul spiritual și așa mai departe.

Așa cum corpul nostru fizic are un sistem imunitar care îl menține sănătos, care se opune intrării unor ”intruși” în sistemul nostru fizic, tot așa fiecare corp al nostru își are propriul său sistem imunitar, doar că forma intrușilor diferă, porțile de intrare ale acestora diferă, manifestarea/acțiunile sistemului imunitar diferă de domeniul, corpul căruia sistemul imunitar îi corespunde.

În aceste momente, etape ale procesului de ascensiune prin care trecem cu toții, două dintre corpurile noastre energetice sunt cel mai greu puse la încercare, și prin urmare și sistemele lor imunitare, iar aceste două corpuri sunt corpul mental și corpul emoțional cu reflectare și manifestare în corpul nostru fizic. Manifestările lor în corpul fizic ne atenționează că sistemul imunitar al corpului energetic este slăbit și are nevoie de ajutorul nostru.

Faptul că sistemul imunitar al unui corp energetic ne dă semnale de avertizare este un lucru extrem de benefic care ne arată unde ce avem de făcut, ce măsuri este nevoie să luăm pentru a restabili echilibrul la acel nivel energetic, astfel încât acest echilibru să poată fi reflectat și în fizic.

Cu toții am observat cavalcada minții umane, care parcă a prins viteza gândului, frânele nu-i mai răspund, parcă cineva sau ceva și-a blocat piciorul pe accelerație, iar GPS-ul a înnebunit. Semne clare că sistemul imunitar al minții este grav compromis și are nevoie de asistență de urgență.

Problema este că nu poți interveni sau remedia ceva ce nu cunoști. Dacă mulți nu acceptă ideea plurității corpurilor noastre, cum să accepte ideea că unul dintre aceste corpuri cere ajutor pentru că nu mai face față, pentru că sistemul său de autoapărare este compromis și nu poate opri accesul intrușilor de unul singur?

Acum, ce susține corpurile noastre energetice, pentru că ”știm” că corpul nostru fizic este susținut de energia pe care și-o ia din alimente, apă, aer, deci tot din elemente presupus fizice. Dincolo de aceste elemente pe care noi le percepem din punct de vedere fizic, există nenumărate rețele energetice care susțin nu numai corpurile noastre energetice, ci și corpurile noastre fizice, dar nu am să intru acum în acest subiect.

Ideea este că prin schimbările energetice care au loc acum nu numai la nivel de planetă, ci de Univers, TOATE rețelele energetice sunt afectate, iar unele pur și simplu sunt scoase din funcțiune. Da, putem spune că asistăm la o re-cablare energetică a acestui Univers. Unii o resimt mai puternic și o conștientizează, în timp ce alții nu știu ce i-a lovit.

Ei bine, unul dintre sistemele imunitare compromise, în acest caz mintea, care are un impact foarte mare asupra noastră, are nevoie de ajutorul nostru. Atât de multe lucruri noi ies la iveală, și mai ales unele foarte urâte, provocatoare, care nicidecum nu mai corespund sistemului în care mintea a fost educată, încât la un moment dat apare starea de copleșire, suprasaturare și chiar depresie.

Pur și simplu mintea noastră este copleșită și aleargă ca bezmetica de una singură, dar problema este că această goană a ei are un efect deosebit de dăunător asupra noastră și a funcționării echilibrate a tuturor sistemelor noastre. Prin prăbușirea multor rețele energetice care mențineau anumite tipuri de gândire, credințe, conștiință, etc. s-a creat un gol pe care mintea noastră nu are cum și cu ce să-l umple pentru că mintea poate opera doar cu ceea ce ei îi este cunoscut, acele cunoștințe ale ei nu mai funcționează și altele noi nu are încă de unde să-și ia, ele neintrând încă în totalitate în conștientul colectiv uman.

Această prăbușire nu are loc doar la nivel individual, ci la nivel colectiv, iar acest lucru amplifică și mai mult starea de haos a minții, lucru care la rândul lui amplifică prăbușirea. Da, se generează și influențează reciproc. Ei bine, când mintea începe să dea rateuri, nu va face public acest lucru, nu-și va da demisia, nu va cere ajutor, ci va încerca să crească viteza și entropia pentru a-și ascunde neputința. Va încerca să vă ducă în zone neexplorate încă de voi pentru a vă ține ocupați și orbi la adevărata cauză a ceea ce experimentați.

Să nu subestimăm puterea minții, pentru că așa cum o minte ordonată, clară, focalizată, calmă, liniștită poate duce la mutarea munților din loc, tot așa o minte haotică, debusolată, nestăpânită poate duce la manifestări extreme și chiar la moartea individului. Mintea noastră are și ea nevoie de repaus pentru a se reface, pentru a se limpezi, pentru a putea să-și recapete măcar o parte din claritate, dar cum în ultima vreme nici somnul nu a fost somn pentru mulți, această necesitate a ei nu a fost satisfăcută și a ajuns să fie suprasolicitată.

Acum, prăbușirea bazelor pe care ea a funcționat, lipsa de pauze de refacere, este un amestec exploziv care poate duce la clacări, blocaje, nebunie temporară sau totală și chiar moarte fizică. Cei care ne aflăm de mai multă vreme pe o cale a întoarcerii în sine, știm că fiecare corp al nostru își are necesitățile sale și ne-am obișnuit să ne observăm echilibrul pentru a putea interveni acolo unde el este tulburat.

Ei bine, nu ne reușește nici nouă întotdeauna, pentru că apar dezechilibre cu care nu suntem obișnuiți și percepțiile noastre au nevoie de un anumit ”timp” pentru a recunoaște sursa și găsi remediul. Dar, nu putem face acest lucru cu o minte aflată într-o cursă nebună cu ea însăși. Este nevoie să înțelegem că mintea noastră are nevoie de un stăpân hotărât, care știe ce vrea și încotro să o ghideze pentru că în acest moment ea este depășită.

Nu va înceta de la sine această cursă nebună pentru că ea nu are noțiunea de moarte oricât de ciudat ni se pare acest lucru. Mintea nu moare așa cum ne imaginăm noi, dar poate să o ia într-o direcție pe care noi o numim moarte. Dacă însă este stăpânită, strunită și readusă în parametrii ei normali de funcționare, se va supune căpăstrului ținut cu hotărâre de cel/cea care o strunește.

Cei mai afectați de acest simptom sunt cei care au fost obișnuiți să urmeze anumite sisteme de credință, să se supună la ceva ce nu mai există, ce nu mai are putere, în timp ce mintea lor caută cu înverșunare acele puncte de referință pentru ea. Și de acest fenomen suntem influențați cu toții prin conștientul colectiv uman care preia TOATE stările, gândurile dar și dezechilibrele mentale ale omenirii.

Întoarceți-vă în voi înșivă, spre sinele vostru și acolo căutați răspunsuri la ceea cu ce vă confruntați, conștientul colectiv uman este greu încercat în acest moment. Sistemele imunitare ale corpurilor noastre energetice sunt greu încercate și au nevoie de ajutorul nostru. Acordați-vă atenție mai mult ca niciodată pentru a putea detecta ”intrușii” care vă atacă sistemele și acționați în consecință.

Nu vă așteptați la răspunsuri clare și de ajutor din partea unor sisteme compromise pentru că suntem în situația în care ”orbul îl ghidează pe orb”, iar adevărata lumină, cunoaștere, înțelegere se află în cu totul și cu totul alte sisteme de-ale noastre pe care nu le putem găsi cu mintea nedomesticită, haotică și care se crede suverană. Ea este doar instrumentul de care este nevoie să ne folosim pentru a putea merge mai departe.

Nu-i dați minții frâiele, pentru că s-ar putea să vă arunce din șa. Luați voi frâiele și cu o mână sigură conduceți-o în direcția dorită de voi. Dar mare atenție la ”intrușii” care abia așteaptă să găsească o breșă în sistemul imunitar al corpului vostru mental. Înțelegeți că noi suntem responsabili de tot ceea ce experimentăm, că noi suntem responsabili de igiena și echilibrul tuturor componentelor ființei noastre întrupate.

O zi minunată, plină de magie și de o fericită anticipare vă doresc!

Munay!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.