vineri, 15 decembrie 2017

Mass – media Universală


Din ciclul De ale mele

Ce este Mass-media Universală? De ce ar fi altceva decât ceea ce este mass-media pământeană? De unde credeți că a fost preluat modelul mass-mediei pământene? Doar totul există deja în Universul Creatorului nu-i așa? Faptul că noi nu cunoaștem/nu ne amintim totul dintr-o dată, deși nu este imposibil dar este extrem de rar, nu înseamnă că toate acestea nu există deja.

Avem în mass-media Universală toate informațiile obișnuite, informații meteo-energologice, ba mai aflăm uneori și ce se întâmplă pe ici colo, dar informațiile importante rămân de cele mai multe ori, la fel ca în mass-media pământeană, în culise, în spatele cortinei, pentru că nu sunt informații pentru neavizați, pentru ”copii” care nu le-ar putea înțelege, asimila și ar crea doar panică.

Acest tip de mass-media își are consumatorii obișnuiți, la fel ca pe Pământ, foarte puțini încumetându-se să treacă dincolo de ceea ce este distribuit în ”văzul lumii”. Această mass-media universală a prins foarte bine, o vreme,  la oamenii de pe Pământ deoarece orice este nou este nemaipomenit, interesant, absolut, etc. după cum este perceput de fiecare.

Dar dincolo de această mass-media, de multe ori superficială, se află adevărata informație, adevărata cunoaștere pe care nu o afli din nici un ziar, film sau prezentare făcută din nivelul de cunoaștere a autorului ei. Acum, și articolele din mass-media, oricare ar fi ea, sunt valoroase dacă sunt folosite doar ca simple informații care să te facă să cauți ce se ascunde în spatele lor, care este semnificația și înțelesul lor mai profund.

Dacă te limitezi doar la a ”consuma” presa, informațiile din mass-media, nu înseamnă nici că ești informat, nici că ești pregătit pentru a afla adevărul despre ceea ce se întâmplă cu adevărat. Da, dacă ești un consumator al rubricii meteo-energologice vei ști cu aproximație când să-ți iei umbrela pentru că va ploua cu diferite energii, dar ele vor trece peste și pe lângă tine exact ca și ploaia de pe Pământ: fără ca măcar să te ude.

Dar cel puțin știi că va ploua 😊 dacă asta este ceea ce cauți. Sunt puțini cei cărora le place să danseze în ploaie și să se bucure de ea. Este normal să te pregătești când se anunță uragane și taifunuri, dar este nevoie să știi și că aceste uragane și taifunuri energetice universale te găsesc oriunde ai fi și orice măsuri de protecție ți-ai lua. Mintea ta îți poate spune că ai făcut ceea ce trebuia și că ceea ce ți s-a întâmplat nu este din vina ta, iar tu poți dormi liniștit mai departe.

De ce scriu aceste lucruri? Am atras în ultimul timp atenția că este nevoie să trecem dincolo de aceste avertismente de cod galben, cod roșu în ceea ce privește energetica universală primite din mass-media universală și să vedem ce se ascunde în spatele acestor evenimente, nu doar să ne baricadăm în spatele ușilor, să ne folosim umbrelele și șoșonii.

Da, și în Univers sunt canale și canale care emit în mod continuu aceleași informații, așa cum la grădiniță avem educatoare care pun bazele unor obiceiuri în formarea noastră ca și consumatori de informații, în școală avem învățătoare în clasele primare, apoi profesori de diferite grade, dar apoi vine momentul în care absolvim și pornim pe propria noastră cale de învățare.

Canalele/învățătorii/profesorii nu se schimbă, elevii și studenții, da. Nu poți rămâne veșnic elev/student, pentru că vine momentul în care să devii la rândul tău învățător și chiar Maestru. Și nu este nevoie să fii învățătorul/maestrul nimănui, este suficient dacă ești doar propriul tău învățător/maestru, pentru că, de fapt, asta și suntem.

Este nevoie să căutăm adevărul mai profund în toate, să trecem de la stadiul de consumator de informații la stadiul de cunoscător al acelor informații, să fim pregătiți de apariția unor evenimente, să le înțelegem mecanismele de funcționare, să le putem anticipa și să ne folosim de toate pârghiile de care dispunem, pentru că dispunem.

Priviți în jurul vostru, stați și observați ce se întâmplă. Ieșiți din joc, plecați din fața ”televizorului” sau ”ziarului” universal pe care vi-l aduc unii sau alții, faceți un pas, sau mai mulți, în spate și încercați să vedeți întreg tabloul, întregul ecran pe care se derulează ”știrile de la ora...” universale. Căutați acele canale care știți că sunt sigure, nu tot ce zboară se mănâncă și nu tot ce strălucește este aur.

Cel mai sigur și mai potrivit canal pentru fiecare este cel pe care fiecare dintre noi îl avem în interiorul nostru. Deschideți-vă propriul ”televizor”, propriul ”ziar” din interiorul vostru și de acolo luați-vă știrile zilei, pentru că acelea sunt cele valabile, reale și potrivite pentru voi. Da, știu, nu este ușor, dar dacă vă reglați postul, îl veți ”prinde” de fiecare dată când îl căutați. De la o vreme veți descoperi că s-a fixat și că nici nu mai este nevoie să-l căutați pentru că el emite în fiecare moment.

Nu rămâneți simpli consumatori de mass-media, indiferent că este vorba de cea pământeană, universală, galactică sau cosmică. Aprofundați informația, căutați-i sensurile mai profunde, fructificați-o, folosiți-vă de ea și de învățăturile pe care le poate trezi în voi. Simpla lecturare/vizionare/ascultare a canalelor mass-media, oricare ar fi ele, nu vă îmbunătățește modul în care percepeți realitatea, modul în care vă creați propria realitate.

Nu uitați că în școală am învățat atâtea materii care nu ne-au folosit peste ani la absolut nimic, dar dacă ne-am urmat chemarea, am urmat calea care ne-a atras cel mai mult, am ajuns la o cunoaștere mult mai profundă decât am putut dobândi în învățarea pe de rost a unor lecții doar pentru a lua nota de trecere. Lucrurile nu se schimbă, principiul este același, depinde doar de noi să le vedem, să le înțelegem și să mergem mai departe.

Roata a fost o invenție care a schimbat lumea noastră din temelii, dar este momentul să abandonăm roata pentru că am descoperit noi modalități de transport și de existență. Nu mai este momentul să alergăm, este momentul să ne oprim din goana după nimic și să decidem conștient ce dorim, cum dorim și cum să acționăm ca lumea noastră, realitatea noastră personală să fie așa cum noi ne-o dorim să fie.

O zi minunată, plină de magie și de o fericită anticipare vă doresc!


Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.