luni, 13 noiembrie 2017

Butoanele numite Identificare


În ultimele zile mi-au fost arătat câteva dintre butoanele care au fost activate pentru a ne ajuta să ne eliberăm de formele de identificare a noastră cu câte ceva: cu corpul nostru – eu sunt un simplu om, cu sexul nostru – eu sunt femei/bărbat, cu rolul nostru – mamă/tată, soț/soție, etc.,  cu profesia noastră – oricare ar fi ea, cu grupul din care considerăm a face parte, cu națiunea, cu strămoșii, etc.

Și avem fiecare dintre noi nenumărate identificări care acționează ca niște butoane atunci când competența sau credințele/convingerile noastre sunt puse la îndoială. Imediat se activează acel ”Mie îmi spui? Eu știu pentru că eu sunt ....” și mintea egotică intră în funcțiune, ego-ul se inflamează și se nasc situații conflictuale din care nimeni nu are nimic de câștigat, cu excepția situației în care este conștientizată acea identificare și vindecată.

 Orice identificare cu ceva nu este altceva decât o formă de limitare, de auto-limitare, în care oamenii se reduc la ceea ce mintea și ego-ul le spune că este adevărul lor. Pur și simplu nu permit ca alte cunoștințe, alte înțelegeri, alte percepții și perspective să intre în conștientizarea lor și să le aducă schimbarea pe care susțin că o doresc. Dacă nu accepți să schimbi nimic din ceea ce crezi că așa este, cum poate avea loc schimbarea, înnoirea?

Când te identifici cu corpul tău, convingerea ta este că viața ta începe și se încheie odată cu nașterea și moartea corpului tău, că nu ai existat și nu vei exista dincolo de aceste momente, noțiunea de suflet, nemurire, vieți multiple, multidimensionalitate, existențe simultane și altele asemenea sunt povești spuse de minți rătăcite care nu cunosc adevărul (în general acest concept este promovat de majoritatea, dacă nu de toate religiile) sau, și mai rău, posedați de cine ce știe entități. Foarte mulți îi neagă corpului inteligența sa și faptul de a ști mai bine de ce are el nevoie, lucruri pe care le spune adeseori atât de clar. Corpul este văzut de rang inferior, păcătos, murdar așa cum ne-a fost prezentată și Mama Pământ: o bucată de rocă de care avem dreptul să dispunem cum vrem noi. Abia mai nou a ajuns în conștientizarea multora faptul că Mama Pământ este o ființă vie pe care este nevoie să o tratăm cu respect, recunoștință și iubire, așa cum am dori să fim tratați și noi.

Când te identifici cu sexul tău, vei adopta un anumit comportament stabilit arbitrar de către societate și îți vei refuza multe experiențe pe care s-ar putea să ți le dorești, dar să nu-ți fie accesibile din cauza acestor aberații de gândire socială. Să nu uităm că mai sunt încă multe țări în lume în care femeile suferă o gravă și profundă discriminare bazată pe diferența dintre sexe. Multe femei continuă să se perceapă slabe, neînsemnate, cetățeni de rangul doi, își neagă și refuză puterea și tăria, după cum mulți bărbați își refuză calitățile feminine.

La fel se întâmplă și atunci când te identifici în familie cu rolul tău de mamă/tată sau soț/soție. Femeile mai sunt trimise încă la cratiță și li se spune că asta sau aia este treabă de femeie și să nu-și bage nasul în treburile bărbaților, iar bărbații continuă să poarte pe umerii lor povara ”susținătorilor familiei” cu orice preț și sacrificiu. Chiar dacă aceste roluri nu sunt conștientizate sau par a fi fost vindecate, ele mai continuă să funcționeze în subconștientul nostru.

Când te identifici cu profesia/meseria pe care o practici, consideri că ești as în domeniul tău și nu mai accepți nici o observație sau părere a cuiva care nu are același domeniu de experiență cu tine, deși, de multe ori piedicile întâmpinate într-un anumit domeniu au fost rezolvate cu instrumente și idei venite dintr-un alt domeniu. Când specialiștii din diferite domenii vor înțelege că nimic nu este separat de nimic și vor renunța la ego-ul profesional, colaborând cu cei din alte domenii complementare sau nu, societatea noastră va începe să cunoască adevărata sa dezvoltare ca tot unitar.

Când te identifici cu grupul din care faci parte, adopți convingerile, credințele, practicile, stilul de viață al acelui grup și ai tendința de a refuza și condamna orice alt stil de viață, sistem de credințe, de aici derivând intoleranța față de alte culturi, religii, sisteme de organizare și te consideri a face parte dintre ”cei aleși”. Problema apare atunci când încerci să-ți impui credințele tale de ”ales” asupra celor pe care-i consideri mai puțini buni decât tine pentru că nu aparțin aceluiași grup de ”aleși”. Este cazul tuturor religiilor creștine care s-au simțit obligate să-și impună sistemul de credințe, evident pentru hegemonia lor în lume.

Când te identifici cu națiunea, cu strămoșii pe care-i recunoști a fi strămoșii tăi, apare acea mândrie de neam și intoleranță față de alte popoare, nații și naționalități. Naționalismul, șovinismul și extremismul sunt rezultatul acestei forme de identificare care se poate manifesta sub o formă mai reținută sau sub forme extreme de atacuri, războaie și alte manifestări sângeroase. Este o formă de identificare susținută foarte bine de identificarea cu corpul și cu o viață unică, uitând că sufletul nostru în călătoria sa pe Pământ a ales întrupări în toate neamurile, sexele și culorile Pământului, și că strămoșii noștri suntem tot noi, indiferent de neam, situare geografică, apartenență la un sex sau altul, la o culoare a pielii sau alta.

Orice formă de identificare ne limitează și ne îndepărtează de adevărata noastră Divinitate, de Unul care suntem, ne menține în separare și ne face să fim vulnerabili. Uitați-vă la modul în care sunt manipulați oamenii de către cei care cunosc aceste lucruri, cum sunt asmuțiți unii împotriva altora de către cei care stau pe margine și fac pariurile, și aici mă refer la cei care se vor stăpânii noștri și ai lumii noastre.

Când un buton al identificării este apăsat, el preia stăpânirea posesorului butonului și îl determină să acționeze într-un anumit mod, unul nu tocmai de dorit. În aceste momente ne sunt apăsate multe butoane pentru a le vedea, vindeca și elibera, pentru că ele ne îndepărtează de adevărata Prezență Eu Sunt care nu se identifică cu nimeni și cu nimic, în afară de Unul. Este dificil pentru mintea noastră să accepte aceste concepte, dar cu răbdare și prin multă practică, se reușește.

Orice identificare este o formă de separare, iar în Unitatea lui Unu, separarea nu există. Pentru a putea cu adevărat accesa această Unitate, este nevoie să ne eliberăm de orice formă de identificare care este mai puțin decât Unul. Numai acceptarea faptului că TOȚI și FIECARE dintre noi este un aspect al lui Unu ne va duce la construirea Noului Pământ pe care toți, toate sufletele întrupate, să se poată simți Acasă.

Nu uitați că orice intoleranță vă aduce reversul medaliei, pentru că acesta este modul de predare în Școala Pământului. Ceea ce refuzi să accepți în această viață, este, mai mult decât probabil, ceea ce vei experimenta în următoarea/următoarele. Nimic nu este așa cum pare, totul este așa cum ESTE.

Căutați-vă, observați-vă butoanele și vindecați-le. Nu vor dispărea ușor, dar dacă le puteți recunoaște, le puteți stopa manifestarea și veți descoperi atât de multe lucruri noi și frumoase despre cei pe care-i scutiți de identificările voastre. Asta nu înseamnă să nu vă spuneți părerea, ci să nu o faceți de poziția ”Eu știu mai bine și numai eu am dreptate!”

O zi minunată, plină de magie și de o fericită anticipare vă doresc!

Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.