vineri, 8 septembrie 2017

Actualizare 8 Septembrie 2017


Un gând care îi încearcă pe foarte mulți în acest ACUM de vânzoleală energetică, este dacă vor face față, dacă sunt suficient de buni, dacă au făcut tot ceea ce aveau de făcut și dacă există într-adevăr un ”în continuare” mai luminos și mai liniștit decât ceea ce este considerat posibil în acest moment.

Toate aceste gânduri sunt gânduri care cu siguranță nu vă aduc nici liniște, nici calm și nici încredere în ceea ce numim ”viitor”. Fiecare am făcut ce am făcut, facem ceea ce facem și asta este ceea ce avem de făcut, pentru că dacă am avea altceva de făcut, am face altceva.

Această îndoială, neîncredere în sine este cea mai mare generatoare de frică și nesiguranță și este extrem de neproductivă, de blocantă și de dezechilibrantă pentru toți cei care se confruntă cu ea. Dragilor, toate astea nu contează atât de mult pe cât contează să trăiți frumos, împăcați cu voi înșivă și cu tot ceea ce ați făcut/faceți indiferent de ceea ce v-ar putea spune mintea sau ego-ul.

Nemulțumirea, neîncrederea în voi înșivă ține de ceva trecut, de ceva ce ați făcut sau ați gândit deja, nu de ceea ce faceți/gândiți/sunteți în acest moment. Împăcați-vă cu tot ceea ați făcut, sau n-ați făcut și credeți că ar fi trebuit să faceți, pentru că ceea ce ați făcut este ceea ce voi ați ales să faceți în acel moment și poate că ați face din nou același lucru într-o situație similară. Sau poate că nu, dar dacă atunci nu ați fi făcut așa, acum nu ați face altfel.

Chiar dacă mintea/ego-ul vă spune că ați greșit, aveți încredere că ați acționat/reacționat așa cum era potrivit pentru voi în acel moment. Atunci când vă aflați la volanul unei mașini și căutați o stradă, veți intra pe multe alte străzi dacă acestea nu sunt marcate și nu aveți GPS până când o veți găsi pe cea căutată. Veți descoperi că unele sunt înfundate și trebuie să vă întoarceți și să vă reluați căutarea.

Dar dacă nu ați fi intrat pe strada înfundată nu ați fi știut ca data viitoare să o evitați. Acum că știți că e înfundată, veți trece pe lângă ea fără tentația de a o încerca din nou. Vedeți ceea ce ați câștigat din fiecare experiență nu ceea ce vi se pare că ați fi greșit. Greșeala este o noțiune pur umană care spune că v-ați îndepărtat de ceea ce ALȚII consideră corect și bine.

TOTUL este EXPERIENȚĂ. Copilul nu-și va mai băga mâna în foc să se convingă că nu arde decât DUPĂ ce a făcut-o și s-a convins că arde. Nu putem înțelege experiențele altora decât atunci când am trecut și noi prin ele. Nu putem înțelege ce reprezintă prima dragoste decât DUPĂ ce am experimentat-o.

În loc să vă blamați pentru ceea ce ați făcut, sau ceea ce nu ați făcut, bucurați-vă că ați câștigat experiența care să vă ajute să navigați mai ușor prin hățișurile vieții pe Pământ. Chiar nu este cazul să vă condamnați pentru ceva, pentru că atunci când o faceți, pierdeți învățătura a ceea ce a reprezentat acea experiență pentru voi și, în plus, NU vă iubiți pe voi înșivă, pentru că atunci când condamni pe cineva, inclusiv pe tine însuți/însăți, NU ești în iubire.

Dacă în schimb onorați fiecare experiență pe care ați trăit-o, vă recunoașteți puterea de Creatori, recunoașteți valoarea experienței chiar dacă pentru voi rezultatul pare îndoielnic. Atâta timp cât vă judecați pe voi înșivă, nu vă puteți iubi pe voi înșivă. Și dacă nu vă puteți iubi pe voi înșivă, cu bune rele, așa cum sunteți, nu-i puteți iubi nici pe alții și vă învârtiți în continuare în același cerc în care ne învârtim de mii de ani.

Nu contează ce a fost, contează ceea ce ESTE, pentru că ceea ce ESTE este baza la ceea ce va fi.

Unii au ajuns la această concluzie și au decis să se lase în voia curgerii, să dea drumul la control și judecată și au ajuns la concluzia că viața lor a devenit mai simplă, mai ușoară, mai calmă, mai armonioasă și mult mai echilibrată. De ce? Pentru că ne judecăm pe noi înșine în funcție de niște standarde exterioare stabilite de alții și cu care tindem să ne aliniem pentru că așa am fost învățați, iar asta crează presiune asupra noastră.

Mulți descoperiți că ceea ce simțiți în voi este total diferit de ceea ce sunteți puși să faceți în societate de către societate pentru a respecta ceea ce societatea consideră moral, etic, bun, valoros,... deși aceste noțiuni sunt tot mai goale și ieșite din alinierea cu vremurile pe care le trăim.

Singurul instrument de ghidare pe care îl avem fiecare este busola noastră interioară, dar această busolă nu arată același nord energetic pentru toți. Nordul tău poate fi sudul meu, dar atâta timp cât onorăm acest lucru, nu vor exista nici un fel de probleme. Problemele apar numai atunci când eu îmi forțez sudul meu să fie nordul tău.

Onorați-vă pentru tot ceea ce ați trăit/experimentat pentru că asta cheia împăcării cu voi înșivă, este cheia la ușa pe care scrie IEȘIRE din vechea paradigmă și INTRAREA în noua paradigmă. Așa cum spunem ”Morții cu morții și viii cu viii”, spuneți și ”Trecutul cu trecutul și prezentul cu prezentul.” Abia atunci viitorul va fi diferit și va avea, într-un fel, grijă de el însuși.

Și mai presus de orice, IUBIȚI, IUBIȚI cu toată inima, cu fiecare celulă a corpului vostru, TOT ceea ce apare în viața voastră indiferent de manifestarea pe care o are, pentru că ASTA este ceea ce fiecare dintre noi a ales. Nu poți schimba o creație decât DUPĂ ce accepți că cea inițială poate fi îmbunătățită/refăcută/re-creată pentru că și-a îndeplinit scopul pentru care a fost creată.

Oricare ar fi întrebarea, răspunsul este întotdeauna IUBIREA!

O zi minunată, plină de magie și de o fericită anticipare vă doresc!

Munay,


Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.