joi, 13 iulie 2017

Despre relații - Actualizare 13 Iulie 2017


Pentru că văd în jurul meu o grămadă de relații care se încheie, astăzi am să vă ofer o perspectivă la care poate că unii dintre voi nu v-ați gândit. Și este vorba mai ales de cei implicați direct în acele situații care se încheie sau se chinuie să se încheie și nu reușesc.

Motivele pentru care o relație se înfiripă sunt nenumărate ca manifestare a lor, dar în principiu ele pot fi generate de elemente de natură sexuală, emoțională, mentală și socială. De natură spirituală mai puțin pentru că o persoană evoluată spiritual intră rareori într-o relație, în sensul comun al noțiunii de relație, pentru că o persoană evoluată spiritual ajunge la un moment dat să devină auto-suficientă. Evoluția spirituală este mai degrabă motiv de ieșire din relații, așa cum sunt ele înțelese acum în general, decât de intrare în ele.

Acum, atracția sexuală este o manifestare mai ales la nivel de corp fizic datorită reacției instinctive a acestuia la feromonii pe care toți îi secretăm, ei fiind în mod natural secretați de către corpul nostru și eliberați prin piele, numiți și hormonii atracției sexuale. Această atracție determinată de feromoni a fost în vechime principala metodă de alegere a partenerului.

Dar acolo unde aceasta este singura formă de alegere a partenerului, relația va dura atât cât va dura și atracția sexuală, lucru pe care dacă cei implicați în respectiva relație nu-l conștientizează, vor ajunge să se întrebe ce i-a adus împreună și unde a dispărut acel ceva acuzându-se reciproc, sau fiecare pe sine, pentru dispariția atracției existente cândva între ei.

Emoțional oamenii sunt atrași să intre într-o relație pentru că au o similitudine în experimentarea emoțiilor, a sentimentelor pe care le au față de ceva și de multe ori își completează și alimentează reciproc acele stări emoționale – de bine la început – dar când atenția unuia dintre parteneri este atrasă într-o altă direcție, această aliniere emoțională dispare și relația poate deveni una toxică.

Mental, o relație este mai puțin generată de emoții sau atracție sexuală, este generată de căutarea unui anumit confort în care guvernează schimbul echitabil al traiului în comun. Într-o astfel de relație răspunsul emoțional și atracția sexuală sunt destul de reduse, deoarece mentalistul fuge de emoții și uneori și de performanța sexuală, fie că este bărbat fie că este femeie.

Relațiile de natură socială sunt relațiile stabilite între colegi de muncă, membrii unei comunități orientate spre un anumit obiectiv, interacțiunile noastre cu toți cei din jurul nostru. Relațiile sociale sunt cele care de fapt sunt punctul de pornire al tuturor celorlalte relații.

În orice relație există aceiași dinamică ca și într-o compunere: introducere, cuprins și încheiere. Introducerea este de cele mai multe ori năvalnică ca un izvor de munte, cuprinsul este ca un râu sau fluviu cu multe meandre, iar încheierea poate fi o mare învolburată sau un lac liniștit.

Ceea ce oamenii nu prea știu să scrie în compunerea lor despre relație, este încheierea. Încheierea se scrie, de fapt, potrivit nivelului de conștiință atins al fiecăruia dintre membrii participanți la acea relație. Dacă relația a fost una dezechilibrată, așa cum sunt din nefericire majoritatea relațiilor între oameni, încheierea va fi una învolburată, plină de sentimente și emoții negative dureroase.

Există și relații care se încheie amiabil, dar ele sunt prea puține încă pentru că oamenii au fost educați că o relație, mai ales dacă este una consfințită la biserică, trebuie să dureze toată viața, și cum biserica nu recunoaște încarnarea, o veșnicie. Acest lucru pune o presiune extrem de mare pe cei care sunt prinși într-o relație disfuncțională din care nu ies de frică, mai ales din cauza fricii de ”gura lumii”.

Ceea ce oamenii ar trebui să înțeleagă este că așa cum atunci când un om a murit, el este îngropat, tot așa și o relație atunci când ea moare, trebuie încheiată. Dacă nu este încheiată, ea nu poate aduce decât suferință tuturor celor implicați în ea.

Din punct de vedere energetic, atunci când o relație este încheiată, între membrii ei nu mai există un schimb armonios, echilibrat și benefic pentru ambii, toți, membrii mei. Dimpotrivă, ea devine toxică pentru toți. Cine are interesul să vă țină într-o relație care este, a devenit, toxică pentru voi? Cui servește toată acea suferință generată de toxicitatea relației? Că vouă înșivă cu siguranță nu!

Și lucrurile se înrăutățesc pe zi ce trece, se nasc resentimente, chiar ură, ceea ce crează karmă și un rendez-vous pe care vi-l dați reciproc pentru o viață viitoare în care să rezolvați ceea ce nu puteți/doriți să rezolvați acum. Cum vă sună asta? Ei bine, dacă v-am reținut măcar puțin atenția, schimbați modul în care vă încheiați relațiile!

Dacă în locul reproșurilor reciproce ați pune recunoștința pentru tot ceea ce ați învățat despre voi înșivă în acea relație, pentru experiența acumulată și lecțiile învățate, ați putea să vedeți în partenerul vostru într-adevăr un partener care v-a ajutat să le dobândiți. Din orice relație ieșiți schimbați, dar fiecare dintre voi alege modul în care să perceapă acea schimbare.

Da, multora le este frică tocmai de schimbare și de aceea se țin cu dinții chiar și de o situație toxică pentru că nu se cred capabili să se descurce mai departe, pentru că confortul, mental mai ales, primează și ”gura lumii” este încă mult prea importantă pentru mulți. După ce ieșiți dintr-o astfel de relație, veți vedea că dracul nu-i atât de negru pe cât l-ați crezut voi.

Puneți recunoștința curată și adevărată, iertarea, dacă așa simțiți, iubirea dacă așa simțiți, în locul neacceptării, urii, suferinței cu care stați sau ieșiți dintr-o relație și rupeți continuarea ei într-o altă viață. Eliberați-vă ACUM de orice efecte pe care acea relație sau sentimentele și emoțiile voastre le pot avea asupra voastră.

Este momentul ÎNCHEIERII dragii mei, încheiați profund și total tot ceea ce este de încheiat, nu numai formal. Încheierea unei relații în planul fizic nu înseamnă încheierea ei și în planul energetic și nu vă asigură ieșirea din roata karmică! Numai Iubirea, Recunoștința, Iertarea și Compasiunea o pot face.  Vă sunt accesibile tuturor, aduceți-le în voi și încheiați cu adevărat orice relație care mai are putere asupra voastră.

O metodă foarte bună și care dă rezultate, pe care eu o aplic indiferent de tipul relației și fie că doresc să o închei sau doar să o curăț de influențe nedorite, este următoarea.

Îmi imaginez un triunghi în care într-un colț mă aflu eu, în altul persoana cu care mă aflu în relație și în al treilea colț se află relația însăși ca entitate energetică creată de interacțiunea dintre mine și cealaltă persoană. Trimit Iubire Necondiționată, Recunoștință și Compasiune în acest triunghi, precum și Focul Violet pentru a transmuta toate energiile de vibrație joasă în Lumină. Apoi umplu acel triunghi cu Iubire Necondiționată și cer ca toate problemele care au apărut să fie soluționate pentru binele cel mai înalt al tuturor celor implicați.

Pot să vă spun că ÎNTOTDEAUNA a dat roade, chiar dacă nu imediat, ci peste 1,2,3 ani de zile. Aplic această metodă de fiecare dată când simt că lucrurile au ieșit din echilibru și apoi am încredere că ele sunt rezolvate, iar rezolvarea se manifestă prin restabilirea echilibrului în relație sau încheierea ei.

Noi, NOI suntem cei care ne facem viața mai ușoară și mai fericită, noi înșine, nimeni altcineva. Nimic nu are legătură cu altcineva, totul are legătură doar cu noi înșine și cu modul în care noi ne conducem barca atât pe mări liniștite cât și pe cele în furtună. În momentul în care conștientizăm acest lucru, ne dăm seama că nimeni și nimic nu ne poate dirija sau influența viața, iar asta ne face să ne simțim cu adevărat puternici și încrezători.

Cu cât mai puternici și mai încrezători suntem, cu atât puterea și încrederea noastră în noi înșine și în Univers cresc, pentru că ele se generează reciproc una pe cealaltă. Timpul în care am fost învățați că suntem slabi și neputincioși s-a scurs și clepsidra a fost întoarsă: este timpul să ne amintim adevărata noastră origine și putere.

Întoarceți-vă și voi clepsidra, pentru că numai voi o puteți face, fiecare cu clepsidra lui, pentru că așa am ales fiecare dintre noi.

O zi minunată și plină de o fericită anticipare vă doresc!

Munay!

Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.