sâmbătă, 15 aprilie 2017

Actualizare 15 Aprilie 2017



Foarte mulți dintre noi simt că și-au pierdut direcția și parcă ne-am fi întors din nou acolo de unde am plecat. Într-un fel, am făcut-o pentru că evoluția este o spirală ascendentă care trece prin aceleași puncte, dar la alte nivele, uneori mult mai extinse.

Ființa umană a ales să experimenteze dimensiunea a treia prin experimentarea contrariilor întuneric/lumină, bun/rău, corect/greșit, și așa mai departe. Doar că toată această experimentare raportată la ființa noastră se reflectă în cine alegem să fim și cine alegem să nu fim, cine suntem și cine nu suntem.

Nu putem decide cine alegem să fim până nu decidem mai întâi cine alegem să NU fim. Problema care apare aici este identificarea. Cu ce/cine aleg să mă identific? Dar și aceasta este doar o etapă pe calea evoluției. La început aleg să mă identific cu aspectul cel/cea bun/bună din mine pentru că asta mi se pare/spune că ar fi un prim pas pe calea evoluției. Și este.

Partea proastă este că începând să mă identific cu ceva, voi nega ceea nu este acel ceva cu care am început să mă identific. Rezultatul? Presiune, luptă, neacceptare, judecată, etc., care toate duc la un dezechilibru care se manifestă uneori în mod evident, alteori subtil, iar alteori este extrem de greu de observat pentru că această identificare odată începută își urmează propria cale.

După cum spuneam ieri, ne confruntăm de ceva vreme cu descoperirea celor mai subtile dezechilibre din ființa noastră pentru a le putea corecta și elimina acolo unde este cazul. Din acest proces face parte și depistarea identificării noastre cu absolut orice credințe, convingeri, tipare, aspecte pe care le considerăm a fi mai presus de altele.

După cum știm, ființa noastră este alcătuită din nenumărate aspecte care, periodic, se manifestă în viața noastră. În momentul în care tindem să ne identificăm cu unul dintre ele, le vom considera pe celelalte mai puțin merituoase, lucru care va crea un dezechilibru. De exemplu, aspectul masculin și aspectul feminin al ființei noastre. Este cel mai teribil dezechilibru cu care ne confruntăm acum.

Ceea cu ce confruntăm acum este renunțarea la ORICE identificare a noastră cu ceva. Chiar și cu spiritualitatea noastră, pentru că până și această identificare ne limitează și ne leagă de niște tipare, judecăți și concepte pe care le considerăm mai bune decât altele. Nu este vorba că nu ar fi niște concepte mai înalt vibraționale, problema este să NU ne identificăm cu ele.

De fapt, să NU ne identificăm cu nimic pentru a ne putea găsi adevărata noastră identitate. După cum știm cu toții, dacă ființa umană se identifică cu ceva, mentalul său va filtra afară orice alte informații care nu sunt în aliniere cu tiparul cu care s-a făcut identificarea, iar acest lucru duce la separare, limitare, dualitate.

Este momentul să renunțăm la tot ceea ce am crezut să suntem pentru a putea descoperi CINE SUNTEM CU ADEVĂRAT. Altfel spus, să ne ÎNVIEM adevărata noastră identitate, renunțând la orice altă identitate pe care ne-am putut-o construi, lucru care este extrem de susținut de energiile acestui moment.

Namaste!


Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.