vineri, 14 aprilie 2017

Actualizare 14 Aprilie 2017



M-am trezit de dimineață cu o stare de apăsare, de copleșire și inutilitate, stare care nu-mi este caracteristică și pe care nu am mai experimentat-o de destul de multă vreme. Așa că mi-am întrebat Sinele ce se petrece, de unde vine această stare destul de inconfortabilă, după care am intrat într-o scurtă meditație.

Răspunsul a venit prompt, aducându-mi aminte că o parte însemnată a populației planetei se află în pragul unei sărbătoriri reunite a Paștelui sau a Învierii lui Isus. Această sărbătorire pune în mișcare energii vechi de peste 2000 de ani ale unui eveniment care este extrem de controversat ca semnificație și importanța lui pentru omenire.

Aceste energii ale vechiului se zbat să-și găsească din nou calea în mintea oamenilor, dar au găsit multe uși închise, uși care altădată le erau larg deschise. Totuși, numărul însemnat de oameni care mai cred în povestea dogmatică a învierii lui Isus, menținând astfel activă încă această iluzie, fac ca această confruntare dintre vechi și nou să creeze valuri în conștientul colectiv uman.

În plus, se pare că din acest an religiile catolice și ortodoxe au căzut la pace și au decis să sărbătorească împreună, la aceiași dată, acest eveniment religios. Ceea ce în aparență pare o conciliere, nu este, de fapt, decât o întărire a puterii ambelor religii.

De ce spun acest lucru? Este destul de simplu dacă ne gândim la puterea energetică generată de două grupuri care se unesc în îndeplinirea unui scop spre deosebire de ceea ce produce, din punct de vedere energetic, lupta dintre aceste două grupuri. Dacă până acum ”Dumnezeul meu este mai bun decât Dumnezeul tău” a dat roade, bisericile au constatat că acest slogan nu mai dă rezultate în condițiile actuale și că este momentul să schimbe tactica.

Au înțeles și ele că în unire stă puterea și că dacă vor să supraviețuiască este nevoie să schimbe ceva în aparență pentru a nu pierde, de fapt, fondul. Este ca și cum în aceiași casă, zugrăvești pereții ca să pară ceva schimbat, deși casa rămâne aceiași.

Este, din punctul meu de vedere, o nouă încercare a bisericii de a nu-și pierde prozeliții. Această unificare a momentului sărbătoririi Paștelui sporește într-adevăr presiunea energetică asupra tuturor oamenilor pentru că separarea este o iluzie bine întreținută în dimensiunea a treia.

Pe de altă parte, toate aceste energii distorsionate care nu-și mai pot găsi calea/produce efectele ca și până acum, ies la suprafață pentru a fi văzute, recunoscute, curățate și eliberate în adevărata Lumină a Creatorului. ”Minciuna nu mai poate sta cu regele la masă” decât acolo unde este invitată și/sau binevenită.

Ceea ce aș vrea să subliniez este că NU neg existența unor fapte prezentate de Biblie, ci ceea ce este distorsionat, adică interpretarea/prezentarea lor. De asemenea, Biblia, care este prezentată astăzi credincioșilor religioși nici nu mai seamănă cu cea inițială fiind ”ajustată” de priceperea, înțelegerea, starea de conștiință și, mai ales, interesul celor care au ”ajustat-o”.

Așa că energiile acestor zile s-ar putea să fie extrem de apăsătoare pentru mulți dintre noi. Remediul este cel cunoscut: intrarea în interiorul nostru, în Inima noastră unde Adevărul nu a încetat să existe nici o clipă. Doar că noi am tras jaluzelele la ochii Inimii noastre și ne-am făcut în mintea noastră ferestre prin care să privim lumea.

Celor care înțelegeți despre ce vorbesc am să adaug mai jos un sfat pe care l-am dat zilele trecute pe Facebook și nu uitați: când bateți la ușa cuiva să-i vindeți/oferiți ceva, cel mai probabil acea ușă vă va fi trântită în nas. Dar dacă țineți deschisă ușa celor care vor să intre în casa voastră și să asculte ceea ce aveți de spus, s-ar putea să aveți nevoie de mai multe scaune.

”Am postat acum două zile un îndemn, ca să-i spun așa, de a vă abține să ”deschideți ochii altora” în ceea ce privește minciuna și manipularea din spatele credințelor/dogmelor religioase pentru că acest lucru nu face decât să creeze o tensiune inutilă. Multe persoane m-au întrebat cum să facă acest lucru pentru că dacă este mai ușor să se abțină de la a o face cu cei cu care nu se află într-o relație apropiată, de familie sau rudenie, este dificil să o facă cu cei din urmă care nu înțeleg și cer explicații despre ce i-a făcut să se schimbe. Într-adevăr, acolo unde numai unul dintre membrii familiei este ”trezit” situația poate fi destul de delicată.

În primul rând, începeți prin a vă retrage efectiv energia personală din alimentarea acestor credințe. Nu este nevoie să vă afirmați cu tărie noile convingeri și să le combateți pe cele vechi, puteți răspunde prin tăcere sau un zâmbet blajin, nu atotștiutor de genul ”știu eu mai bine” pentru că cel din urmă numai va aprinde și mai tare situația. Puteți spune, la fel de blajin, ”Eu nu mai cred în asta. Este ceva aici ce nu-mi mai sună bine.” sau găsiți un răspuns care să nu provoace o reacție prea puternică în interlocutorul vostru.

De asemenea, nu înseamnă să nu faceți prăjituri, să vopsiți ouă, etc., schimbați doar motivația pentru care o faceți. Aduceți-vă aminte că Jeshua/Isus a făcut dovada faptului că Moartea nu există și că trecerea într-o altă dimensiune este posibilă prin trecerea în Corp de Lumină; că el este/a fost dovada vie a ascensiunii și a însămânțat această cunoaștere în conștientul colectiv uman.

Sărbătoriți ceea ce simțiți în VOI a fi Adevărul, nu ceea ce a fost inoculat în conștiința omenirii timp de peste 2000 de ani. Adăugați Bucuria și Recunoștința voastră acestui eveniment și îi veți schimba vibrația pentru că gândul mai înalt vibrațional, îl ridică și pe cel mai jos vibrațional și astfel, în tăcere, prin bucurie și recunoștință, schimbați vibrația întregului eveniment.

Nu vă așteptați să vedeți schimbările pe loc, este nevoie de ceva ”timp” ca lucrurile să se schimbe, dar ele se schimbă deja. Puteți scoate în evidență, cu blândețe aspecte pe care voi le vedeți, dar ceilalți nu le văd încă. Dați-le informații atât cât știți că pot asimila fără a-i încărca cu mai mult decât pot duce. Plantați semințe nu copaci gata înfloriți. Semințele vor încolți încet-încet și se vor transforma singure în copaci.

Manifestați Blândețea și Iubirea pe care Jeshua/Isus le-a manifestat el însuși atunci când le-a vorbit oamenilor despre un alt Adevăr, mai înalt. Când încercați să convingeți pe cineva de ceva, vă coborâți vibrația la cea a celui/celei pe care încercați să îl/o convingeți de ceva, în timp ce atunci când vă trăiți Adevărul vostru, ridicați vibrația TUTUROR celor din preajma voastră. Iar acest ”trăit” poate avea loc și în Tăcere, în Inima care CUNOAȘTE Adevărul.”

 Namaste!

 Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.