miercuri, 22 martie 2017

Sex și Iluminare


Un program de 10 zile inițiat de Inelia Benz

Ziua a noua

Când ne gândim la plăcerile carnale, sau plăcerile cărnii, primul lucru la care ne gândim este sexul. Desigur, există și alte plăceri ale cărnii, cum ar fi mâncatul, băutul, să te bucuri de natură, de muzică, artă, conversație … toate plăcerile pe care le dobândim prin simțurile noastre fizice, corpul nostru și mintea noastră.

Plăcerile carnale nu sunt incompatibile cu ascensiunea. De fapt, ele pot ajuta. Cu toate acestea, ele sunt o sabie cu două tăișuri, la fel ca orice modalitate bazată pe corp, minte sau spirit.

Pentru existența noastră pe Pământ, iubirea și plăcerea sunt strâns legate. Fizic vorbind, ele crează o grămadă de substanțe chimice asemănătoare. Spunem lucruri de genul ”Iubesc să dansez”, ”Iubesc să mănânc”, ”Iubesc sexul”.

Să te lipsești de ele nu este răspunsul. Să te complaci în fiecare plăcere poate deveni o capcană. Modul în care se transformă într-o capcană este ca sexul sau o plăcere fizică să fie deturnate de către ego, sau micul sine.

De exemplu, să luăm o uniune sexuală. Ambele părți sunt pe deplin conștiente că sunt ființe divine și doresc să creeze o sferă de iubire divină care este mai mare decât părțile individuale puse împreună. Acesta este un concept puternic. Intenția este cheia aici. Să te iubești și bucuri pe deplin unul de celălalt. Când cuvintele încep să devină de genul ”ești a mea/al meu și numai a mea/al meu”, ”nu vreau să te împart cu nimeni”, ”nu ești suficient/ă”, ”avem nevoie de alții ca să o facem mai bine” și alte energii de control și posesiune ies la suprafață, curgerea nu mai este ceea ce poate fi.

Ambele părți pot intra în ascensiune printr-o relație de plăcere cu înțelegerea să fie exclusiv unul cu celălalt atâta timp cât este nevoie. De fapt asta este chiar recomandabil.

Cu toate acestea, problemele apar atunci când exclusivitatea nu este o înțelegere, ci o necesitate cauzată de nesiguranță, control, frică, furie sau posesivitate.

Unele persoane spun că în timpul muncii de ascensiune devin excitate sexual. Astfel, o înțelegere a modului în care energia iubirii și cea a plăcerii sexuale sunt legate, fiziologic vorbind, ajută la depășirea acestei faze deoarece altfel acesta poate fi un punct de oprire pentru persoana în cauză. Punctul de oprire apare pentru că pentru mulți dintre noi energia sexuală și munca spirituală par a fi incompatibile din cauza educației primite.

Energia pe care o persoană o simte în timpul muncii de ascensiune, exercițiilor sau procesului, cea care o face să devină excitată, este iubirea divină. Se simte, de fapt, pe sine însăși/însuși. Adevărata sa esență. Cheia este să lăsați sentimentele fizice să se exprime pe deplin energetic și să le lăsați să se expansioneze cât de mult pot, cuprinzând întreg corpul, încăperea și întregul Pământ dacă este nevoie. Această energie este o parte a persoanei și trebuie să fie îmbrățișată de acea persoană.

Excitarea sexuală și libidoul adeseori vor crește atunci când călătoriți pe calea iubirii spre ascensiune, motiv pentru care de multe ori le sugerez elevilor mei să-și găsească un prieten sau o prietenă. Hei, de ce să nu te bucuri de experiență și să profiți din plin de ea!!!

În bucurie/lumină/iubire,


Inelia


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.