luni, 26 septembrie 2016

Întruparea


Jeshua canalizat de Pamela

Dragi prieteni, sunt foarte bucuros să fiu cu voi și să-mi unesc energia cu a voastră.

Voi sunteți radiante ființe de lumină și nu aveți idee de puterea și frumusețea pe care o demonstrați zilnic în viața voastră. Chiar dacă uneori perspectivele sunt întunecate și uneori vă simțiți epuizați încercând să mergeți mai departe cu viața voastră, voi sunteți întotdeauna curajoși. Este nevoie să fiți conștienți de incredibilul curaj și puterea pe care le demonstrați zi de zi. Voi aduceți în mod constant din ce în ce mai multă lumină pe Pământ doar prin faptul de a fi aici. Prin ancorarea în propriul vostru corp vă răspândiți lumina voastră pe Pământ. Voi sunteți lumina vie de pe Pământ și corpul vostru face parte din această întrupare.

Voi v-ați încarnat aici cu un scop, cu o profundă intenție. Sunteți aici pentru voi înșivă, pentru a înflori în interior și pentru a experimenta profund și cunoaște fiecare parte a voastră înșivă. Dar sunteți aici și pentru Pământ, pentru această planetă, pentru a o inspira și hrăni cu lumina voastră îngerească. Corpul vostru este alcătuit din aceleași elemente ca și Pământul și regatele plantelor și animalelor. Asta este ceea ce voi împărtășiți cu ele; voi nu sunteți separați de viața din jurul vostru.

Corpul vostru este o minune prin el însuși. Luați în considerare toate acele celule micuțe din corpul vostru și cum își cunosc fiecare dintre ele în mod separat rolul dar și modul în care să lucreze împreună ca un tot unitar. Ele dau expresie unei puteri mai înalte și acea putere mai înaltă sunteți voi, sufletul care trăiește în corpul vostru. Sufletul vostru este cel care inspiră și dă viață. Mulțumită alegerii sufletului vostru, corpul care a fost ales pentru această viață a venit în ființă: acest corp specific cu tot ceea ce vă oferă bucurie precum și cu tot ceea ce este dureros și împovărător.

Vom arunca acum o privire acestui corp și vom simți minunea de a fi întrupat, deși experimentarea acestei întrupări nu este întotdeauna ușoară pentru voi. Unul dintre motivele pentru care este dificil să experimentați minunăția și frumusețea corpului este faptul că cultura voastră  este rezultatul unei tradiții care s-a înstrăinat de corp. În cultura voastră nu este ceva obișnuit să vedeți corpul ca și pe o inteligență vie, ca și pe un câmp de conștiință cu care sufletul individual este intim conectat. În cultura voastră nu este un lucru obișnuit să vedeți corpul ca și pe o inteligență vie, ca și pe un câmp de conștiință cu care sufletul individual este conectat într-un mod intim. Sunt multe motive pentru care această viziune asupra corpului vostru nu v-a fost predată, iar unul dintre aceste motive vine din perioada de dinainte de Christos.

A început în vremea Grecilor, atunci când a apărut un mod de gândire pe care acum l-ați numi gândire rațională. A apărut un mod de a privi lumea în care ego-ul a devenit punctul central, ego-ul care se vede pe sine însuși ca fiind altceva decât ceea ce el percepe. Natura, și împreună cu ea corpul, a devenit apoi încet obiectivizată și văzută ca ceva care există independent de voi. Ceea ce vă este extern poate deveni apoi obiect de studiu și acesta este începutul dezvoltării științei.

Mai târziu, în tradiția Occidentală a secolului al 17-lea, a apărut știința modernă, iar dualismul dintre conștiința ego și lumea corpului și a naturii a crescut și mai mult. A apărut un dualism în care materia a fost văzută din ce în ce mai mult ca ceva lipsit de viață, corpul ca și o bucată de lut, ca și cum ar fi ceva care nu posedă o conștiință vie.

Apariția științei medicale a fost posibilă numai prin studiul obiectiv. Sufletul, sau individualitatea persoanei, a fost considerat a fi irelevant. A fost considerat a nu fi important, pentru că corpul a fost văzut ca și o entitate materială care este aceiași în toată lumea. Acest punct de vedere obiectiv asupra vieții face posibilă clasificarea tipurilor de boli și inventarea de medicamente. O știință întreagă poate fi dezvoltată pe o astfel de viziune dualistă asupra lumii. Nu spun că acest punct de vedere este greșit, doar că el a devenit o tradiție în cultura voastră și încă mai există.  

În timpurile moderne, voi puteți vedea acea tradiție într-un mod foarte diferit în industria voastră cosmetică. Uitați-vă la modul în care este experimentată frumusețea în cultura voastră; a devenit ceva obiectiv. Există o anumită imagine a frumuseții care poate fi măsurată: dimensiunile astea și astea sunt ideale pentru corpul unei femei sau al unui bărbat. Tenul și textura pielii, caracteristicile faciale, chiar dacă se schimbă de-a lungul timpului, sunt supuse întotdeauna unei evaluări obiective, ceva din afara voastră pe care ar trebui să vă bazați pentru judecățile voastre.

Boala și sănătatea sunt judecate în astfel de termeni. Dacă un corp este bolnav, trebuie că ceva este în neregulă cu el și, prin urmare, trebuie însănătoșit. În această situație corpul este văzut ca un lut mort sau ca un mecanism. Astfel trăiți într-o tradiție duală și ceea ce este cel mai aproape de voi, ceea ce în ce locuiți zi după zi – corpul vostru – nu mai este ceva cu care sunteți în mod natural și intim conectați. V-ați înstrăinat de el.

Au existat vremuri mai timpurii pe Pământ care au avut o viziune cu totul diferită. Văzută dintr-un punct de vedere modern, oamenii au trăit atunci într-un fel de eră mitică în care credeau că totul este conectat cu totul. Puteați vorbi cu copacii, cu animalele sau plantele, precum și cu toate acele creaturi non-umane care erau purtătoare a ceva semnificativ. Natura în sine era plină de semnificație. Exista o curgere a vieții care trecea prin animale și prin copaci și prin plante și erau toate interconectate.

Cu toate acestea, au existat și dezavantaje ale acestei viziuni naturaliste, pentru că oamenii care credeau în ea puteau cădea uneori în ceea ce astăzi numim superstiție sau frică: frica de forțele naturii și de zeii care erau ascunși în spatele și în natură. Aceasta fost o tradiție timpurie, iar știința și modul rațional de gândire care este fundația științei, au pus capăt acestei tradiții. Din nefericire, punctul de vedere științific, obiectiv a dus la o ruptură deosebit de ne-naturală, schizofrenică în cultura voastră și în percepția voastră de sine.

Doar gândiți-vă cât de diferit este punctul de vedere că sunteți capabili să vă experimentați în mod continuu corpul din interior. Cum se simte în interior, este foame sau este sete, se simte a fi bine sau este încordare, se simte plăcere sau durere? Este o simțire interioară constantă a ceea ce simte corpul. Din punctul de vedere opus, voi vă priviți și vă judecați corpul din afară, așa cum ar trebui să fie potrivit unei imagini a corpului care este perceput din exterior. Ce ar trebui să fie în stare corpul să realizeze, unde ar trebui să se situeze în dezvoltarea sa, cum ar trebui să arate? Îndeplinește acele standarde exterioare care vă sunt impuse?

De obicei, dacă aveți de-a face cu o boală sau dureri, mergeți la un medic care reprezintă tradiția științifică, obiectivă a dualității. Un medic care vă poate spune ce este în neregulă cu voi, ce medicație vă este disponibilă și a cărui diagnostic se bazează pe tipul de dureri pe care le aveți. Totuși, toate acestea sunt făcute fără ca voi să fi făcut vreo legătură cu câmpul de energie care este corpul vostru.

Nici medicul nu acordă atenție acelui câmp de energie și nu se conectează cu el. El pur și simplu se uită la simptome și le diagnostichează, apoi le clasifică și determină dacă acestea se potrivesc într-o imagine mai mare pe care el a dobândit-o prin învățare astfel încât să poată lua măsurile necesare bazându-se pe acea cunoaștere dobândită. În același timp, corpul vostru vă dă în mod continuu semnale care sunt unice pentru voi și care nu se potrivesc uneori cu regulile și ideile generale pe care le luați din afara voastră, cum ar fi de la un medic.

Este extrem de important să vă treziți din nou la corpul vostru din interior și să-i permiteți corpului vostru să fie etalonul pentru acțiunile voastre în raport cu el. Dacă sunteți bolnavi sau aveți dureri fizice, este nevoie să mergeți în interiorul vostru și de acolo să găsiți modul în care să vă ocupați de aceste simptome și dureri. Numai după aceea ar trebui să vă uitați în lumea exterioară după ceva ce ar putea să vă fie de folos, să spunem un medic, sau o părere sau ceva ce ați citit.

Cu toate acestea, aceste intrări exterioare devin secundare. Ceea ce este pe primul loc este conectarea voastră interioară cu corpul și făcând acest lucru este nevoie ca mai întâi să gândiți într-un mod diferit de ceea ce vă spune cultura voastră. Este nevoie să dați drumul pe de-a-ntregul ideii de corp ca și mecanism, ca și materie lipsită de conștiință. Ar trebui să credeți cu adevărat că corpul vostru poate fi ghidul vostru; că vă poate da răspunsuri; că are el însuși o inteligență naturală și vrea să vă servească; că este divin inspirat.

Vreau să vă cer să vă acordați un moment pentru a vă conecta cu corpul vostru în mod intim. Puteți face acest lucru acordând atenție respirației voastre, să simțiți cum aceasta curge prin pieptul vostru în abdomenul vostru, iar apoi direcționați-vă atenția asupra picioarelor voastre. Mergeți cu conștientizarea în tălpile voastre și simțiți cum acestea ating pământul. Simțiți nu numai oasele și pielea tălpilor voastre, ci simțiți câmpul de energie din și din jurul tălpilor voastre. Acest câmp de energie nu este ușor perceptibil, dar o puteți face. Poate că simțiți doar o ușoară furnicătură, sau poate altceva, dar orice sunteți în stare să percepeți este de ajutor.

Apoi observați-vă mâinile cu aceiași conștientizare atentă. Imaginați-vă că mâinile voastre sunt pline de conștiință, făcută perceptibilă prin atenția voastră. Lăsați conștientizarea voastră să se expansioneze până în vârfurile degetelor și simțiți că este mult mai mult decât mâinile voastre, decât forma lor materială. Simțiți o prezență vitală, energetică în și în jurul mâinilor voastre și s-ar putea chiar să vedeți sau să simțiți o strălucire moale.

Acum, vă cer să-i îngăduiți atenției și conștientizării voastre să se expansioneze prin întregul vostru corp. Dar nu faceți acest lucru ca și pe un efort – acesta nu este un exercițiu mental. Este o aducere a atenției asupra a ceva care este deja acolo. Un corp viu nu este ceva ce trebuie să dobândiți și nu este ceva ce trebuie să câștigați. Pur și simplu simțiți, din creștet până în tălpi, câmpul viu care vă înconjoară deja. Încercați să simțiți totalitatea câmpului vostru de energie și corpul ca pe o entitate vie.

Imaginați-vă că această tăcută curgere de energie, care este întotdeauna prezentă prin corpul vostru, vrea să vă spună ceva. Primul lucru pe care corpul vostru vrea să vi-l spună este că el este conștiință, lumina vie care vrea să vă servească. Corpul vostru este aici pentru voi. El vă oferă posibilitatea de a vă exprima și ar dori să vă  servească. Dacă suferiți vreo durere sau boală, atunci haideți să vedem despre ce este vorba.

Corpul însuși se străduiește întotdeauna să fie în echilibru. Toate celulele din corpul vostru sunt orientate către acest final: ele lucrează și construiesc în scopul obținerii echilibrului. Chiar și atunci când îmbătrâniți și corpul vostru își pierde vitalitatea, toate celulele sunt focalizate pe crearea echilibrului. Este posibil să fii mai în vârstă într-un mod foarte grațios fără multă durere și efort. Acest lucru este posibil datorită corpului însuși chiar și atunci când acesta este afectat din punct de vedere genetic. În corpul vostru există o energie vitală incredibil de puternică care îi permite să se vindece și să se aducă în echilibru, chiar și atunci când dezechilibrul a fost extrem.

Aveți încredere în capacitatea corpului de a se echilibra și vindeca singur, forțele naturii sunt foarte puternice. Doar priviți în jurul vostru, uitați-vă la mare și la soare. Să știți că corpul vostru este format din aceiași materie vie și din aceiași conștiință ca și acele elemente naturale. Doar gândiți-vă la ocean, simțiți eterna rostogolire a valurilor și inepuizabila înnoire din acea mișcare: puterea de auto-curățare. Sau un stejar mare bătrân care a rezistat la toate: vânt, ploaie, soare. Și corpul vostru este foarte puternic pentru că este alcătuit din aceleași elemente.

Acum, este adevărat că omul este o ființă foarte complicată. Voi, ca și suflet, ați dobândit multă experiență în realitatea pământească, o parte din ea a avut ca rezultat emoții negative. Sentimente de anxietate, tristețe, durere, furie – voi le-ați numit așa. Aceste emoții pot acționa asupra corpului și, în timp, corpul iese din echilibru. Emoțiile sunt forțe foarte puternice. Energiile lor sunt foarte puternice și pot acționa asupra corpului unde pot crea blocaje la nivel energetic. Totuși, conștientizarea corpului vostru pe care am menționat-o mai înainte vă servește și în acest caz, deoarece conștientizarea corpului vede sufletul ca și pe stăpânul său.

Atunci când sufletul experimentează o furie constantă, sau o emoție deprimantă, corpul o va absorbi în cele din urmă în conștientizarea sa, îi va da drumul, cum s-ar spune. Emoțiile pot pune apoi stăpânire pe corp și să se manifeste sub forma durerilor sau a bolii. Corpul face încă tot ce poate pentru a restabili starea naturală de echilibru, dar dacă emoțiile sunt tot timpul prezente și persoana nu are abilitatea de a simți prin și a transforma acele emoții, atunci rezultatul poate fi boală.

Este foarte important de notat că originea unei boli este aproape întotdeauna emoțională. Emoțiile pe care le experimentați în viață sunt cele care crează cele mai mari ravagii în corp, durerea spirituală pe care o adunați. Există motive pentru acest lucru. Nu pentru că există vreo judecată exterioară legată de acea emoție și de reacția voastră la ea, ci mai degrabă este important pentru voi să vă cunoașteți emoțiile din interior astfel încât corpul să vă poată ajuta să vă descurcați cu ele. Prin re-conectarea cu conștientizarea naturală a corpului vostru, care se străduiește să obțină echilibrul, voi puteți detecta care emoții vă deprimă sau vă blochează.

Acum vreau să vă rog să faceți ceva. Mai devreme ne-am conectat cu câmpul de energie viu al corpului – curentul subteran care este întotdeauna prezent – și cu inteligența naturală a corpului. Și acum imaginați-vă că aveți și un corp emoțional. În tradiția ezoterică, conștiința corpului a fost numită corpul eteric, în timp ce corpul emoțional este numit aură, sau corpul astral, și este ceva ce se extinde dincolo de corpul vostru fizic.

Haideți să ne imaginăm, pentru o clipă, că în jurul vostru există un câmp de energie care este format din energiile de schimbare a stărilor de spirit și emoțiilor. Imaginați-vă că acest câmp de energie din jurul vostru se expansionează cam aproximativ cu trei picioare dincolo de corpul vostru. Am să vă întreb câteva lucruri în legătură cu acest câmp, așa că încercați să mențineți prima impresie care vă vine în minte fără să vă gândiți la asta.

Vă aflați în mijlocul acelui câmp de energie. Simțiți pace sau simțiți încordare în el? Dacă este încordare, unde simțiți a fi localizată acea încordare în câmpul de energie? Este în fața sau în spatele vostru? Lăsați ca atenția voastră să meargă în acel loc din corpul vostru emoțional unde simțiți încordare din cauza evenimentelor exterioare din viața voastră și doar lăsați să fie. Nu este nevoie să încercați să o rezolvați, doar să știți unde se află.

Apoi mergeți într-un loc în corpul vostru unde este liniște și calm. Găsiți acel loc din câmpul vostru de energie unde sunteți liniștiți. Este posibil ca în mod spontan să vă apară amintiri ale unui moment în care v-ați simțit relaxați sau a unei situații în care v-ați simțit plini de bucurie. Simțiți acea energie pentru un moment.

În cele din urmă, imaginați-vă că sunteți un înger magnific. Stați în spatele vostru și cuprindeți, în lumina și între aripile voastre, atât aura, corpul vostru emoțional, cât și corpul vostru fizic și câmpul eteric care îl conține. Cu un respect plin de iubire, îngerul-voi vă îmbrățișează întreaga ființă. Și pentru că acest înger magnific care voi sunteți este plin de înțelepciune și compasiune și putere, vă simțiți înțeleși, iubiți și susținuți.

Întruchiparea sufletului vostru – corpul vostru – vrea ca lucrurile să meargă bine pentru voi. Se străduiește să fie în echilibru și, într-un anumit sens, este și ghidul vostru. Și pe de cealaltă parte, este îngerul-voi care vă protejează și are grijă de voi și care este necondiționat acolo pentru voi. Această ființă angelică este sinele vostru mai înalt – acesta sunteți voi. Și între cele două se află corpul vostru astral în care emoțiile pot deveni blocate.

Încercați să acceptați chiar acum lucrurile așa cum sunt; îngăduiți doar să fie așa cum sunt. Și respectați-vă pentru cine sunteți, pentru că voi sunteți printre acei îngeri curajoși. Ați pornit în această călătorie pentru voi înșivă, deși nu numai pentru voi înșivă. Ați venit aici și ați coborât în cel mai profund întuneric, atât de multă încredere aveți în lumina care poartă totul în Cosmos, lumina care infuzează totul. Cea mai mică rămurică și frunză a unui copac, cel mai mic gândac și fir de iarbă, sunt îmbibate cu lumină vie.


Simțiți că atât forțele naturii cât și puterile spirituale ale cerului sunt alături de voi pentru a vă susține pe această cale: calea transformării stărilor emoționale apăsătoare în lumină și cunoaștere și înțelepciune. Nu sunteți singuri, noi suntem chiar lângă voi. Și nu uitați că corpul vostru este prietenul vostru, aliatul vostru și împreună cu voi-îngerul, doresc să vă ajute să înfloriți. Acceptați adevărul: că sunteți curajoși; că sunteți maturi; că sunteți o ființă minunată. Credeți în propria voastră bogăție și în comorile care vă sunt disponibile și veți descoperi că experimentați o inimă mai ușoară și mai multă relaxare în corpul vostru. Aceasta este vindecarea pentru voi, credeți în ea.

Jeshua


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.