sâmbătă, 23 iulie 2016

Câteva atitudini care ar avea nevoie de atenție – Impulsul de a judeca imediat


Din ciclul De ale mele

Oamenii, mai ales cei ne-treziți, sunt tributari unui mod de gândire prin care li s-a inoculat faptul că orice problemă sau situație trebuie rezolvată imediat. Adică, trebuie să ai imediat o părere, o atitudine, o reacție, o interpretare a respectivei probleme sau situații create sau apărute. Trebuie să fii, sau nu, de acord cu ea și să te situezi într-o anumită tabără fie pro fie contra.

O atitudine complet eronată pentru că îți ”fură” dreptul de a te documenta, de a studia acea problemă sau situație în profunzimea ei, de a-ți forma propria ta părere în cunoștință de cauză. Se prăbușește oare lumea dacă tu îți rezervi dreptul de a te informa și să ai o OPINIE în cunoștință de cauză nu o judecată imediată? Mă îndoiesc.

Cred că tocmai faptul de a reacționa la o anumită situație fără să ai mai multe informații, detalii legate de acea situație sau problemă poate duce la prăbușirea lumii. Nu în ansamblul ei, ci mai ales pentru tine cel grăbit să-ți dai cu părerea fără să știi despre ce este, de fapt, vorba. Acesta este modul în care ”vocea străzii” a fost folosită cu succes la dărâmarea unor sisteme, care nu era neapărat necesar să fie dărâmate, și la instituirea unora cu mult mai drastice. Noi, românii, avem, din nefericire, o vastă experiență în acest domeniu.

Nu spun că ”vocea străzii” este rea, spun că atunci când este doar voce fără nimic în spatele ei, este doar un instrument de manipulare folosit de cei ce știu cum să să se folosească de el și o fac în interesul lor propriu, nicidecum în interesul ”vocii străzii”. Avem și aici o experiență solidă, din nefericire.

Ce s-ar întâmpla dacă pur și simplu am refuza să emitem imediat o judecată spunând pur și simplu ”Cred că nu am destule informații legate de această problemă pentru a emite o părere. Am nevoie de timp să mă informez pentru a-mi putea forma o OPINIE în acest sens.”?

Ne simțim mai puțin merituoși pentru că nu suntem în stare să ne dăm cu părerea în fiecare clipă și situație? Ne lăsăm antrenați atât de ușor în nebunia altora și nevoia LOR de răspunsuri și reacții imediate uitând vorba ”Dă-i Doamne omului gândul de pe urmă.” Adică pe cel pe care îl are după ce a studiat o anumită problemă, situație și poate lua o decizie corectă pentru el/ea însuși/însăși.

În această capcană a ”răspunsului imediat” cad foarte mulți dintre cei porniți pe calea spirituală și aflați la începutul ei. Vor să demonstreze cât de multe știu ei și că ei au dreptate în disputa cu un alt-cineva catalogat drept netrezit. Faptul că cineva nu-și strigă în gura mare părerile și credințele, sau lipsa lor, nu înseamnă că este ne-trezit sau aflat pe o treaptă mai joasă de evoluție spirituală.

De multe ori, chiar contrariul este cel valabil. Te lasă să te dai în spectacol și, în general, nici nu se obosește să-ți răspundă pentru că poate aprecia nivelul de înțelegere la care te afli și știe că ar ”strica orzul pe gâște”. Totul își are vremea sa, așa cum și rodul pământului își are perioada sa de însămânțare, creștere, coacere și abia apoi recoltare. Omul ”de la oraș” a uitat asta și vrea rodul încă înainte de a-l fi semănat.

De aici și graba de a le face pe toate, de a pune etichete pe probleme și situații, a le pune pe un raft și a le considera rezolvate. Nu mai există ”prezumția de nevinovăție” sau ”cercetarea problemei”, s-a trecut direct la ”sentința de judecată”. 

O situație de acest gen este cea recentă de pe rețelele de socializare pe care au intrat înregistrările video ale regresiilor hipnotice făcute de Calogero Grifasi. Nu contest nici o calitate a lui Calogero pentru că nu am această autoritate și oricum nu aș face-o, dar ceea ce mi se pare hilar este cum au apărut, ca ciupercile după ploaie, cei care n-au înțeles încă cum funcționează mecanismele unei astfel de ședințe, dar își dau cu părerea pro și contra la ceea ce ele prezintă.

Repet, nu îl cunosc pe Calogero și nu contest munca lui, nu aceasta este intenția mea. Ceea ce vreau să vă aduc în atenție în această situație este faptul că rezultatul unei astfel de ședințe depinde în foarte măsură atât de abilitatea și interesul hipnotizatorului, să nu mai vorbesc de nivelul de conștiință atins de acesta, cât și de nivelul de conștiință al celui hipnotizat.

Ce vreau să spun este următorul lucru: sunt hipnotizatori și hipnotizatori ca și în orice altă disciplină sau profesie. Am citit cu mare plăcere cărțile lui Michael Newton în care prezintă informații foarte importante legate de Călătoria Sufletului și din care am aflat lucruri care mi-au lărgit orizontul percepției. De ce? Pentru că el a urmărit să afle cât mai multe informații care să ducă la o înțelegere a unor mecanisme de funcționare a modului în care Sufletul ”circulă” între diferite dimensiuni și momente ale călătoriei sale nesfârșite.

Sunt regresiile hipnotice făcute de Dolores Canon care au o valoare extraordinară pentru creșterea nivelului de înțelegere a modului în care Sufletul este asistat în evoluția sa cu foarte multă iubire și înțelegere. Și vin apoi cercetările făcute de către Corrado Malanga care pe mulți i-a aruncat în abisul disperării. Totuși, după 25 de ani de cercetare și Malanga a ajuns la concluzia că singura soluție de a ieși din situațiile studiate de el este Iubirea Necondiționată și eliberarea de sentimentele și emoțiile joase.

Calogero se pare că urmează linia deschisă de Malanga, vom vedea unde va ajunge și el. Imediat ce înregistrările lui au început să circule pe Internet, am urmărit și eu câteva, au și apărut cei care au contestat tot timpul valoarea mesajelor pe care le-am primit și le primim de la Sinele noastre Mai Înalte, Familiile noastre Galactice, Maeștrii Înălțați, civilizațiile mai avansate și Ființele mai Înalt Dimensionale, de Lumină, care ne susțin în permanență cu multă iubire.

O ”prietenă” de pe Facebook mi-a trimis un link către înregistrarea unei astfel de regresii hipnotice cu cineva care ”prezenta informații” despre Kryon cu următorul comentariu: ” adevarul este foarte urat dar macar dupa ce vezi asta o sa il stii...ce faci in continuare cu aceasta informatie e alegerea ta...oricum multi vor ajunge sa o stie”. Cine este această persoană? Este o persoană care ori de câte ori am vorbit cu ea nu a făcut altceva decât să vorbească despre entități negative și modul în care ea se lupta cu sau era stăpânită de ele. Din această cauză am și întrerupt cu ceva timp în urmă comunicarea cu ea.

Poate că adevărul ei este urât, dar al meu este luminos. Kryon este unul dintre învățătorii neîntrupați care au ajutat și ajută enorm de mult omenirea să-și ”deschidă ochii” la foarte multe lucruri aducând informații care sunt ”aur curat” pentru mulți dintre noi. Ce voi face cu această informație? Habar n-am pentru că nu sunt interesată de ceea ce prezintă. Eu simt și apreciez valoarea informațiilor și învățăturilor lui Kryon, ce fac alții este propria lor alegere. Mulți vor ajunge să știe ce? Vor ști exact ceea ce ei aleg să știe, iar asta chiar nu este treaba mea.

Ceea ce oamenii nu știu pentru că nu li s-a spus, dimpotrivă le-a fost ascuns și motivul este mai mult decât evident și se numește FRICĂ și MANIPULARE, este că fiecare lume, fiecare dimensiune își are propriile reguli de funcționare. Dimensiunea a treia, funcționează ca dimensiunea a treia, a patra ca a patra și așa mai departe. Nicăieri nu umblă câinii cu colaci în coadă, dar asta nu poți afla decât printr-un studiu personal și nu este vorba aici de numărul de cărți citite. Este vorba de mult mai mult. Dar asta nu vei afla niciodată reacționând imediat la fiecare stimul din nevoia de a-l cataloga.

Răspunsuri la întrebările cine suntem, de unde venim, încotro ne îndreptăm nu vom afla decât căutându-le printr-o cercetare aprofundată și cu o minte deschisă, nu prin vot instantaneu de pro și contra. Cei care mai sunt la acest nivel sunt din ce în ce mai puțini și ei au nevoie de acoliți care să le confirme că adevărul lor este cel valabil. De aici nevoia de răspuns imediat de pro și contra. ”Cine nu-i cu noi este împotriva noastră”, sună cunoscut nu-i așa?

Este și acesta un nivel prin care trecem cu toții, important este să nu rămânem în el. Și nu vom rămâne pentru că acolo, undeva în noi, mai există CEVA/CINEVA care ne ghidează și ne împinge înainte, nu ne dă pace până nu căutăm să vedem despre ce este vorba. ”Dar dacă nu-i așa? Ce este dincolo de asta, este doar atât sau mai este și altceva?” Și atunci dispare nevoia sau îndemnul de răspuns imediat pentru că ”aleg să văd ce-i dincolo de asta.”

Poate că dacă am învăța în cele din urmă să tăcem înainte de a vorbi, am judeca mai puțin superficial situațiile și problemele cu care ne confruntăm. Am găsi mai multe răspunsuri și ne-am simți mai puțin vulnerabili și la mâna oricui care vrea să ne dirijeze într-o direcție sau alta. Pentru că atunci am gândi cu propriul nostru cap/minte sau și mai bine, tandemul inimă-minte.

Să nu uităm nici o clipă că ceea ce dai este ceea ce primești. Dar asta nu are legătură cu o persoană sau alta. Ceea ce tu dai lumii, este ceea ce lumea îți returnează. Implacabil. Trimiți în lume frică? Ea se va întoarce multiplicată de mii de ori la tine pentru că ”colectează” și frica altora. Trimiți în lume Iubire Necondiționată? Vei primi infinit de multă Iubire Necondiționată pentru că ea se racordează la ÎNTREAGA Iubire Necondiționată, nu numai la cea care există în lumea noastră.

Pe fiecare nivel energetic trăiesc diferite ființe/entități energetice, în formă sau nu. Cu cât mai jos este nivelul, cu atât mai joasă este vibrația acelor ființe/entități din punct de vedere energetic. Ele sunt cele care gestionează emoțiile care fac parte din categoria ”joase”. Cei care aleg să aibă aceste emoții de vibrație joasă, se vor confrunta cu aceste entități. Cu cât mai înalt este nivelul pe care îl poți accesa prin intermediul emoțiilor, gândurilor, sentimentelor de vibrație înaltă cu atât entitățile pe care le poți întâlni sunt mai luminoase și mai înalt vibraționale. Sau nu v-ați gândit până acum la acest lucru?

În fiecare moment NOI alegem cine să fim și cum să fim. Nu ne stă nimeni cu ”sula în coaste” decât dacă noi îi dăm voie. Ar fi cazul să facem uz de acest drept și să nu mai acceptăm ca alții să decidă în numele nostru prin acel vot furat prin ezitarea noastră de a decide în cunoștință de cauză. Putem să alegem și singuri în ritmul care este potrivit pentru noi, astfel încât să fim mulțumiți că am ales în cunoștință de cauză. Oricare ar fi asta. Asumarea responsabilității pentru cine NOI alegem să FIM este un alt pas important în procesul nostru de evoluție.

Namaste!


Actualizare: După un an de când am scris acest articol și am urmărit mai multe regresii hipnotice făcute de către Calogero Grifasi și echipa sa, pot spune că direcția pe care am observat că o urmează este una bună, una care urmărește să aducă în atenție nu numai aspectele șocante și creatoare de frică, ci și să creeze încrederea că putem să ne eliberăm singuri de acele entități de vibrație joasă. Este un lucru pozitiv, deoarece de ceea ce nu cunoști, nu te poți elibera, dar de ceea ce cunoști, da. Cu cât mai multă lumină se revarsă asupra acestor lucruri, cu atât mai cunoscute devin și, deci, mai ușor de evitat și/sau eliberat de ele.


Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.