sâmbătă, 23 iulie 2016

Câteva atitudini care ar avea nevoie de atenție - Bârfa


Din ciclul De ale mele

Privind retrospectiv ultima săptămână am observat câteva lucruri care s-au manifestat puternic în mediul nostru social punând în vedere unele tipare cărora le mai suntem încă tributari. Suntem, de ceva vreme și în continuare, într-o perioadă în care tiparele sunt scoase la suprafață pentru a fi conștientizate, vindecate și/sau eliberate. Unii și le văd singuri și asta este minunat, în timp alții mai au nevoie încă să li se atragă atenția asupra lor, dar fără a fi dirijați în ceea ce privește ”tratarea” lor, acest lucru fiind numai și numai în sarcina lor.

Am să le iau pe rând și am să încep cu ceea ce numim ”bârfă”. În mod curent numim bârfă atunci când o persoană vorbește despre o altă persoană care nu este prezentă în acea discuție. Și de obicei acea persoană nu este lăudată, ci îi sunt scoase în evidență anumite trăsături negative din perspectiva ”bârfitorului”. Sunt și discuții în care cineva doar amintește de o altă persoană, dar tema discuției nu este acea ”cealaltă persoană” și defectele sau acțiunile sale, ci este preocupată de modul în care ea însăși se raportează la acea relație, acțiunile sau reacțiile proprii, emoțiile, gândurile proprii care îi apar din relația cu acea ”cealaltă persoană”. Atunci accentul nu se pune pe defectele (aproape niciodată calitățile) persoanei care nu este prezentă fizic la discuție, ci pe niște situații pe care vorbitorul vrea să și le clarifice și are nevoie/solicită și o altă perspectivă. Lucru lăudabil după părerea mea. Când atenția îți este pe tine însuți/însăți și pe modul în care tu percepi situația, nu pe a învinui pe altcineva, discuția este una constructivă nu o bârfă de o vibrație extrem de joasă.

Am menționat că cea de-a treia persoană nu este prezentă FIZIC. De ce am subliniat fizic? Pentru că energetic ea este prezentă. În momentul în care doar te-ai gândit la ea și ai început să vorbești despre ea, ai adus energetic acea persoană în discuție și dacă acea persoană este una senzitivă, va simți/ști acest lucru. Ea este conectată la acea discuție și chiar dacă nu aude discuția, va simți energia ei ca una pozitivă sau negativă. Apoi veți fi surprinși că acea persoană fie începe să vă ocolească, fie manifestă respingere față de voi, fie vă poate fi recunoscătoare că ați încercat să vă rezolvați PROPRIA problemă într-un mod constructiv: cerând o terță părere asupra propriei voastre abordări, nu împroșcând cu noroi ceea ce nu înțelegeți sau nu puteți accepta.

Acum, și din poziția ascultătorului atitudinea este diferită, dar de obicei efectul este o vampirizare. Să stai să asculți cum interlocutorul tău își varsă coșul cu gunoi în câmpul tău de energie, înseamnă să primești în câmpul tău de energie toată acea mizerie și te miri apoi de ce te simți obosit, supt de energie, începi să caști și să simți cum ceva te strânge parcă de gât. Cam acestea sunt în mare simptomele care apar într-o astfel de situație. Cel/cea care și-a deșertat sacul/coșul de gunoi se simte eliberat/ă, vesel/ă și își vede mai departe de ale lui/ei, în timp ce tu ai nevoie de o muncă de curățare energetică serioasă dacă nu ai fost suficient de inspirat/ă să te protejezi energetic în momentul în care ai sesizat încotro o ia acea discuție ”nevinovată”. Cu totul alta este situația în cazul discuțiilor axate pe propria persoană, deoarece aici are loc o interacțiune, un schimb constructiv de păreri, informații, energii și dintr-o astfel de discuție ambii participanți la discuție ies echilibrați energetic, chiar dacă la început unul dintre ei a fost dezechilibrat.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face atunci când sunteți prinși fără voia voastră într-o astfel de bârfă dezechilibrantă, pe lângă faptul de a vă proteja energetic, este să-i trimiteți bârfitorului/bârfitoarei Iubire Necondiționată și Foc Violet și veți vedea cum discuția ia o cu totul altă turnură sau încetează cu totul. Ați anihilat acea energie a bârfei în bârfitor/bârfitoare pentru că prin vibrația mai înaltă a propriului vostru câmp de energie ați ridicat vibrația câmpului de energie al celui/celei aflat/e în dezechilibru. Un lucru deosebit de plin de iubire este să trimiteți și persoanei bârfite aceiași Iubire Necondiționată și Foc Violet pentru că bârfa este un atac energetic și la adresa acelei persoane.

O întrebare foarte bună pe care să vi-o puneți atunci când sunteți prinși într-o astfel de bârfă este: ”Dacă despre această persoană vorbește așa, oare despre mine ce spune?” Nu vă amăgiți că va spune ceva frumos ... va spune exact ceea ce este în stare să perceapă din nivelul său propriu de conștiință atins. Și dacă o face cu o singură persoană, o face cu toate, inclusiv cu tine. Nu vă imaginați că oamenii care nu văd ”perfecțiunea” în ei înșiși o pot vedea în alții. Nu poți vedea în jurul tău decât ceea ce tu deja deții în tine. La fel este și cu iubirea. Nu-i poți iubi pe alții până când nu te iubești pe tine însuți/însăți. Acesta este un prag în fața căruia stau mulți în acest moment. Unii îl vor trece, alții nu. Nu uitați cel mai important lucru: nu poate alege nimeni în locul vostru după cum nici voi nu puteți alege în locul altcuiva.

Oricare ar fi întrebarea, răspunsul este IUBIREA!

Namaste

Monica Poka  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.