miercuri, 27 aprilie 2016

Chakra Rădăcină



Pământul canalizat de Pamela

Dragi prieteni,

Eu sunt Pământul. Vă iubesc, voi sunteți copiii mei. Voi vă mișcați pe suprafața mea în timp ce sunteți ocupați cu presiunea vieții voastre de zi cu zi, iar eu vă urmez și tânjesc să vă îndemn să vă întoarceți în miezul a cine voi sunteți. Vreau să vă trezesc la cine sunteți voi în esența voastră.

Voi cu toții sunteți într-o călătorie spre interior; sufletul vostru vrea să coboare pe deplin pe Pământ și să fuzioneze cu un corp uman, să trăiască și să se manifeste aici. În timp ce voi căutați căi pentru a vă transcende umanitatea, sufletul vostru caută să îmbrățișeze întruparea. El dorește să fie om, să coboare întrutotul pe Pământ și să creeze o fuziune între suflet și uman. Acesta este scopul vostru pe Pământ.

Astăzi vom vorbi despre chakra rădăcină, centrul de energie de la baza coloanei voastre vertebrale, chakra cea mai apropiată de Pământ și cea care este cel mai profund influențată de către Pământ. În mulți dintre voi în această chakră este depusă frica. Dacă ar fi să vedeți chakra rădăcină a majorității oamenilor de pe Pământ, ați observa că ea este fragmentată și nu este întreagă, sau este, uneori, chiar un gol. Rezultatul este că mulți oameni se îndoiesc de faptul că ei sunt cu adevărat acasă pe Pământ. Se întreabă dacă se pot simți cu adevărat în siguranță și bineveniți aici.

Pământul este un loc cu un potențial pentru o atât de mare abundență și bogăție, și prin asta vreau să spun o bogăție de experiențe pentru voi ca și suflet. Aici poate fi experimentată multă bucurie și inspirație, dar în prezent este mult întuneric pe Pământ. Timp de multe secole omenirea a fost ținută captivă de iluziile și fricile care pot face viața pe Pământ un iad și astfel a cazut un văl peste înțelepciunea voastră naturală. Este o înstrăinare care apare și care ajunge până în miezul ființei voastre.

Abilitatea de a trăi, în adevăratul înțeles al cuvântului – de a trăi în bucurie și cu inspirație – poate veni numai de la natură, dar voi v-ați plasat în opoziție cu natura. Omenirea a încercat să se ridice deasupra naturii și într-un mod îndărătnic, încăpățânat a încercat să impună structuri și ordine în lumea înconjurătoare, dar acest lucru nu a funcționat. Voi trăiți în mijlocul unor cioburi a imaginii unei lumi vechi care își pierde cu repeziciune validitatea. Aceasta este o viziune asupra lumii în care omenirea a fost organizatoarea și manipulatoarea lumii din jurul ei. Oamenii au încercat să controleze natura cu mintea și rațiunea și făcând acest lucru au ajuns să se înstrăineze de ei înșiși. Oamenii au pierdut legătura cu ceea ce este cel mai natural pentru ei: sentimentele lor și o unitate cu realitatea vie a naturii care-i înconjoară.

Odată ce pierdeți legătura cu viața din voi, pierdeți legătura cu viața din afara voastră. Apoi se dezvoltă o răceală, o înăsprire care poate fi observată în inimile multor oameni. În mulți oameni, este evident în chakra rădăcină că ei nu știu cum să se conecteze cu Pământul într-un mod viu, vital din cauza fricii și a represiunii care este depusă acolo.

Am discutat înainte în câteva canalizări despre modul în care sufletul coboară pe Pământ. Acesta dorește foarte mult să se întrupeze aici și să coboare în materie până la cel mai profund nivel astfel încât să poată aduce lumină pe Pământ, iar materia să poată deveni vie din interior. Am vorbit despre o călătorie prin chakrele mai joase, o călătorie care începe din inimă și se extinde prin abdomen la plexul solar, la chakra ombilicală și în cele din urmă la chakra rădăcină și la baza coloanei voastre vertebrale. Astăzi vom dori să vorbim despre chakra rădăcină. Cum puteți vindeca acea parte a voastră, frica și îndoiala care se află acolo? Cum puteți găsi un răspuns la întrebarea ”Am voie să fiu aici? Sunt binevenit/ă aici? Pot să-mi las lumina să strălucească în jos până la cel mai profund nivel, până în miezul vieții mele?”

Sunteți atât de obișnuiți să vă conformați lumii din afara voastră, lucru care include și așteptările societății, dar omenirea are nevoie acum de oameni dispuși să meargă pe o nouă cale, astfel încât să-i permită naturii să reînvie. Și asta înseamnă natura în mine – mama voastră, Pământul – și în special, și mai înainte de toate, natura în voi. Și să faceți acest lucru prin aducerea la o nouă însuflețire, astfel încât părțile împietrite și înghețate din voi să se topească, să devină calde și fluide și să curgă din nou.

Cum puteți realiza acest proces în voi înșivă? Cum puteți observa, îmbrățișa și elibera frica primară care este blocată în chakra rădăcină? Astăzi vreau să discut cu voi trei modalități în care puteți face acest lucru.

Prima cale este să experimentați frumusețea naturii. Pentru a vă liniști prima chakră, chakra rădăcină, perineul – toate numele se referă la același centru – într-un mod delicat și să-l ademeniți să se deschidă și să se simtă acasă pe Pământ, este nevoie să căutați un loc în natură în care să vă simți în largul vostru. Un loc în care puteți simți frumusețea naturii: copacii, plantele, florile, animalele, păsările, norii, cerul, ritmul anotimpurilor. Un loc în care puteți simți venerație pentru atmosfera și frumusețea naturii.

Căutați în mod intenționat un loc, iar dacă nu puteți ieși afară, atunci căutați o plantă sau o vază cu flori în camera voastră. Întotdeauna există o bucățică de natură în jurul vostru. Luați în voi frumusețea sa naturală, dar simțiți, în același timp, în ce constă frumusețea sa. Aceasta nu este o frumusețe superficială, un ideal care a fost determinat de alții ca frumos sau urât potrivit unor standarde umane. Mai degrabă aceasta este o frumusețe care cântă dincolo de natura sa intrinsecă. Viața în ea însăși este ceea ce voi experimentați ca frumusețe: simplitatea și predarea care curge printr-o plantă sau un copac, care este una cu anotimpul; o pasăre care cântă; inocența animalelor care-și urmează cursul lor zilnic, jucăuș și blând – asta este ceea ce vă atinge.

Ceea ce vă cer este să vă recunoașteți pe voi înșivă în natură. Adeseori vă gândiți că voi nu faceți parte din natură, din armonia și echilibrul pe care îl găsiți acolo, dar voi sunteți o parte din natură. Încercați să simțiți acum în timp ce luați în voi frumusețea, echilibrul, ritmul naturii pentru că aceste calități vor să curgă și prin voi. Activitatea voastră mentală poate ridica bariere în fața acestui sentiment și să vă spună că voi nu aparțineți aici, dar voi sunteți deja o parte a naturii, pentru că trăiți într-un corp.

Admirați-vă corpul în același fel în care admirați ceva în natură. Pentru a face acest lucru este nevoie să începeți să vă experimentați corpul din interior și nu din exterior, cum arată și ce standarde trebuie să îndeplinească. Toate acele imagini de frumusețe setate de către societate sunt o povară grea din cauza căreia suferiți și care sunt inventate și false. Ele sunt la fel de frigide și de artificiale ca și mentalitatea care le crează și le prescrie – ele nu sunt reale!

Doar uitați-vă la păsări și la frunzele copacilor. Nici una nu-i la fel cu cealaltă, fiecare este unică. Nu le comparați unele cu altele, ci pur și simplu vedeți armonia și echilibrul natural care emană din natură atunci când vă plimbați printr-o pădure sau pe plajă. Simplitatea naturii – așa cum este relevată în toată complexitatea ei – este ceea ce este liniștitor pentru o ființă umană în timp ce se plimbă prin natură. Acum simțiți cum voi înșivă sunteți o parte din acea curgere, precum și o parte din acea inocență. Puteți fi cine sunteți: o parte a naturii, iar natura vrea să se manifeste și prin voi într-un mod jucăuș și echilibrat.

Apoi vom face un pas mai departe. Acum focalizați-vă întreaga atenție asupra corpului vostru. Puteți face acest exercițiu – dacă vreți să-i spuneți așa – când sunteți acasă sau când sunteți într-un loc frumos în natură, ceea ce este poate chiar mai bine. Focalizați-că atenția înspre interior și apoi imaginați-vă că voi înșivă sunteți o parte din natură ca și un copac frumos. Energiile curg prin voi, iar fluidele curg în voi, și fiecare știe exact unde trebuie să meargă. Inima voastră bate, sângele curge și toate știu ce trebuie să facă. Chiar dacă corpul vostru este un organism complicat, toate organele știu ce au de făcut și astfel tind în mod natural către sănătate și vitalitate. Simțiți că sunteți incluși în puterea de reînnoire și de vindecare care este natura însăși. Sunt prezenți atât de mulți curenți de vindecare în natură și toți sunt disponibili corpului vostru. Celulele voastre vii știu de ce aveți nevoie, pentru că corpul vostru este un organism înțelept.

Acum considerați-vă corpul ca și având propriul său limbaj. Sufletul vostru se revelează pe sine prin și în corp și asta este ceea ce sufletul vostru tânjește cu adevărat să facă! Corpul nu este ceva jos, ceva inferior, corpul este o carte minunată, un manual al sufletului. Acum imaginați-vă că acest corp v-a fost dat ca un minunat dar al Creației. Simțiți respectul pe care Creația îl are față de corpul vostru și cum viața dorește să vă prețuiască. Sunteți atât de obișnuiți să vă vedeți corpul din afară și să-l criticați, acum simțiți-l din interior. Simțiți-l cum se ridică dintr-o infinită fântână de vitalitate și bucurie, și cum îi puteți da formă și să-l hrăniți cu tăria voastră din cea mai profundă parte a sufletului vostru.

Imaginați-vă cum o forță de viață caldă răsare din chakra voastră rădăcină. Puteți vedea culoarea roșie în jurul ei – sau orice altă culoare – așa cum vă apare spontan. Simțiți cum din acel foc, acea profundă forță de viață, prin corpul vostru curge un curent vindecător cald: prin picioarele voastre, coloana voastră, prin mijlocul vostru. Îngăduiți-i să urce către umerii voștri, apoi brațele și mâinile voastre. Simțiți-vă împământați, simțiți-vă picioarele din interior, așa cum se odihnesc pe mine, Pământul, și simțiți forța de viață care este disponibilă în pământ. Puneți-i corpului vostru întrebarea: ”Te simți bine? Este ceva ce pot face pentru tine? Ai nevoie de ceva de la mine?” Doar întrebați, apoi așteptați cu răbdare. Este posibil ca, corpul să nu vă răspundă imediat. Poate că va trebui să învățați să vorbiți în acest fel cu corpul vostru, dar este foarte posibil și să o puteți face.

Corpul vă ascultă. Voi sunteți forța sa conducătoare așa că, cu siguranță, corpul vostru vrea să intre în legătură cu voi – pur și simplu doar cereți acest lucru. Călătoriți ușor cu atenția pe tot corpul vostru. Începeți cu capul. Lăsați ca atenția să vi se rotească ca o șoaptă blândă, o curgere blândă în jurul capului vostru. Imaginați-vă că atenția voastră este ca o briză foarte moale care vă întreabă cu tandrețe corpul: ”Este totul în regulă cu tine? Te pot ajuta? Ești un dar atât de minunat. Pot să te înconjur cu ceva ce ai avea nevoie?” Chiar și numai curgerea brizei blânde a atenției voastre vă stimulează celulele și le face fericite. Ele dansează fericite într-un cerc al bucuriei în timp ce atenția voastră le atinge cu iubirea voastră.

Lăsați ca atenția voastră să se rotească în jurul gâtului vostru, în jurul umerilor. Lăsați-o să curgă prin inima voastră, prin plexul solar și prin chakra ombilicală și în cele din urmă înapoi în chakra voastră rădăcină. Uitați-vă bine aici. S-a putea să primiți o imagine sau un sentiment de la chakra voastră rădăcină care este situată în coccis, partea de jos a coloanei voastre vertebrale. S-ar putea să simțiți ceva acolo; s-ar putea să simțiți o frică veche, sau o congestie și un blocaj, dar nu trebuie să faceți nimic cu asta. Trebuie doar să fiți prezenți, în timp ce această briză moale o mângâie ușor, și chiar dacă nu vedeți nimic sau nu simțiți nimic, este în regulă.

Fiți doar prezenți cu atenția voastră, pentru că atenția voastră vindecă: ea este eliberatoare pentru organism. Corpul vrea să fie văzut și să fie auzit și nu numai ca un mecanism care vă permite să faceți lucruri; el vrea să fie apreciat pentru propria sa frumusețe. Și nu frumusețea pe care o vedeți în imaginile din ziare și reviste, ci acel gen de frumusețe pe care o are o pasăre aflată într-un copac sau o broască pe marginea unui iaz. Aceasta este frumusețea modului obișnuit de a fi, cu frumusețea sa sănătoasă, culorile și formele sale naturale. Acesta este genul de atenție pe care corpul vrea să o primească de la mintea voastră și vrea să știe că îl apreciați.

Acum lăsați briza să se miște blând de-a lungul picioarelor voastre. Să coboare din chakra voastră rădăcină spre genunchii voștri și spre gleznele voastre, călcâie și tălpile picioarelor și până în cele zece degete de la picioare și simțiți cum sunteți prinși în curgerea vieții. O influență vindecătoare se simte datorită atenției interioare din acest exercițiu, dacă vreți să-i spuneți așa, dar de fapt este doar o problemă de recunoaștere a sursei din care proveniți.

Așa că începeți cu primul pas, care este experimentarea frumuseții în natură. Și apoi al doilea pas, care este recunoașterea aceleiași frumuseți în voi înșivă, în propriul vostru corp. Voi sunteți o parte a naturii, a curentului natural al vieții, așa că nu trebuie să faceți nimic pentru a-l obține, pentru că voi sunteți chiar acest curent. Al treilea pas este să vă conectați cu viața și vibrația din voi și să vă răsfățați prin experimentarea solidității și securității chakrei voastre rădăcină. Prin răsfăț vreau să spun ceva cu totul diferit de ceea ce s-ar putea să vă așteptați voi. Vă cer să vă întâlniți copilul din voi imaginându-vă că sunteți un copil în vârstă de cinci ani. Încercați să nu vă gândiți prea mult la asta, ci încercați să simțiți corpul acestui copil, forța sa de viață, tinerețea sa. Se află la mijlocul dezvoltării sale, așa că este curios și vrea să afle tot felul de lucruri.

Acest copil mai trăiește undeva în voi și vă cer să vă conectați cu el și să faceți ceea ce acest copil dorește să facă. S-ar putea ca acest copil din voi să se simtă neliniștit, să fi fost suprimat sau să-i fie frică. Prin urmare, s-ar putea ca primul mod în care copilul să vi se prezinte să fie o emoție negativă ceea ce ar putea să fie în contradicție cu ideea de a vă răsfăța. Cu toate acestea, ceea ce vreau să înțelegeți este că acest copil este cea mai spontană parte din voi, partea care nu este formată din sentimente rafinate care să fie considerate adecvate, cele care ați fost învățați că sunt corecte atunci când ați fost educați de către societate. Acest copil este, mai degrabă, partea voastră primară, acea parte din voi care poartă originalitatea voastră și este, prin urmare, cea mai spontană și naturală parte din voi.

Vă cer să faceți vizibil acest copil. S-ar putea ca această imagine să nu se formeze imediat, dar încercați să vi-o imaginați. Imaginați-vă că acum sunteți un copil de cinci ani sau undeva în jurul acestei vârste. Luați prima imagine care vă vine în minte și vedeți cum arată acest copil. Este fericit sau este trist? Pare a râde sau pare a se simți mizerabil? Este vesel sau amărât? Este speriat sau se simte a fi în siguranță? Întindeți-vă mâinile spre acel copil și vedeți dacă copilul vi le primește. Așteptați cu răbdare pentru că aveți tot timpul de care este nevoie pentru acest copil. Cereți-i să stea cu voi și luați-l în brațe.

La unii oameni, copilul se va arunca în brațele lor, în timp ce la alții copilul va păstra distanța pentru că simt neîncredere, dar și acest lucru este în regulă. Ceea ce contează este că vă conectați cu copilul și că încercați să-i înțelegeți mai bine comportamentul și să descoperiți ce emoții profunde vă pot fi revelate prin intermediul acestui copil. Nu este vorba despre vindecare și despre a-l face să se simtă imediat mai bine, este vorba despre a-l întreba ”Ce vrei de la mine acum? Ce simți că faci? De ce ai cea mai mare nevoie în acest moment?”

Asta este ceva ce puteți face de mai multe ori în viața voastră de zi cu zi. Faceți-vă un obicei din a merge în interior și a întreba copilul din voi de ce are nevoie. Acesta este modul în care vă conectați cu curgerea primară a vieții în voi și care se revelează mult mai ușor într-un copil decât într-un adult, acea viață emoțională care este atât de structurată și de constrânsă de reguli mentale. Lăsați cea mai spontană parte din voi să vorbească, pentru că ea vrea să vină la voi pentru a se exprima pe sine însuși/însăși prin voi și făcând acest lucru poate deveni din nou o sursă de frumusețe. Și nu un fel artificial de frumusețe, ci o frumusețe originală, sălbatică ca un șuvoi șopotitor care în unele locuri este foarte liniștit și nemișcat, iar în altele este foarte aprig și se rostogolește în cascade printre stânci. Copilul din voi este apa vie care vrea să curgă și să se miște, așa că dați-vă voie să fiți mișcați de către copil.

Din nou și din nou, faceți acea conexiune în aici și acum. În acest fel, voi vă aduceți înapoi în propria voastră ființă de bază. Este important ca, copilul să se simtă în siguranță, ceea ce înseamnă că voi experimentați securitatea în ființa voastră, în chakra voastră rădăcină, în fundația voastră. Înseamnă că vă puteți baza pe voi înșivă pentru a vă consulta cele mai profunde emoții din voi. Înseamnă că nu trebuie să vă ascundeți de voi înșivă, ci că vă puteți înfrunta propria frică și că vă puteți ierta și îmbrățișa în totalitate pe voi înșivă. Când acel copil interior este binevenit în voi, atunci ați cucerit lumea! Atunci nu mai există nimic care să vi se poată întâmpla, pentru că voi ați spus ”da” vieții, suișurilor și coborâșurilor sale, vârfurilor și văilor sale, iar asta este securitatea.

Faptul de a ști că sunteți în siguranță nu stă în predictibilitatea sau cunoașterea modului în care lucrurile se vor petrece sau să fiți siguri de un viitor bun prin asigurările primite de la mintea voastră. Să trăiești cu adevărat înseamnă să te predai schimbărilor, tuturor întorsăturilor neașteptate așa cum se predă un râu cotiturilor pe care le poate întâlni. Și, totuși, să vă simțiți în siguranță, iar acest lucru este posibil numai atunci când aveți încredere în însăși curentul vieții. Nu dintr-o minte care să supravegheze de sus curgerea, ci din curgerea în sine, rămânând în același timp în încredere. Aceasta este securitatea și soliditatea, aceasta este adevărata putere interioară și pe care o puteți găsi numai în voi înșivă, în corpul vostru, în partea voastră copil. Să faceți acest lucru vă cere un efort imens pentru că voi ați fost învățați că trebuie să vă stăpâniți viața cu mintea voastră, cu partea voastră mentală. Tuturor vi se va cere să vă întoarceți la sursa vieții însăși, iar acest lucru nu se poate realiza prin intermediul minții, ci prin spontaneitatea naturii voastre.

Nu există greșeli, natura nu este haotică. În natură, legile naturale se aplică, dar acestea sunt foarte diferite de ceea ce voi puteți înțelege cu mintea rațională sau cu logica. Înseamnă să trăiți din sentimentul în sine și încotro vrea curgerea vieții să mergeți. Rămâneți în contact cu corpul vostru și cu natura. Rămâneți în contact cu copilul din voi și veți vedea că și viața se manifestă în acord cu legile, dar legile sunt de un cu totul alt fel. Nu cele ale logicii, ci cele direcționate mai mult prin ascultarea marelui întreg, iar acel întreg vă include și pe voi și are bunăstarea voastră la inimă. Voi sunteți conectați cu acel întreg și atunci când vă predați cu adevărat lui, atunci simțiți că sunteți ghidați și susținuți de ceva nenumit, ceva mare și bun, ceva sigur.

Și eu fac parte din acest mare întreg. Eu, Pământul, formez un întreg prin mine însumi împreună cu tot ceea ce trăiește și înflorește pe mine. Dar eu sunt doar o mică parte a Cosmosului mai vast, prin care curge ceva ce voi numiți Dumnezeu și căruia eu îi spun pur și simplu ”viață”: ceva ce este infinit și indestructibil. Voi sunteți mici scântei în această curgere, dar și voi sunteți infiniți și indestructibili, indiferent ce formă v-ați lua și în asta constă adevărata siguranță pe care sunteți în măsură să o experimentați aici pe Pământ. Simțiți scânteia unui mare șuvoi de energie caldă, mișcătoare, iubitoare care străbate universul.  

Sunt cu voi. Vreau să fiu mărturia acestei curgeri, al adevărului ei. Vedeți frumusețea din jurul vostru, care încă mai este vizibilă pe Pământ: cea a plantelor, a animalelor și frumusețea, puritatea și inocența din voi și din oamenii din jurul vostru. Vedeți din nou acest lucru și întoarceți-vă la viață și îmbrățișați-o.


Vă mulțumesc foarte mult pentru atenția voastră.


Traducere Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.