joi, 31 martie 2016

Prana, Chakre și Kundalini



De Suzanne Lie
Prana

Prana, care emană de la Soare, intră în atomii fizici care plutesc în jurul atmosferei terestre. Prana este într-o  relație directă cu Soarele. În zilele însorite, în atmosferă există mai multă prana, iar în zilele înnorate și noaptea, este mai puțină.

Prana este forța care face interfața cu dimensiunile a treia și a patra. Prana se formează în globule de vitalitate care determină atomii fizici să strălucească atunci când intră în ei. Combinația dintre emoțiile echilibrate și gândirea limpede provoacă o reacție în corp care îi permite acestuia să asimileze mai multă prana.

Prana este cunoscută ca și forța vitalității și ”suflarea vieții” a unui organism. Prana îi permite corpului astral să comunice cu corpul fizic prin intermediul dublului eteric sau învelișului. Prin învelișul eteric, prana curge de-a lungul nervilor corpului fizic amplificându-i percepțiile prin unirea lumii patru dimensionale cu lumea fizică trei dimensională. Prana intră în corpul nostru eteric, și în cele din urmă în corpul nostru fizic, prin chakre.

Chakrele

Chakrele sunt mici vortexuri care se reazămă de suprafața dublului eteric. Cele două funcții ale lor sunt să absoarbă și să distribuie prana corpurilor eteric și fizic și să unească lumea astrală patru dimensională cu conștiința fizică.

Prana curge în centrul chakrei dintr-un unghi drept. Chakrele sunt ca niște roți cu un număr diferit de spițe. Când prana intră în centrul chakrei, ea stabilește o forță secundară. Această forță secundară baleiază în jurul chakrei creând o ondulație cu lungimea sa de undă caracteristică, care prinde spițele și face chakra să se rotească.

Cu cât mai multă prana poate chakra asimila, cu atât mai repede se poate roti, și cu atât mai mult poate lumea fizică interfața cu lumea astrală.

Cu cât suntem mai conștienți de afluxul de prana, cu atât mai multă va intra în corpurile noastre fizice. Ființele mai jos dimensionale care nu au o conștientizare de sine, prin formele lor curge mai puțină prana. Pe măsură ce formele de viață devin din ce în ce mai conștiente de ele însele și de mediul lor, ele pot decide dacă vor să experimenteze mai mult din Planul Astral.

Dorința de a experimenta Planul Astral produce în corpul astral un impuls ca să deschidă un vortex, care este una sau mai multe chakre, prin care Planul Astral poate percepe lumea fizică și lumea fizică poate percepe Planul Astral.

În acest mod este stabilit un parteneriat între sinele noastre trei și patru dimensionale într-unul sau mai multe domenii ale vieții noastre. Prin curgerea de prana, corpul nostru fizic poate experimenta mai mult dimensiunea a patra și corpul nostru astral poate experimenta mai mult lumea fizică.

Atunci când Kundalini, cunoscută și ca Șarpele de Foc, se integrează cu prana, chakrele se însuflețesc și percepția lumilor mai înalte devine treptat conștientă.

Kundalini emană de la Soare și zace în centrul Mamei Pământ, tot așa cum zace și la baza coloanei noastre vertebrale. Kundalini este forța care ne cheamă să ne întoarcem Acasă la realitățile noastre mai înalt dimensionale.

Kundalini este, de asemenea, forța care poate transforma vehiculele noastre pământești în vehicule care sunt capabile să facă această călătorie.


Kundalini și Mama Divină

Kundalini este cea mai înaltă energie infinită, care este încolăcită și dinamică, la baza coloanei vertebrale umane. În Forța Kundalini este făcut contactul dintre energia creatoare divină infinită și energia sexuală, fizică finită.

Pentru ca Sufletul să-și câștige potențialul său spiritual cel mai înalt în timp ce este încarnat într-o formă fizică, este necesar ca marea masă a energiei Kundalini blocate în Chakra Rădăcină să fie eliberată pentru a urca până la Chakra Coroană.

Chakra Rădăcină, aflată la baza coloanei vertebrale, reprezintă conexiunea noastră cu energia feminină Dumnezeiță care se manifestă în corpul Planetei Pământ. Chakra Coroană, aflată în creștetul capului nostru, reprezintă energia masculină Dumnezeu care există ca și potențial pur în dimensiunile non-fizice. Această energie înaltă radiază pe Pământ în Kundalini și emanațiile prana de la Soare.

Când Dumnezeița Kundalini, Lady Shiva, a urcat pe coloana vertebrală pentru a-și întâlni Perechea Divină, Lordul Shiva, uniunea dintre Spirit și materie este consumată. În lumea Estică Kundalini este cunoscută ca și Zeița Shakti.

Când Zeița Shakti se trezește, Ea ne mătură în imensa Ei pasiune de a se reuni cu Lordul Shiva al Ei în Chakra Coroană. Acest Mariaj Mistic simbolizează combinarea energiilor feminine și masculine în corpurile noastre și trezirea conștiinței noastre multidimensionale.

După ce acest Mariaj va avea loc, vom fi suficient de clari pentru Sufletul nostru, cunoscut și sub numele de SINELE nostru Mai Înalt, pentru ca el să ne poată locui forma fizică și să-și trăiască Scopul Divin prin noi.

În lumea Vestică, Kundalini este simbolizată de simbolul medical al caduceului, tija cu doi șerpi încolăciți în spirală în jurul ei.

În partea de sus sunt două aripi care îi simbolizează pe Mercur sau Hermes care sunt mesagerii lui Dumnezeu. Caduceul este simbolul vindecării, sănătății și transformării.

Tija din centru simbolizează coloana vertebrală. În filozofia Yoga, canalul central este numit Sushumna și reprezintă împământarea, canalul neutru al celor trei părți ale lui Kundalini aflată în urcare.

Canalul din stânga este numit Ida și reprezintă partea feminină. Este încărcat negativ și se termină în nara stângă și are caracterstici de răcoare asociate Lunii.

Canalul din partea dreaptă este numit Pingala și reprezintă partea masculină. Este încărcat pozitiv și se termină în nara dreaptă și are carateristici de căldură asociate Soarelui.

Ida și Pingala reprezintă energiile feminine și masculine pe care noi toți le deținem, indiferent de sexul pe care îl avem.

Potrivit guru-lui Indian Muktananda, Kundalini are două aspecte. Un aspect este perceput adeseori ca energia cosmică exterioară a forței de viață spirituale. În China această forță este cunoscută ca și Qi (Chi), în Japonia este cunoscută sub numele de Ki,  în India este cunoscută sub numele de Prana, iar în Vest este cunocută sub numele de Sfântul Spirit – Sfântul Duh.

Cu toții avem o formă limitată de energie Kundalini care circulă prin corpurile noastre sau nu am fi în stare să trăim pentru că ea este cu adevărat ”forța de viață” a noastră. Kundalini este energia care străbate și influențează lumea așa cum noi o experimentăm.

Al doilea aspect al lui Kundalini este forma ascunsă sau interioară, care este de obicei ”adormită” sub forma unui mic bulb de energie situat la baza coloanei vertebrale în Chakra noastră Rădăcină. Această energie intră foarte devreme, în mod obișnuit, în stare latentă pentru că noi ne implicăm în procesul de a trăi.

Ca și copii trebuie să învățăm să ne identificăm cu procesele noastre bazate pe simțuri, mentale și emoționale precum și cu moștenirea genetică a corpurilor noastre fizice. Pentru a învăța să supraviețuim în lumea noastră fizică de multe ori ne-am separat de orice conștientizare a Sinelui nostru Mai Înalt.

Când Kundalini a noastră interioară se trezește, ea ne întoarce conștientizarea spre interior către Sursa noastră și ne oferă șansa de a descoperi cine suntem, de unde venim și unde se află adevărata noastră Casă. Această trezire este începutul călătoriei spirituale care ne dă posibilitatea să ne recâștigăm conștiința multidimensională.

Cu toate acestea, pentru ca energia Kundalini latentă să se ridice pe coloana vertebrală fără vreun incident fizic, energiile noastre feminine și masculine trebuie să fie echilibrate, iar chakrele noastre trebuie să fie curate.

Atunci când Kundalini se trezește, ea este o forță de transformare considerabilă care curge prin nadisuri (meridiane), canalele nervoase ale corpului și se ridică de la baza coloanei prin canalul Sushumna.

Când această forță intră în fiecare chakră, chakra își crește viteza de rotație. Viteza de rotație crescută varsă spre înafară toxinele, ceea ce ridică frecvența de rezonanță a fiecărei chakre.

Acest proces ar putea fi comparat cu schimbarea circuitelor noastre electrice de la 110 V la 220 V. Experiența este un amestec de fericire, bucurie, teroare și furie. Fiecare aminite și emoție blocată în fiecare chakră trebuie curățată.

Această curățare poate fi dureroasă, dar atunci când este încheiată putem experimenta viața cu un nivel de pace și bucurie care înainte era inimaginabil.

În acest timp special de transformare planetară, din ce în ce mai mulți dintre noi sunt în stare, sau vor fi în curând, să răspundă chemării Dumnezeiței Kundalini. Energiile masculine și feminine s-au aflat într-o luptă de dominare și manipulare pentru eoni.

Acum este MOMENTUL ca fiecare dintre noi să ne echilibrăm și fuzionăm propriile noastre energii feminine și masculine, yin-ul și yang-ul nostru. În acest fel yin-ul materiei și yang-ul spiritului pot fi combinate în conștiința noastră precum și în vehiculul nostru pământesc.

Ca și orice călătorie, călătoria Dumnezeiței Kundalini începe cu un singur pas. Acest pas este determinarea noastră de a sparge barierele minții noastre inconștiente pentru a debloca înțelepciunea, puterea și iubirea care sunt blocate în spatele vălului uitării noastre.

Atunci când ne-am vindecat istoria de frică și durere, Kundalini își poate începe ascensiunea prin Sushumna, chakră cu chakră. Cu toate acestea, prudența și răbdarea sunt vitale.

Forțarea trezirii energiei Kundalini înainte de a fi pregătiți fizic, psihologic și moral, ar putea avea consecințe grave. Nimeni nu ar trebui să o apeleze pe Dumnezeița Kundalini din curiozitate sau motive egoiste. Forța Kundalini este o energie cinci dimensională și așa cum o frunză uscată nu poate sta în vâlvătaia focului, ego-urile noastre neîmblânzite nu ar putea supraviețui ascensiunii Șarpelui de Foc a lui Kundalini.

Prin urmare, tot întunericul și frica care sunt prinse încă în fiecare chakră trebuiesc curățate. Această curățare poate fi dureroasă, dar atunci când ea este încheiată, putem experimenta viața cu un nivel de pace și bucurie care era cândva inimaginabil. Această curățare a întunericului din fiecare chakră este cel mai bine realizată prin iubirea necondiționată a sinelui nostru, chakră-cu-chakră.

Găsiți acest proces al iubirii necondiționate de sine, chakră-cu-chakră AICI.

În acest timp special de transformare planetară, din ce în ce mai mulți dintre noi sunt în stare, sau vor fi în curând, să răspundă chemării Dumnezeiței Kundalini. Energiile masculine și feminine s-au aflat într-o luptă de dominare și manipulare pentru eoni.
Acesta este ACUM-ul ca fiecare dintre noi să ne echilibrăm și fuzionăm propriile noastre energii feminine și masculine, yin-ul și yang-ul nostru. În acest fel yin-ul materiei și yang-ul spiritului pot fi combinate în conștiința noastră precum și în vehiculul nostru pământesc.

Ca și orice călătorie, călătoria Dumnezeiței Kundalini începe cu un singur pas. Acest pas este determinarea noastră de a sparge barierele minții noastre inconștiente pentru a debloca Înțelepciunea Infinită, Puterea Multidimensională și Iubirea Necondiționată care sunt blocate în spatele vălului uitării noastre.

Atunci când ne-am vindecat istoria de frică și durere, Kundalini își poate începe ascensiunea prin Sushumna, chakră cu chakră. Cu toate acestea, prudența și răbdarea sunt vitale.

Forțarea trezirii energiei Kundalini înainte de a fi pregătiți fizic, psihologic și moral, ar putea avea consecințe grave. Nimeni nu ar trebui să o apeleze pe Dumnezeița Kundalini din curiozitate sau motive egoiste.

Amintiți-vă că forța Kundalini este cinci dimensională. Prin urmare, ea este dincolo de timpul/spațiul dimensiunilor a treia și a patra și rezonează la ACUM-ul lui UNU cinci dimensional. Când Kundalini se ridică, ea transformă fiecare parte a vehiculului vostru pământesc trecând prin și transmutând fiecare chakră.

Transmutarea este actul de ridicare a frecvenței de rezonanță în octava următoare. În acest caz ”transmutarea fiecărei chakre” înseamnă că voi vă veți ridica rezonanța vehiculului vostru trei/patru dimensional, chakră-cu-chakră, în rezonanța celei de-a cincea dimensiuni. Când acest proces este finalizat, vă veți începe procesul de a deveni Corp de Lumină!




Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.