duminică, 10 ianuarie 2016

Separarea –Consiliul



Prin Ronald Head

Pe măsură ce treceți prin aceste momente, vom aborda uneori subiecte pe care mulți dintre voi va trebui să le rezolvați. Sunteți conștienți de faptul că se pare că ați trăi separați de dimensiunile noastre. Cu siguranță sunteți conștienți de faptul că se pare că ați trăi în separare față de divinitate. Și sunt multe de discutat în legătură cu această concepție greșită.

Cu toate acestea, de această dată vom vorbi despre o problemă care este strâns legată de, și în mare măsură provine din, acea aparentă separare. Subiectul despre care vom vorbi astăzi este abandonarea. Nu vom spune că mulți dintre voi suferiți de probleme în legătură cu sentimentul abandonului. Vom spune că, într-o anumită măsură, aceasta este o problemă pentru voi toți, cu excepția cazului în care ați descoperit-o și ați curățat-o deja.

Acum, hai să începem prin a afirma că acest lucru nu este real, nu este adevărat și este în mod absolut un rezultat al iluziei în care ați trăit. Nu numai că nu sunteți abandonați, dar nici n-ați fost vreodată. Acesta este un lucru imposibil. Am putea discuta despre imposbilitate și multele motive ale iluziei multă vreme, dar nu asta este ceea ce vrem să facem acum.

Ceea ce dorim să sublineim astăzi este că, până nu recunoașteți această problemă și nu o abordați, veți găsi că este extrem de dificil, dacă nu imposibil, să vă îngăduiți vouă înșivă să credeți multe adevăruri și să vă trăiți viața în acele adevăruri.

Acum, ca nu cumva să fim înțeleși greșit, noi vorbim despre credința cum că voi ați fi fost abandonați de către Creatorul vostru. Toate celelalte forme ale acestei probleme, de exemplu de a fi fost abandonați de o altă persoană, sunt manifestări ale acestei credințe de bază. Dacă credeți că sunteți abandonați de zeitatea voastră, sau că ați merita să fiți – de asemenea deloc adevărat – voi veți proiecta într-un fel acest lucru în afara voastră până în momentul în care veți rezolva această problemă. Asta nu este o pedeapsă pentru că gândiți în felul acesta, ci este un indicator că acolo se află o lecție foarte importantă de învățat.

Deci, încotro de îndreptăm cu asta? Vă sugerăm să priviți în profunzime în viața voastră actuală pentru a vedea dacă există sau au existat sentimente sau situații care să indice că ar putea exista o credință inconștientă că ați fi fost abandonați de, sau că sunteți nedemni de, iubirea și acceptarea a orice ați alege să numiți Divinul.

Dacă, și atunci când, sunteți în stare să găsiți aceste lucruri în voi înșivă, atunci este nevoie să ajungeți la înțelegerea că, din moment ce voi sunteți în mod evident o parte integrantă a ceea ce vom numi Tot-Ceea-Ce-Este, nu este posibil să fiți separați de aceasta. Apoi, trebuie să vă dați seama că această Sursă n-ar putea să vă abandoneze mai mult decât v-ați putea voi abandona propriul copil. De fapt, din momentul în care vă familiarizați cu conceptul că ”Dumnezeu este iubire”, ar trebui să vă fie evident faptul că este imposibil ca subiectul despre care vă vorbim să fie real.

Acum, în experiența voastră există cu siguranță ceea ce pare a fi separare. Asta este ceva ce voi v-ați îngăduit vouă înșivă să acceptați din foarte multe motive. Pentru foarte mulți dintre voi, aceasta este istorie acum. Ca și colectiv, voi vă focalizați acum pe unitate, unificare și a-mintire. Și am făcut această despărțire în silabe cu un scop. Deci, nu bateți monedă pe de ce-ul problemei. Nu, mai ales, îngăduiți nici unei vini din trecut să-și facă apariția, și dacă o face, iertați-vă repede pentru ea. Ați avut o lungă, lungă experimentare a ceea ce acum vă servește drept lecție în ceea ce nu este, și n-a fost vreodată, așa. Voi sunteți fiul risipitor, fiica risipitoare. Trebuie să fim mereu atenți la limbajul pe care-l folosim.

Vă aducem acest subiect astăzi, după cum am spus, doar pentru a-i ajuta pe unii dintre voi să-și curețe acele lucruri care încă îi împiedică să meargă mai departe. Vor fi alte subiecte de abordat în alte momente, dar acesta este încă foarte răspândit.

Dacă întâmpinați dificultăți să abordați singuri această problemă, vă rugăm să nu ezitați să cereți ajutor și noi vom fi prezenți să o facem. Nici noi nu vă abandonăm. Pentru ghizii și învățătorii voștri nu este posibil să facă acest lucru. Trebuie doar să fiți dechiși ajutorului care vi se oferă.

Vă mulțumim. Vă rugăm să acceptați iubirea și aprecierea noastră pentru eforturile pe care le faceți pentru a merge mai departe în acest moment. Să știți că noi suntem întotdeauna aici.


Traducere Monica Poka


Copyright © Ronald Head. Toate drepturile rezervate. Aveți dreptul să copiați și redistribuiți acest material, atâta timp cât nu-l modificați în nici un fel, conținutul rămâne complet, și să includă Copyright link: http://ronahead.com/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.