miercuri, 30 decembrie 2015

Cum ar trebui să fie femeile și cum ar trebui să fie bărbații



Din ciclul De ale mele

Am tot văzut în ultimul pe timp distribuite pe rețelele de socializare, pe Facebook, articole scrise de diverse persoane, și femei și bărbați, despre cum ar trebui să fie femeile și cum ar trebui să fie bărbații. Bineînțeles, mă refer la cei care ar dori să aibă succes la sexul opus. Nu am să abordez acest subiect nici pro și nici contra, ci dintr-o cu totul altă perspectivă.

Ne naștem femei sau bărbați, în dimensiunea a treia/patra, pentru că asta este alegerea sufletului nostru care dorește să experimenteze realitățile Pământului din diverse perspective. Dar, corpul pe care sufletul îl alege nu reflectă esența sufletului pe care îl găzduiește.

Sufletul nu este nici feminin nici masculin, ci este și feminin și masculin în același timp, pentru că sufletul nu are nici gen și nici sex. Sufletul este energie. Iar energia nu este separată, deși în dimensiunea a treia și, din ce în ce mai puțin în a patra, suntem învățați că totul este separat. În dimensiunea a patra ȘTIM deja că separarea este o iluzie, în timp ce de la dimensiunea a cincea în sus nu putem trăi decât în unime.

Aceste lucruri sunt cunoscute deja de o mare parte a omenirii la nivel mental, dar în momentul în care vine vorba de aplicarea lor în viața noastră de zi cu zi, tot vechile căi sunt bătute. Adică, tu ești femeie trebuie să te comporți ca o femeie și să faci lucrurile pe care societatea i le-a hărăzit unei femei, iar tu ești bărbat și trebuie să te comporți ca un bărbat, așa cum societatea, familia, etc. se așteaptă de la tine.

În cazul în care faci altfel, vai și amar de capul tău, ”O femeie nu ar trebui să facă asta”, și ”Un bărbat trebuie să facă asta”. Să nu mai vorbesc de cazurile în care își fac publică existența cuplurile constituite din persoane de același sex. Să repet că sufletul nu are sex, ci caută doar experiențe care să-i satisfacă dorința și setea de experimentare? Probabil că ar trebui.

Bun. Haideți să admitem că sufletul nu are sex și că a venit la întrupare pentru a experimenta realitatea pământească din punctul de vedere al unei femei și apoi, sau înainte, al unui bărbat. Cred că în acest moment sunt foarte puține suflete pe Pământ, și aici includ copiii noilor timpuri, care să nu fi experimentat realitatea trei/patru dimensională a Pământului atât ca femeie cât și ca bărbat.

Aceste suflete și-au adunat experiențele pe care și le-au dorit și acum doresc să trăiască această realitate, aflată într-o puternică și continuă schimbare, așa cum ele sunt, de fapt. Ca suflete întregi, împlinite, fără nici o separare generată de un aspect exterior relativ. Ele pot să-și manifeste într-un singur corp atât latura feminină cât și latura masculină. Nu au nevoie de ceva exterior lor care să le ”întregească” pentru că ele sunt conștiente de unitatea lor indisolubilă.

Da, pot alege să formeze cupluri care nu mai sunt însă guvernate de aspectul exterior, ci de cel interior. Criteriile pe baza cărora cuplurile se formează și se vor forma în viitor sunt altele. Și unul dintre ele, foarte important, este nivelul de vibrație, rezonanța sufletului, nu aspectul exterior. Celor care sunteți tentați să-mi aruncați în față aspectul procreerii, am să vă spun că habar n-aveți cum se concep cu adevărat copiii. Dar acesta este un alt subiect.  

Din ce în ce mai multe Ființe Umane își vor demonstra auto-suficiența, adică lipsa nevoii de a se ”cupla” pentru a se simți întregi. Repet, asta nu înseamnă că cuplurile vor dispărea, dar ele se vor transforma și relația de cuplu se va schimba, așa cum se schimbă întreaga societate Pământească, fie că vreți, sau nu, să vedeți această schimbare care are loc chiar acum.

Se vorbește de destul de multă vreme de echilibrarea masculinului și femininului în aceiași Ființă Umană, dar oamenii sunt niște teoreticieni străluciți și niște practicieni execrabili. La teorie nu ne bate nimeni, dar când să punem în practică, este ca și în zicala ”La plăcinte înainte, la război înapoi.” Dragii mei teoreticieni, dacă nu veți fi modele și în practică veți fi ca și în povestea ”Regele este gol!”.

Iar celor care scrieți de zor articole despre cum ar ”trebui” să fie femeia sau bărbatul, vă recomand călduros să nu vă mai faceți publice frustrările, așteptările și neîmplinirile de orice fel, ci să vă puneți tastatura în slujba unității și a conectării, nu a separării și iluziei deșarte. Vorba lui Eminescu ”E ușor a scrie versuri/Când nimic nu ai a spune/Înșirând cuvinte goale/Ce din coadă au să sune.”

Priviți înainte dacă vreți să fiți un motor al unei societăți care acum se naște, altfel veți fi o frână care la un moment dat se va rupe. Puteți construi ceva nou sau puteți propti ceva ce oricum se va dărâma. Este la alegere. Să nu uitați însă că starea de conștiință este cea care vă determină realitatea. Și fiecare trăiește exact ceea ce proiectează din sine, pentru că ceea ce dai, este ceea ce primești. Întotdeauna.


Namaste!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.