duminică, 29 noiembrie 2015

Cele treizeci de văluri ale iluziei - continuare



Introducere și Iluzie #1

De Suzanne Lie

continuare

”Preaiubiților,
Eu, Lady Leto, mă adresez vouă cu o iubire care este liberă de orice iluzie. Sunt bucuroasă că v-ați găsit calea aici pentru a participa la acest proces de eliberare și de protejare a voastră înșivă de iluzie. Dar, înainte de a putea face acest lucru, trebuie mai întâi să înțelegeți ce este aceea o iluzie. O iluzie este ca un cocon pe care voi îl creați în jurul vostru și în voi înșivă în timp ce vă creșteți aripile și învățați cum să zburați.

Cum creați aceste iluzii? Unele dintre iluzii le-ați învățat de la personalitățile autoritare atunci când erați copii, iar altele vi le-ați creat voi înșivă din cauza fricii voastre – frica de necunoscut. Când vă aflați într-o situație în care nu sunteți siguri că puteți face față, voi creați o suprapunere a ceva cu care credeți că vă puteți descurca mai ușor. Acest proces începe cu nesiguranța în capacitatea voastră de a sta pe picioarele voastre în orice situație. Apoi vă ”doriți” ca situația să fie într-un anumit fel, un fel în care să vă simțiți mult mai confortabil. Apoi, acea dorință se transformă într-o ”așteptare”, iar așteptarea vă direcționează apoi ”percepția”.

În orice situație există întotdeauna nenumărate posibilități, dar voi veți percepe ceea ce doriți și vă așteptați să experimentați. Dacă mergeți să faceți o plimbare în pădure și doriți și vă așteptați să vedeți păsări, în mod inconștient le veți căuta și vă veți fixa atenția asupra lor. Dacă doriți și vă așteptați să vedeți gunoi, îl veți căuta și mai ales asta veți vedea. Adevărul este că atât păsările cât și gunoiul coexistă, iar voi vă alegeți realitatea prin dorințele, așteptările și percepțiile care decurg din acestea.

Ați putea întreba ”De ce ar dori cineva să vadă gunoi în timp ce se plimbă prin pădure sau și-ar dori vreo experiență negativă?” Răspunsul este – din obișnuință. Ați învățat să vă simțiți în siguranță cu ceea ce vă este cunoscut și în nesiguranță cu ceea ce vă este necunoscut. Dacă ați crescut având negativitate în mediul vostru, ați învățat să vă simțiți în siguranță în ea. Asta este tot ceea ce voi cunoașteți și, prin urmare, vă ”așteptați” la negativitate pentru că mai degrabă vă ”doriți” cunoscutul decât necunoscutul.

Ați putea crede că iluzia este o problemă pe care o aveți în a vă identifica corect lumea exterioară. Acest lucru este adevărat, desigur, dar iluziile legate de lumea din jurul vostru sunt pur și simplu reflectarea iluziilor pe care vi le-ați construit în voi înșivă prin părerile, fricile, nesiguranțele și atașamentele voastre. Aceste impurități interioare au fost create de mediul vostru din trecut și proiectează o realitate care pare ”ca și cum” ar fi fost altceva. Voi creați această realitate ”ca și cum” pentru că ea vine din ceea ce vă este ”cunoscut” și, prin urmare, o simțiți sigură.

Apoi, voi vedeți viața din această realitate aparentă și luați decizii în acord cu acel punct de vedere și nu în acord cu punctul de vedere al unei minți luminate, pașnice și a unei inimi iubitoare. Dacă puteți intra în voi înșivă ca să abordați și să vindecați aceste impurități, vă puteți recâștiga amintirea inerentă a Adevărului. Acest Adevăr poate oferi o siguranță mai presus de orice iluzie pentru că el este proiectat din Sinele vostru Cel Mai Înalt, mai degrabă decât din fricile și traumele copilăriei și ego-ului vostru.

În Concentrarea Noastră eterică asupra Delosului [n.t. potrivit Wikipedia Delos este o insulă în Grecia care face parte din insulele Ciclade (arhipelag). În antichitate a fost (pentru o lungă perioadă de timp) centrul spiritual al lumii grecești, locul de naștere mitic al zeiței Artemis (Diana) și a zeului Apollo], noi lucrăm îndeaproape cu Forțele Adevărului și Înțelegerii lui Pallas Athena, Zeița Adevărului, Maestrul Hilarion, Chohan a celei de-a Cincea Raze a Adevărului și Vindecării și cu Marele Zeu Soare, Apollo. De fapt, Consiliul nostru este o ramură a Lojei Fraților și Surorilor Robei de Aur. Dați-mi voie să vă explic cum vă putem ajuta să înțelegeți modul în care să vă eliberați și să vă protejați de iluzie.

Procesul de a deveni pe deplin o Ființă-Dumnezeu implică lecțiile subtile de echilibrare a naturii feminine și masculine a lui Dumnezeu (in-spirație – ex-pirație, yin – yang, asimilare – radiere, iubire – putere). Această echilibrare a realităților interioare (feminină) și exterioare (masculină) poate fi cel mai bine atinsă atunci când sunteți în stare să fiți conștienți de aceste două aspecte ale voastre înșivă. Odată ce deveniți conștienți de ambele voastre părți, puteți apoi învăța să le echilibrați atât în viața voastră ”de veghe” (masculină) cât și în cea de ”visare” (feminină). Cu cât mai conștienți deveniți prin învățarea acestor lecții de echilibrare a energiilor personale, cu atât mai repede sinele voastre spirituale vor fi în măsură să stăpânească mintea. Acest proces de învățare a echilibrării înflorește cu atât mai mult cu cât a fost făcută o suficientă purificare a naturii interioare prin eliminarea iluziilor învățate și auto-create.

Omenirii i-au fost acordate două daruri importante pentru a-și accelera acest proces de evoluție. Primul, este conectarea conștientă a omenirii cu Maeștrii Ascensionați, ca și noi. Acești Maeștri au bătătorit calea evoluției prin multe întrupări Pământești și sunt, prin urmare, în măsură să vă înțeleagă și să vă ajute pe fiecare dintre voi în călătoria voastră interioară către măiestrie.

Al doilea dar, este cel al Focului Violet al Transmutării. Acest Foc Violet este o activitate interioară și este disponibil oricărei chemări directe de a elibera energiile în toate experiențele. Acest Foc Violet este o forță spirituală de o vibrație foarte înaltă. Toate imperfecțiunile care sunt învăluite în această lumină vor fi duse Sursei originale pentru a fi purificate și apoi redistribuite în Univers. Tot ceea ce supraviețuiește Focului Violet este asigurat a fi doar de cea mai înaltă rată de vibrație, prin urmare, adevăr divin și perfecțiune. Cu acest ”instrument” al transmutării puteți rapid separa adevărul de iluzie. Puteți invoca folosirea acestui Foc cu ajutorul afirmației:

ARDE, ARDE, ARDE FOC VIOLET ȘI TRANSMUTĂ TOATĂ UMBRA ÎN LUMINĂ, LUMINĂ, LUMINĂ

Surorile și Frații din Delos vă vor ajuta în procesul echilibrării vieților voastre interioare și exterioare prin eliminarea unui văl al iluziei din conștiința voastră interioară timp de treizeci de zile consecutive. Odată cu eliminarea fiecărui văl ei vă vor dezvălui cu blândețe adevărul și înțelegerea fiecăreia dintre aceste iluzii. Gândiți-vă la asta, treizeci de văluri ale iluziei ridicate de pe natura voastră interioară pentru a vă curăța conștientizarea spirituală. Veți primi o lecție importantă în fiecare zi. În cea de-a treizei și una zi ne vom prezenta la Sărbătoarea Recoltei Elementalilor, în care elementele care alcătuiesc propriul vostru vehicul interior își pot prezenta darurile lor de progres și puritate ridicate Domnului Lumii.

În fiecare zi, această Ceremonie a Purificării va începe prin a fi duși într-un cerc de lumină albă unde două Surori, aproape fără formă în radianța lor roz, din Concentrarea mea a Adevărului vă vor ajuta să eliberați fiecare ”văl” din lumea voastră interioară. Apoi, doi Frați din afara cercului vă vor ajuta în continuare. Fratele din Concentarea lui Hilarion va proiecta adevărul care este necesar pentru progresul vostru cu privire la fiecare ”văl”. Apoi, fratele din Concentrarea lui Apollo, vă va ajuta în manifestarea puterii înțelegerii acestui adevăr în mintea voastră exterioară. Eu vă voi ajuta în continuare să vă amintiți această Ceremonie interioară în conștiința voastră exterioară. Fiți atenți la lecțiile pe care le învățați în această lună. Folosiți Focul Violet pentru a elibera toate umbrele astfel încât nimic să nu vă poată distrage de la acest serviciu pentru viața voastră.

Învăluindu-vă ca o mamă care-și protejează copilul de pericol, vă voi păzi în dezvoltarea voastră spirituală astfel încât voi să vă simțiți în siguranță. Nu-mi voi găsi odihna până când fiecare dintre voi sunteți liber în realitatea eternei păci din Conștiința Eu Sunt.”

Când Marea Doamnă și-a încheiat discursul său inspirat, am simțit un val de iubire și de unitate străbătând grupul. Mi-am căutat din nou ghidul pentru a-l întreba ce am de făcut când am auzit din interior:

”Da, draga mea, ai fost invitată să participi la această Ceremonie. Cu toate acestea, trebuie să fii dispusă să te întorci pe Pământ după fiecare lecție, astfel încât să o poți împământa în forma ta fizică. Ești dispusă să faci acest lucru?”
       ”Ei bine”, am spus eu încet, ”nu pot să spun că sunt nerăbdătoare să mă întorc la acel ținut plin de cutii, dar mă simt foarte inspirată de cuvintele lui Lady Leto. Presupun că dacă pot învăța să înțeleg cu adevărat ceea ce spune ea, viața mea acolo ar fi mult mai fericită.”
”Este acesta un da?”
      ”Da”, am spus, ”este un da. Și sper că nu o să-mi pară rău.”
”Amintește-ți, draga mea,” a răspuns ea cu amabilitate, ”că orice efort depus pentru progresul Sufletului tău va face pentru totdeauna parte din ființa ta. Când te duci la culcare în fiecare noapte, cheamă-ne și noi vom avea grijă să te întorci aici.”
      ”Trebuie să plec acum?” am întrebat.
Dar, chiar în timp ce vorbeam, am simțit cum încăperea se estompează în jurul meu, iar eu am început să mă simt din ce în ce mai grea ...  

VĂLUL UNU
Iluzia că Timpul înseamnă Bani

”Oh, m-am întors.” Când am plecat mi-era frică că nu mă voi întoarce, dar sunt aici acum. Cu toate acestea, nu știu unde am fost înainte. Știu că ghidul meu a spus că trebuie să mă întorc pe Pământ, dar nu-mi amintesc nimic altceva.

”Bună, Una mea.”aud vocea familiară a ghidului meu.

”Știu că mulți nu folosesc nume aici”, am spus, ”dar dacă ai un nume pe care te-aș putea chema, mi-ar fi de mare folos.”

”Da, desigur. Poți să-mi spui Lady Astrea. Am fost desemnată să răspund apelului tău și voi rămâne ghidul tău atâta vreme cât ai nevoie de mine”, a răspuns ea. (Am simțit-o întotdeauna foarte feminină, dar este dificil să determini polaritatea sau sexul cuiva fără să aibă un corp vizibil.)

”Este rândul tău acum să intri în cerc. Te rog să mă urmezi”, mi-a cerut ea ca și cum i-aș fi putut refuza cererea. Din moment ce ea este tot atât de mult în mine cât și în afara mea, nu știu cum aș putea să mă împotrivesc în a o urma, chiar dacă aș vrea să o fac. Trecem printr-un alt hol și îmi simt corpul, ceea ce mai este din el, devenind din ce în ce mai ușor pe măsură ce ne apropiem de o ușă aurie aflată la capătul coridorului. ”În viitor vei ajunge de cealaltă parte a ușii, dar de prima dată trebuie să ajungi aici ca să te poți ajusta treptat la această vibrație mai înaltă. Fă o respirație lentă și profundă acum și pregătește-te înainte să se deschidă ușa, pentru că dincolo de ea vibrația este foarte înaltă.”

Am făcut așa cum a spus ea, iar când s-a deschis ușa am simțit ca și cum un foc uriaș începe să ardă în fața mea. Mi-am acoperit ochii și m-am agățat de pereții sălii. Deoarece mi-am pierdut orice simț al direcției, nu mai știam ce este sus sau jos sau dacă stau în picioare, așezată sau culcată. Pentru prima dată în acest loc, am simțit disconfort. Am experimentat un bâzâit puternic în urechi și un sentiment profund de greață și amețeală.

Nu pot vedea nimic și aud doar bâzâitul din urechi. Simt că ard pe dinăuntru. În același timp sunt înghețată în acel loc deși simt că, în același timp, mă mișc cu viteza luminii. Nu pot gândi, vorbi sau măcar simți. De ce sunt aici? La ce m-am angajat? Cu siguranță asta-i moartea!

”Nu, iubirea mea, nu vei muri. Numai acele părți din tine care nu sunt dispuse să se schimbe vor muri, pentru că aici un angajament luat este un angajament trăit. Fiecare parte din voi care este incapabilă să continue va fi eliberată fără nici o milă. Nu opune rezistență acestui proces. Mai degrabă ține-te bine de ceea ce rămâne și ai încredere. Cel mai mult, una mea, încredere.”

La început sunt surprinsă că pot auzi cuvinte prin bâzâitul intens, dar în timp ce ascult, îmi dă ceva de ce să mă țin și încep să găsesc un confort în acest nou mod de a fi. Cu toate acestea, încă nu pot vorbi, dar nici nu aș ști ce să spun și dacă aș putea. Prin urmare, o urmez orbește, fiind capabilă să mai văd încă foarte puțin în această lumină strălucitoare. În centrul încăperii în care ne mișcăm, unde lumina este chiar și mai puternică, pare să existe un cerc format din această lumină. Îmi urmez ghidul, în timp ce aud slab peste eternul bâzâit, ”Încredere. Mai presus de orice, trebuie să ai încredere.”

Când pășesc în cerc, descopăr că sunt singură – în totalitate și complet singură. Cu toate acestea, această singurătate nu-mi produce vechea frică familiară, ci mai degrabă o profundă și totală liniște. O liniște dincolo de orice îmi amintesc să fi experimentat vreodată. Dintr-o dată, două Doamne frumoase învăluite într-o strălucire roz, apar de nicăieri în cerc și se îndreaptă spre mine. Cu blândețe ele îndepărtează un văl nevăzut de pe fața mea.

Apoi, ele se îndreaptă spre periferia cercului, iar eu aud vocea lui Lady Leto spunând ”Preaiubito, primul văl este iluzia ”Timpul înseamnă Bani”. Atât timpul cât și banii sunt importanți numai pe Pământul trei dimensional și sunt, prin urmare, o puternică fundație pentru iluzie. Nu au nici o valoare pentru lumea ta interioară. Formula pentru această iluzie se bazează pe convingerea că cineva trebuie să aibă bani pentru a supraviețui – este nevoie de timp ca să faci bani – prin urmare, numai atâta timp poate fi alocat muncii interioare cât timp trebuie alocat făcutului de bani pentru a supraviețui.”

Apoi, Fratele din sălașul lui Hilarion a luat vălul și, în timp ce făcea acest lucru, am auzit o voce familiară spunând, ”Adevărul, desigur, una mea, este că timpul, așa cum tu îl cunoști pe Pământ, și banii există numai în dimensiunea a treia. Timpul este o aliniere a gândurilor și a acțiunilor, lucru care este necesar pentru a motiva pe cineva în timp ce se află pe Pământ. De fapt, timpul este un mijloc de transport cu ajutorul căruia cineva poate trece prin clasele școlii Pământului. Banii sunt un mijloc de schimb în contrapartidă, care reprezintă valoare și, prin urmare, succesul pe Pământ.

În Unimea celei de-a cincea dimensiuni, nu este necesar nici un schimb sau răsplată pentru că totul trăiește în Unitate. Noi nu experimentăm sentimentul separării care este atât de pronunțat pe Pământ așa că noi nu avem nevoie să formăm aceste simboluri ale schimbului și răsplatei. Când există unitatea inimii și a minții, nu există răsplată mai mare și nu este cerut nimic în schimbul iubirii necondiționate.”

”Te rog, am adăugat eu rapid, regăsindu-mi dintr-o dată vocea, ”pot să te întreb de ce îmi este atât de familiară vocea ta?”

”Ei bine, da”, a venit răspunsul, ”Eu sunt Hilarion. Am vorbit cu tine de multe ori ca răspuns la apelul tău interior. Sunt încântat că ai venit la Ceremonie și îți voi răspunde cu plăcere la orice întrebări ai avea.”

Apoi Hilarion i-a dat vălul iluziei Fratelui din templul marelui Apollo, care a trimis acest văl înapoi la prima cauză pentru a fi transmutat în lumină pură.

”Îngăduie-mi să ți-l prezint pe Apollo însuși”, a spus Hilarion. ”El te va ajuta să înțelegi fiecare văl al iluziei care este îndepărtat.”

”Bună dimineața, uno, mă bucur să te cunosc. Energiile noastre nu s-au mai conectat până astăzi. Sunt încântat că ai cerut înțelegerea lui Unu. ”Timpul înseamnă Bani” este o iluzie Pământească drăgălașă, una care este deosebit de răspândită mai ales în lumea occidentală. Este totodată o iluzie specifică celei de-a treia dimensiuni. În dimensiunea a patra timpul continuă să existe, dar este diferit față de cel din dimensiunea a treia. Ceea ce ar putea fi ani în planul fizic, în planul astral ar putea fi minute. Plan astral este un alt nume pentru dimensiunea a patra, așa cum plan fizic este un alt nume pentru dimensiunea a treia.

În epoca de timp în care forma voastră fizică trăiește, este în desfășurare un moment de transformare minunat. Dimensiunea a treia se prăbușește în dimensiunea a patra. Gândește-te la o ceașcă de călătorie pliabilă la care cea mai mică parte a ceștii se află în partea ei de jos. Prin urmare, partea de jos a ceștii se pliază în partea din ceașcă care se află chiar deasupra ei, care este puțin mai mare. Cam așa ca și ceașca de călătorie, dimensiunea a treia se va plia/prăbuși în dimensiunea a patra. Nimic nu va înceta să existe. Cu toate acestea, o vibrație nouă va înconjura dimensiunea a treia.

În realitatea celei de-a treia dimensiuni, timpul înseamnă bani pentru motivele arătate mai sus. Cu toate acestea, în dimensiunea a patra, trecere timpului depinde de activitatea cuiva. Timpul este cel mai plăcut și trece cel mai repede și mai ușor atunci când cineva se bucură de o activitate artistică. Prin urmare, în dimensiunea a patra, ”timpul înseamnă artă”. Îngăduie-ți să simți bucuria unei activități artistice în orice formă dorești. Amintește-ți, nu contează cât de mulți bani are cineva, acesta nu poate cumpăra timp. Prin urmare, petrece-ți timpul cu înțelepciune și bucurie.”

Pe măsură ce scena se încețoșează în fața mea, îmi dau seama că mă întorc pe Pământ. Ultimele cuvinte pe care mi le amintesc înainte de a-mi pierde conștiența sunt unele legate de faptul că nu am timp pentru mine însămi, deoarece pun atât de mult din atenția mea pe viețile altor oameni în loc de viața mea proprie ...   


Notă personală: Multă vreme am trăit și eu în realitatea că ”timpul înseamnă bani”, pentru că orice s-ar spune, și această realitate este o clasă a Școlii Pământ. Este chiar o etapă în viața noastră din dimensiunea a treia, mai ales atunci când îți întemeiezi o familie și este necesar să-ți acorzi ție și familiei tale resursele necesare supraviețuirii. Delimitarea dintre ”necesar supraviețuirii” și ”bogăție” este însă relativă, pentru că fiecare avem alte percepții asupra acestor noțiuni. Dar dacă ai ajuns în momentul în care poți face această delimitare și poți găsi un echilibru între ”timpul înseamnă bani” și ”timpul înseamnă artă/plăcere”, te poți mișca cu o mult mai mare ușurință atât în dimensiunea a treia cât și în a patra, cât și dincolo de ea. Ideea de bază este să nu reduci totul la bani și cum să faci din orice bani. În momentul în care poți gândi/simți dincolo de ”a face bani”, ai intrat în acel spațiu al inimii în care banul nu mai are nici o putere asupra ta și ceea ce dăruiești vine din esența ta, din bucuria ta de a dărui, nu dintr-o nevoie. Energia pe care o poartă darul tău, va stimula aceiași energie în cei care se deschid și îl primesc în inima lor, ajutându-i să facă același lucru la rândul lor. Și astfel, dând mai departe, unul altuia, ceva pornind din inimă nu din nevoie, vom dărâma o paradigmă veche în timp ce construim una nouă. Dacă ne putem da voie să facem ceea ce ne place, atunci suntem în spațiul inimii și putem transmuta iluzia ”Timpul înseamnă Bani” în ”Timp pentru a face ceea ce-mi place”. Și cu cât mai des facem acest lucru, cu atât puterea iluziei ”Timpul înseamnă Bani”, scade. Să trăim din și pentru bucuria de a trăi, nu din nevoia de a ne asigura supraviețuirea.

Namaste!


Traducere Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.