marți, 27 octombrie 2015

Smogul Informațional



Din ciclul De ale mele

Am observat în ultimul timp o creștere îngrijorătoare a ceea ce eu numesc smog informațional. Adică, o împrăștiere haotică și crescândă a tot felul de informații contradictorii care au rolul de a deruta din ce în ce mai mult consumatorii de informații, mai ales a celor din categoria ”fierbinți”, adică vin extratereștrii sau nu vin, există sau nu există, ...

Este afectată mai ales acea pătură de cititori care de-abia s-au ”trezit” și sunt în căutare de informații care să le ”astâmpere” cât de cât setea de cunoaștere. În haosul informațional contradictoriu ei se pierd foarte ușor și repede și preferă să se întoarcă înapoi la locul lor, la ”somn”.

Partea cea mai proastă este că cei mai îndârjiți răspândaci sunt cei aflați pe cea mai de jos treaptă a trezirii spirituale și care-și trâmbițează credințele și ne-știința cât de tare și de mult pot. Ei își închipuie că astfel ajută și contribuie la ”trezirea maselor”. Mă întreb dacă ei au început să-și pună întrebări existențiale din cauza ”zgomotului” creat de cei din jurul lor sau din cauza întrebărilor care au răsărit în mintea și în sufletul lor.

Și astfel sunt un instrument gratuit, în marea lor naivitate, în mâinile celor interesați să întrețină și amplifice acest tăvălug informațional. Mă intrigă în special acele persoane care votează cu extratereștrii și apoi se ”calcă pe picioare” să se informeze și să dea mai departe tehnici de protecție contra ..., și contra ..., Păi dragii mei, voi cu cine votați, vorba aia?

Creierul nostru uman nu este capabil să proceseze informații contradictorii într-un timp atât de scurt și prin urmare le filtrează, adică pur și simplu le face eject, le refuză, se închide în fața lor. Cei care se folosesc de aceste tehnici de informare haotică și contradictorie cunosc toate aceste aspecte și se folosesc de ele.

Suntem în momente critice ale existenței noastre ca civilizație, planetă și ființare. Dacă acum ați fi întrebați ce părere aveți despre viitorul planetei noastre ce ați alege? Ce ȘTIȚI de fapt despre aceste aspecte? Vă spun eu, mulți aproape nimic și majoritatea mai puțin decât NIMIC. De ce? Pentru că suntem îndopați precum gâștele cu ce vor alții.

Dacă v-ați opri să gândiți ați putea pune întrebări incomode cum ar fi ”Ce este cu poluarea de pe această planetă? Ce se face pentru eradicarea ei? De ce nu se poate eradica foametea, lipsa de apă potabilă, de energie, de locuințe? etc.” și atunci ar trebui să primiți niște răspunsuri. Dar nu se dorește acest lucru, așa că bombardamentul informațional continuă.

Câți dintre voi aveți o practică zilnică de meditație, de contemplare, de comuniune cu sinele vostru? Câți vă luați informația din voi înșivă și câți din canalele de informare exterioare? Câți vă iubiți suficient de mult pentru a vă acorda vouă înșivă măcar atâta timp cât stați în fața tembelizorului?

Suntem din nou mânați cu biciul să alergăm bezmetici în toate direcțiile, pentru că dacă am sta pe loc și am gândi în liniște și pace, ne-am întreba la ce ne folosește această harababură. Am putea spune: ”Nu rezonez cu această situație/problemă/informație.” Ori nu se dorește așa ceva, motiv pentru care suntem trăzniți din nou cu o altă tâmpenie care să ne blocheze sistemele pe care le-am putea folosi dacă ne-am retrage de sub influența smogului informațional.

Dar ființa umană este curioasă prin proiectare. Altfel cum am fi descoperit atât de multe? Și mai și suntem tentați să ne băgăm exact acolo unde ni se spune ”interzis” sau ”pericol”. De ce? Pentru că în noi, până la un aumit nivel, zace un ”cel mai tare din parcare”.

NU vă grăbiți nicăieri, veșnicia nu se termină nici azi și nici mâine. Opriți-vă din alergarea nebună în care sunteți împinși prin interesul unora și prostia altora. Nu uitați că drumul spre iad e pavat cu bune intenții. I-am întrebat pe unii de ce fac acest lucru și răspunsul a fost ”ca să le mențin interesul ridicat”.

OPRIȚI-VĂ și GÂNDIȚI! Folosiți-vă intuiția, inima și percepțiile. Învățați să vă consultați cu voi înșivă înainte de a lua o decizie. Acordați-vă TIMP să procesați informațiile. Alegeți în concordanță cu ceea ce simțiți a fi bine pentru voi fiecare nu pentru că așa a spus cineva.

Aveți aici un link către un material prezentat de către Inelia Benz. Vă rog frumos să-l citiți. Cultivați-vă discernământul.


Namaste!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.