duminică, 23 august 2015

Frumusețea și Bunăvoința Sistemului


Din ciclul De ale mele

Frumusețe? Bunăvoință? Care Sistem? Parcă aud deja întrebări. Nu, nu este vorba de un nici un sistem cunoscut, trei dimensional. Este vorba de un sistem atât de înalt și care a scăpat până acum percepției noastre pentru că nici măcar nu puteam crede că există deși bănuiam. El este peste tot, în noi, în jurul nostru, peste tot. Și este într-adevăr un sistem binevoitor, chiar dacă uneori pare a demonstra exact contrariul.

Dar, despre ce vorbesc. Vorbesc despre acea energie conștientă care se află într-o permanentă curgere, într-o permanentă mișcare și schimbare. Cea care este numită forța de viață sau orice alte denumiri vreți să-i dați. Cea care ne animă în fiecare clipă și ne poartă pe valurile sale din ce în ce mai sus, dar nu într-un ”sus” ad literram, deoarece de multe ori acel ”sus” poate fi perceput ca și un foarte ”jos”. Relativitatea limbajului nostru, și nu numai.

Primul pas în conștientizarea că există o energie conștientă în afara ta este cel în care începi să conștientizezi că tu nu ești corpul tău. Dacă nu ești corpul tău, atunci cine ești tu și ce este corpul tău? Și așa începe o frumoasă călătorie către infinit.

Momentul în care accepți că tu nu ești corpul tău, că corpul tău nu este altceva decât un vehicul pentru tine, oricine ai crede că este acel tine, relația dintre tine și corpul tău se schimbă radical. Începi să-ți privești corpul cu alți ochi și după mai multă sau mai puțină chibzuială, începi să-l tratezi cu mai mult respect.

Începi să-i asiguri nevoile pe care el le are, nu pe cele care tu crezi că le are. Începi să-l asculți și să colaborezi cu el. Și atunci începi să-ți dai seama că dincolo de tine și de el mai există încă multe altele. Dacă te mai transformi și în observatorul tău și al corpului tău, vei conștientiza chiar și mai multe.

Și așa poți ajunge să dezvolți o foarte frumoasă colaborare cu propriul tău corp/vehicul. Apoi vei începe să înțelegi că acel corp pe care-l priveai ca pe o masă inertă pe care tu o pui în mișcare, este un sistem foarte bine organizat care poate și știe să se autoguverneze singur fără nici un amestec din partea ta. Că tu ești agresorul corpului tău și nu invers. Corpul nu are nici un motiv să te agreseze pentru că el știe că fără tine, fără forța de viață pe care tu i-o insufli, el nu ar exista. Așa că interesul lui este să-ți asigure tot confortul de care ai nevoie.

În momentul în care ajungi în acest punct respectul pentru corpul/vehiculul/sistemul pe care-l locuiești poate constitui baza unei veritabile colaborări. Și atunci ai câștigat unul dintre cei mai importanți, dacă nu chiar cel mai important, aliați ai tăi în dimensiunea fizică. Pentru că fără acest vehicul, nu te poți ”deplasa” în această dimensiune astfel încât să și faci parte din ea.

Apoi vei observa că acest sistem/vehicul/corp este influențat de foarte mulți factori care ție nu-ți sunt vizibili sau palpabili decât prin ”traducerea” pe care el ți-o face. Poți interpreta prin ce tip de câmp de energie, forme gând treci în funcție de stările și manifestările corpului/sistemului/vehiculului tău.

Când ai învățat acest ”limbaj” poți trece la folosirea lui. Chiar la programarea lui uneori. De exemplu, dacă știi că într-un anumit moment ai nevoie să fii în perfectă formă indiferent de factorii care pot interveni, poți folosi acest ”limbaj de programare” pentru a te asigura de acea formă. Bineînțeles, trebuie să și fii sigur că funcționează, dar dacă ai ajuns la acest nivel, atunci ai rezolvat și această problemă a siguranței și încrederii.

Și vei vedea că, în mod interesant, nu numai corpul/sistemul/vehiculul tău concură la obținerea acelei stări ci ceva cu mult mai mult. Simți/conștientizezi că este vorba de ceva cu mult mai mult, care susține acea programare. Este un sistem binevoitor care parcă ”așterne” în fața ta tot ceea ce ai nevoie pentru ca acel program pe care l-ai setat să funcționeze.

Desigur, la rândul tău este necesar să răspunzi cu aceiași bunăvoință atunci când corpul/sistemul/vehiculul tău are nevoie de o re-calibrare, actualizare sau pur și simplu de o deconectare temporară prin odihna de care are nevoie pentru a-și rula programele, actualizările și integrările pe care le are de făcut.

Cum recunoaștem aceste solicitări? Foarte simplu. Prin diferitele stări de oboseală, stres, sfârșeală, stări de dureri atipice sau nejustificate. De exemplu, dacă te trezești cu o puternică durere de cap dimineața și nu ai exagerat cu o seară/zi înainte în ceea ce ai introdus în corpul/sistemul/vehiculul tău, este clar că corpul/sistemul/vehiculul tău trece printr-o actualizare pe care este necesar să o lași să-și deruleze programul. Cam așa cum ești obligat să faci când calculatorul tău primește prin internet o actualizare și toată activitatea lui este suspendată până în momentul în care actualizarea a fost încheiată.

Studiind cu atenție diferitele moduri în care corpul/sistemul/vehiculul tău reacționează la stimulii pe care nu-i poți percepe cu simțurile fizice, vei putea ”citi” cu ușurință câmpurile de energie prin care treci. Vei învăța și care sunt cele mai potrivite ”tratamente” pe care le poți acorda corpului/sistemului/vehiculului tău fizic pentru că vei constata că acestea sunt deosebit de personalizate. Dacă credeți că oamenii au inventat personalizarea atât de folosită în sistemul de publicitate, ar trebui să vă mai gândiți puțin.  

Veți constata și faptul că sistemul/vehiculul/corpul vostru vă susține din ce în ce mai mult și în ceea ce numim ascensiunea noastră. De ce? Pentru că provocarea prin care trecem se numește ”ascensiunea în corpul fizic”, adică în timp ce ne aflăm în corpul fizic, și toate actualizările și descărcările de energie pe care le primim sunt subordonate acestui obiectiv. Și da, ne transformăm corpul fizic pentru a-l putea locui și cu conștiința noastră patru/cinci dimensională nu numai cu cea trei dimensională.

Așa că, după cum spune zicala ”Prietenul la nevoie se cunoaște”, să nu uităm că noi suntem cel mai bun prieten al corpului nostru și corpul nostru este cel mai bun prieten al nostru. Și avem de trecut ÎMPREUNĂ prin multe și frumoase încercări. O putem face ușor și rapid prin bucurie și recunoștință sau o putem face lent și dureros prin nemulțumire, așteptări și negare. De noi depinde TOTUL.


Namaste!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.