marți, 11 august 2015

Frica de a nu rămâne în urmă


Din ciclul De ale mele

Una dintre fricile care bântuie acum conștientul colectiv uman, mai ales a celor în curs de trezire sau de abia treziți, dar care nu-i ocolește nici pe cei treziți de ceva vreme, este că vor rata unele informații vitale pentru ei/ele și că acest lucru va avea un impact negativ asupra lor: descalificarea în cursa pentru Ascensionare.

M-am ”lovit” de această frică chiar în aceste zile când am postat pe pagina mea de Facebook materiale în limba engleză, netraduse. Se traduce mult, foarte mult în limba română, și din păcate la ”grămadă” uneori, punându-se accentul mai degrabă pe senzațional decât pe cu adevărat util. Dar este un exercițiu bun pentru antrenarea percepțiilor și discernământului. Atât a traducătorului cât și a cititorului.

Acum, această problemă o au cei care continuă să caute în afara lor și nu au înțeles încă că TOATE răspunsurile le au încă de la începuturi în ei înșiși. Dar la această concluzie nu poți ajunge doar prin simplul fapt că vine cineva și îți spune acest lucru și tu imediat descoperi toate necunoscutele. Ca să ajungi la această concluzie și înțelegere trebuie să muncești puțin, sau puțin mai mult, cu tine însuți.

În primul rând trebuie să începi să te ”împrietenești” cu tine însuți și să începi să-ți construiești încrederea în tine însuți. Dacă nu ai încredere în tine, cum vrei să ai încredere în acea micuță ”voce” DIN tine? Până când nu ai încredere în tine, vei continua să cauți în afara ta și să trăiești tot timpul cu spaima că ”rămâi de căruță”. Că ai ratat ceva și din cauza asta rămâi în urma celorlalți.

Și asta-i o altă mare gogoriță. Ori de câte ori încercați să definiți acel rămas în urmă intrați în frică, judecată, comparație, invidie și competiție. În energii joase din care chiar nu vă veți putea auzi niciodată vocea interioară care vă încurajează și vă îndeamnă să aveți încredere.

În momentul în care îți câștigi încrederea în tine însuți, știi că singura persoană care te poate ghida ești tu pentru că tu ești cel/cea care-și cunoaște scopurile, resursele și ești singurul/singura care poate lua decizii pe moment în ceea ce te privește atunci când situația o cere. V-ați gândit cum ar arăta viața voastră dacă nu ați lua o decizie decât după ce ați citi zeci de cărți și de mesaje?   

În plus, mesajul pe care îl trimiteți Sinelui vostru Mai Înalt și Universului este tot unul de neîncredere. Cum să vă ofere Sinele sau Universul ceva ce nu puteți gestiona? Nu Sinele sau Universul trebuie să vă câștige încrederea, ci voi trebuie să vă câștigați încrederea.

Aveți încredere că veți primi atât cât puteți duce. Dar cât puteți duce, voi hotărâți prin strădania voastră de fiecare clipă. Cel care vi se pare că a primit mai mult, înseamnă că poate duce mai mult pentru că a lucrat cu el însuși și are ÎNCREDERE că o poate face. Și la încrederea lui/ei îi răspunde și Sinele său și Universul tot cu încredere sporind astfel încrederea.

La neîncredere nu vă răspunde nimeni cu nimic, doar frica și nesiguranța sporesc și în loc să ”avansați”, ”regresați”. Și veți alerga în continuare după informații exterioare care veți constata că nu vă lămuresc mai deloc. De ce? Pentru că nu este adevărul vostru. Adevărul vostru trăiește NUMAI în voi înșivă și este atât de personalizat că mai mult de atât nu se poate.

Încrederea aduce cu ea siguranță și putere. Acestea la rândul lor aduc pace interioară și liniște. În astfel de energii benefice frica, nesiguranța și neliniștea nu pot să prospere, dimpotrivă. Și veți vedea apoi că și Universul începe să vă răspundă pentru că numai atunci dați semnalul ”Pot mai mult”.  


Namaste!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.