luni, 3 august 2015

De ce modelele care ne-au fost date sunt o frână în calea creșterii noastre



Din ciclul De ale mele

Una dintre capcanele în care am fost atrași, și căzut într-o anumită măsură cu toții, este cea a modelelor cu care am fost crescuți și care trebuiau să reprezinte scopul, ținta noastră în viață. Cel mai greu încercați sunt cei ce se declară, și recunosc, creștini pentru că lor le-a fost ”confecționat” cel mai greu de atins model: Isus.

De ce? Pentru că pentru orice creștin Isus reprezintă un etalon al Divinității care NU poate fi atins. Deși, El s-a întrupat ca Om tocmai pentru a demonstra ce capacități și posibilități are ORICE Ființă Umană suficient de trezită pentru a înțelege acest lucru. Pentru că învățătura sa reprezenta un pericol imens pentru cei care practicau/practică puterea-asupra-altora, aceștia au lăsat o parte din învățătura pe care Isus a adus-o, dar au ”despuiat-o” de cel mai important aspect al ei: faptul că ea era destinată și realizabilă de către FIECARE Ființă Umană.

Aspectele legate de viața ca Om ale lui Isus au început să dispară sau să fie minimalizate, modul și Calea pe care el a urmat-o pentru a-și trezi acele capacități pe care, de fapt, fiecare dintre noi le deținem, au fost trecute sub tăcere și/sau corupte, în schimb au fost amplificate acele fapte care dovedeau caracterul de neatins pentru omul obișnuit, de rând.

Vă imaginați cumva că Isus, în copilăria lui nu s-a jucat cu alți copii, jocurile pe care le jucau atunci copiii, că nu a primit învățătura/școlirea care era la modă pe acea vreme? Credeți că inima lui de tânăr adolescent nu a tresărit deloc la vederea unei priviri galeșe aruncate de vreo fetișcană? Oare nu au fost consemnate toate aceste lucruri legate de o personalitate atât de importantă pentru o religie care deține cea mai importantă felie din cașul religiilor?

Păi astăzi unui candidat la vreo funcție politică, nu foarte importantă, i se caută și în gunoi pentru a găsi tot felul de dovezi compromițătoare cu care să poată fi atacat. Și totuși, despre viața ca Om a lui Isus nu se vorbește mai deloc sau numai în anumite contexte, care nici acelea nu sunt tocmai curate/clare. Nu este evident interesul de a trece sub tăcere, ascunde viața ca OM a lui Isus?

Nici măcar nu i se mai recunoaște calitatea, da, calitatea de a fi fost OM. Nu, el nu este un simplu om, el este Fiul lui Dumnezeu (oare noi ce om fi?) și ceea ce a făcut El noi nu putem și nici nu vom putea vreodată. Au fost atât de exagerate și chiar denaturate calitățile și faptele care i-au fost recunoscute/atribuite lui Isus tocmai pentru a crea un model de neatins pentru omul de rând.

Pentru a putea promova, susține și întreține ideea de neputință a omului obișnuit, adică a celui ce merge la biserică să afle, din nou și din nou,..., că el/ea este un păcătos și că lui nu-i pot fi accesibile acele lucruri care i-au fost accesibile doar lui Isus, deoarece el era Fiul lui Dumnezeu. În timp ce Isus tocmai asta vroia să le arate oamenilor, de fapt, acesta este motivul pentru care s-a întrupat ca Om și nu a venit ca Înger sau orice altă formă non-umană: să le arate Oamenilor care sunt posibilitățile și capacitățile unei Ființe Umane Întrupate.

Mare pericol mare pentru cei ce-și doreau/doresc doar puterea-asupra-altora. Și pentru că ADEVĂRUL nu poate fi ascuns, au început să distorsioneze modelul oferit de Isus și să creeze unul nou, unul pe care l-au despuiat de umanitatea pe care Isus intenționat și-a luat-o, căruia i-au amplificat, și i-au mai și adăugat, nu că ar fi fost cazul, alte aspecte în funcție de interesul lor.

Și toate acestea doar pentru a crea un model inaccesibil unei ființe umane ”obișnuite”, pentru a le sublinia oamenilor neputința, nimicnicia, și inutilitatea eforturilor lor de a-și depăși condiția. Și mecanismul a funcționat chiar foarte bine, până de curând, deoarece frica și neștiința au guvernat pe planetă.  

A fost atât de subliniat caracterul de neatins al faptelor lui Isus, încât oamenii nici nu au mai încercat să descopere în ei înșiși sămânța Divină care este, de fapt, aceiași cu sămânța Divină deținută de Isus, având exact aceiași Sursă. Nici razele Soarelui nu sunt identice una cu alta, dar tot Raze de Soare sunt fiecare dintre ele și reflectă aceiași Lumină.

A sosit momentul să ne eliberăm de modelele cu care am fost ”îndopați” și să ne căutăm propriul nostru model: pe NOI înșine. NU înseamnă să nu onorăm modelele care ne-au fost oferite de atât de multe Ființe Luminate, ci să învățăm din ele ce avem de învățat și ne ajută să ne creăm propriul nostru model. Am fost destulă vreme conduși de modele și tipare inaccesibile nouă,  făcute în mod intenționat să fie așa, a sosit momentul să fim CREATORII propriului nostru model.

Nu suntem toți la fel, nu putem fi TOȚI întruparea unui singur și același model, pentru că una dintre caracteristicile Creației este Unicitatea, care crează Diversitatea. Scopul Creației este Cunoașterea și Expansiunea, care nu pot avea loc prin repetarea aceluiași model la infinit pentru că acest fapt ar contraveni tocmai Cunoașterii și Expansiunii ei.

Așa că haideți să ne construim fiecare, în fiecare clipă, propriul nostru model știind că, de fapt, nu există nici o limitare în acest sens, ci dimpotrivă o susținere din partea Sursei care crește și se expansionează prin Cunoașterea și Experimentarea pe care fiecare dintre noi o dobândim/oferim. Abia atunci vom fi în aliniere cu Sursa și vom exprima cu adevărat Divinitatea din noi din fiecare și ne vom urma PROPRIA noastră Cale, așa cum și Isus și-a urmat-o pe a Sa.


Namaste!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.