marți, 25 august 2015

Actualizare 25 August 2015



O problemă mai delicată cu care am observat că se confruntă foarte multe femei, mai ales, în această perioadă, este problema actului sexual în sine. De ce? Dacă analizăm puțin situația energetică prin care trecem și momentul actual, vom putea înțelege mult mai ușor. Mai ales acele femei care au trecut prin experiența maternității. Bărbaților le va fi mai greu să înțeleagă, deoarece ei nu au cunoscut aceste stări în corpul lor, iar pentru ei, în general, actul sexual nu reprezintă același lucru ca și pentru o femeie.

Știm cu toții că trecem prin ”travaliul” nașterii Noului Pământ și a Noului Om, în același timp. Mama Pământ se află în travaliul nașterii noii sale forme, mai înalt dimensionale, un travaliu deloc de neglijat. Prin construcția și natura sa femeia este mult mai legată de Pământ decât bărbatul. Dacă mai adăugăm și starea de maternitate prin care femeia trece datorită construcției ei biologice, vom începe să înțelegem unele lucruri.

Ca femei, preluăm foarte ușor energiile specifice maternității, și mai ales ale travaliului, prin care trece acum Mama Pământ. Cele ce am trecut prin această experiență știm că pe măsură ce ne apropiem de ”scadență” atenția și interesul nostru se deplasează înspre miracolul care urmează să aibă loc, acordând din ce în ce mai puțin interes vieții noastre sexuale active. Ba chiar putem manifesta o oarecare aversiune atunci când suntem împinse să ne îndeplinim ”datoria de nevastă”.

Nu numai atenția, dar și toată energia noastră pare a se aduna și a se pregăti pentru miraculosul act care urmează să se petreacă. Pentru că în acele momente chiar avem nevoie de toată energia pe care o putem ”pune la bătaie”. Este un act de creație în fața căruia orice altceva pălește și devine ridicol.

Cam în starea asta ne aflăm acum majoritatea femeilor. Simțim această stare în noi, dar nu o putem chiar defini deși ni se pare foarte cunoscută celor care am experimentat-o deja. Apare și tendința de a ne îndepărta de actul pro-creației, deoarece noi ne simțim ajunse la finalul lui. Pe undeva este natural, corpul femeii se aliniază mult mai ușor și mai rapid energiilor feminine care scaldă planeta.

Bărbații, pe altă parte, neștiind ce înseamnă să fii însărcinată nu au cu ce asemăna această stare prin care trec și ei, iar corpul lor simte imboldul pro-creației. Este știut că pentru bărbați actul sexual poate, și chiar reprezintă o eliberare de tensiuni. Ei doresc, inconștient, să elibereze acea tensiune prin actul sexual, deoarece și energia sexuală este prezentă în ghiveciul energiilor, fiind o componentă principală.

Cele două tendințe opuse pot genera presiuni și conflicte dacă nu este văzută imaginea de ansamblu. Să nu uităm nici o clipă faptul că colectivul feminin în sine este foarte sensibil la această problemă. O femeie nu va face niciodată dragoste la comandă. Și pentru că energiile s-au schimbat atât de mult, nici o va putea face pentru că întregul ei corp se va revolta. Și de aici pot rezulta situații mai mult decât neplăcute și nefericite.

Prin urmare, vă rog să vă respectați atât de mult pe voi înșivă, unii pe ceilalți și corpurile voastre încât să nu le mai încărcați și cu alte complicații nedorite. Sunt sigură că întotdeauna există o rezolvare amiabilă, dacă se dorește cu adevărat să fie găsită. Iubirea, tandrețea, gingășia și înțelegerea au stat întotdeauna la baza unei relații echilibrate, pline de respect reciproc și onorare.  

O zi minunată vă doresc!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.