luni, 13 iulie 2015

Despre Onorare și Recunoștință


Din ciclul De ale mele

Onorarea este un subiect despre care am mai vorbit, dar care niciodată nu va fi epuizat pentru că există atât de multe aspecte ale Onorării, și apar altele noi, încât pot spune că Onorarea și Recunoștința sunt pur și simplu componente ale stării de A FI. Onorarea include atât respectul cât și admirația și merge mână în mână cu Recunoștința. Și ele se referă nu numai la Onorarea și Recunoștința cu care îi tratăm pe ceilalți, ci în primul rând pe noi înșine, propriul nostru sine.

Exista, în unele locuri mai există, obiceiul binecuvântării mâncării și mulțumirii aduse pentru bucatele de pe masă. Acest obicei s-a cam pierdut deoarece sentimentul individualității și importanței ei a fost atât de amplificat încât oamenii, din nefericire destul de mulți, au început să se creadă buricul pământului și că dincolo de ei, de sinele lor uman, nu mai există nimic ce să merite Apreciere, Respect sau Recunoștință. Și asta este tendința societății care s-a rupt de propriile sale rădăcini alegându-și drept ”idoli” banul și puterea.

Onorarea și Recunoștința au făcut și fac parte din zestrea noastră ca oameni ai acestei planete. Am uitat să ne onorăm și respectăm Mama, Pământul, care este Casa noastră pământească, am uitat să onorăm și să să fim recunoscători pentru tot ceea ce ea ne oferă și astfel am uitat treptat să ne onorăm unii pe alții și pe noi înșine.

Dar cum nimic nu se pierde atunci când vorbim de energii, nici aceste energii nu s-au pierdut, doar că nemaidându-le atenție, ele s-au estompat în noi. Putem să le aducem din nou la ”viață” pentru că fără ele nu vom putea merge mai departe. Atunci când nu Onorezi nimic, nici pe tine însuți, nici pe cei din jurul tău – și aici mă refer la TOT ceea ce există în jurul nostru fără nici o deosebire de formă – nu poți simți iubirea necondiționată, numai un ego umflat de propria ta importanță.

Cum putem reactiva aceste energii în noi? Este destul de simplu, dar cere practică și perseverență. Când mergeți la magazin să cumpărați pâine, de exemplu, Onorați pâinea pe care o cumpărați Onorând Pământul pe care sămânța a încolțit și a dat rod, Onorând Soarele care a încălzit-o ajutând-o să crească, Onorând Ploaia care a udat-o și Aerul care a hrănit-o; Onorați Omul care i-a purtat de grijă, a secerat-o și a dus-o la moară pentru a face făina, Onorați morarul, Onorați brutarul, Onorați vânzătoarea și pe toți cei care fac parte din acest lanț prin care sămânța a trecut ca pâinea să ajungă pe masa voastră. Fiți Recunoscători pentru munca lor neștiută, deoarece nici unul dintre ei nu a fost nici inutil, nici ne-necesar.

Apoi căutați în propria voastră viață ce ați realizat, ce realizați pentru a vă putea VOI Onora pe VOI ÎNȘIVĂ. Cu ce ați contribuit/contribuiți fiecare la viața noastră împreună pe planetă? Dacă nu vă puteți Onora pe voi înșivă, nu-i veți putea Onora nici pe ceilalți. Dacă nu-i Onorați pe alții pentru munca lor, pentru ceea ce ei sunt, Recunoștința nu poate înflori. Dacă tu ca om, nu ești/poți fi Recunoscător pentru ceea ce ești/primești/dai, nu vei putea intra niciodată în Unitate cu Tot Ceea Ce Există pentru că nu poți recunoaște rolul și importanța fiecărui membru în Tot Ceea Ce Există.  

Când poți fi Recunoscător și poți Onora aportul fiecărui membru al societății extinse – care include și formele de viață non-umane – la viața acestei societăți, atunci poți intra în Unitate cu Tot Ceea Ce Există fără nevoia de a-ți sublinia propria ta importanță. Atunci când simți nevoia de a te scoate pe tine în evidență prin ne-Onorarea altuia, ești în forma joasă a ego-ului și ești în afara Unității. Nu mai vorbesc de faptul că ești în frică, deoarece  în spatele acestei atitudini se acunde frica de a nu fi considerat de ceilalți suficient de bun, motiv pentru care nici tu însuți nu te consideri suficient de bun.

Când nu te Onorezi pe tine însuți, nu Onorezi și nici nu poți fi recunoscător tuturor experiențelor de viață prin care ai trecut și datorită cărora ai ajuns cine ești astăzi. Vă puteți Onora pe voi înșivă tocmai pentru aceste alegeri pe care le-ați făcut? Puteți să le fiți Recunoscători că v-au adus acolo unde sunteți în acest moment? Când veți putea face aceste lucruri va deveni foarte natural să Onorați și să fiți Recunoscători fiecărui fir de iarbă, fiecărei picături de ploaie, fiecărei vietăți și fiecărui Om și fiecărei Ființe care trăiește pe această planetă și dincolo de ea, pentru că atunci sunteți în Unitate cu Tot Ceea Ce Există și puteți vedea perfecțiunea Creației.

Energia Onorării și cea a Recunoștinței vă duc în stări de bucurie, de iubire, în stări de expansiune care transcend sinele uman și vă ajută să vă conectați mai profund cu Adevărul Sufletului vostru. Când vă conectați cu acest Adevăr vă puteți conștientiza Cine Sunteți cu Adevărat și nu veți mai avea nevoie niciodată să fiți altceva/altcineva decât exact Cine Sunteți. Atunci puteți Onora și fi Recunoscători întregii Creații în ansamblul ei și fiecărui membru în parte pentru că veți înțelege că fiecare își are rolul său în acest minunat joc al cunoașterii și evoluției.

Începeți să vă Onorați și să vă fiți Recunoscători pentru fiecare faptă ”bună” pe care o faceți, pentru fiecare zâmbet pe care îl dăruiți, pentru fiecare lacrimă pe care o vărsați, pentru fiecare respirație pe care o faceți și pentru tot ceea ce vă înconjoară. Vă veți schimba propria voastră viață, iar darul pe care îl aduceți tuturor va fi infinit mai valoros decât lupta pentru a demonstra o valoare iluzorie. Oricum, valoarea este în noi și este o problemă de perspectivă și înțelegere. Mutați-vă atenția spre ceea ce valorați în viața voastră și Onorați și fiți Recunoscători pentru acele valori, pentru că ele fac parte din voi înșivă.

Asta nu înseamnă că vor dispărea dintr-o dată cei care valorează banul, bogăția și puterea. Dar cel puțin vă veți detașa de a le valora și voi și cum energia merge acolo unde merge și stă și atenția, veți aduce mai mult din acele valori în viața voastră. Trecem prin mari schimbări cu toții, este momentul să ALEGEM ceea ce cu Adevărat contează pentru noi pentru fiecare. Nimic nu va mai fi/este cum a fost, nimic nu este așa cum pare, totul este așa cum este, pentru că, pur și simplu, ESTE. Și să nu uităm că, indiferent de întrebare, răspunsul este IUBIREA.


Namaste!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.