sâmbătă, 27 iunie 2015

Provocarea în relații



Din ciclul De ale mele

Cea mai mare provocare și presiune manifestată în acest proces al schimbării este presiunea ce apare din curățarea relațiilor, mai ales la nivel de cuplu. Aici vechiul, dogma, tradiția, societatea și ”gura lumii” își spun din plin cuvântul afișând unele dintre cele mai aberante convingeri, credințe și comportamente.

Relațiile de cuplu disfuncționale, dezechilibrate în care ”Puterea Asupra Altora” este prezentă sunt zdruncinate din temelii. Acolo unde există o victimă și unul sau mai mulți agresori, va apărea la un moment dat și salvatorul. Triada specifică jocului trei dimensional. Pentru cei treziți și porniți pe cale este un mare ”pericol” sau provocare rolul de salvator.

Este în regulă să dăm o mână de ajutor acolo unde ni se cere, dar mare atenție să nu dezvoltăm un atașament față de rolul nostru de salvator. Majoritatea căsătoriilor sunt uniuni care au la bază o relație karmică sau/și un contract între suflete. Ce ocazie mai bună decât procesul de curățare generală care are loc, putea fi aleasă pentru ”ruperea” și eliberarea relațiilor karmice? Așa că, mare atenție în ce sunteți tentați să vă amestecați.

Oricât de tristă pare a fi situația, de imposibilă și degradantă, nu uitați nici o clipă că acel suflet are și el un Sine Mai Înalt care să-l îndrume și ghideze. Și mai ales, că are propriul său liber arbitru și libertatea de alegere care nu are nimic de-a face cu libertatea umană. Dacă un suflet este suficient de maturizat, va lua hotărârea de a urma o cale mai înaltă, dacă nu, va mai aștepta o altă șansă.

De asemenea, poate hotărî să rămână în ceea ce pare a fi o situație de o energie joasă pentru a ajuta sufletele implicate în acea relație să se ridice la rândul lor. Sau poate fi o situație provocatoare tocmai pentru noi în ceea ce privește asumarea sau nu a rolului de salvator. A da o mână de ajutor, un sfat nu înseamnă că ne transformăm automat în salvator. Ne transformăm în salvator atunci când ne lăsăm prinși în joc și dezvoltăm un atașament față de persoane și/sau rezultat. Atunci când judecăm situația din perspectiva noastră umană de bine și rău, drept și nedrept, înalt sau jos.

Să nu uităm că nimic nu este așa cum pare și că fiecare suflet are o asistență numeroasă care să-l ghideze. Am avut o imagine foarte sugestivă la un moment dat în ceea ce privește călătoria sufletului: Imaginea unui Consiliu în care sufletul era înconjurat de mulți consilieri. Sufletul nu este NICIODATĂ singur, și nu vorbesc numai de Unime aici. Este vorba de faptul că fiecare avem Înger Păzitor, un Grup personal de Îngeri precum și nenumărate alte ajutoare care ne-au fost repartizate PERSONAL, precum și ajutorul care ne este în permanență disponibil tuturor la toate nivelele.

Dacă o persoană pare a fi ne-trezită, nu înseamnă neapărat că așa și este. Înseamnă doar că sufletul său are alte planuri decât am putea noi crede. Fiecare dintre noi se află aici în urma unui plan al sufletului nostru. Care nu este nici bun nici rău, nici mai înalt nici mai prejos. Pentru suflet aceste noțiuni nu există. Ele sunt o inveție trei dimensională, motiv pentru care doar aici se și aplică.

Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne urmăm planul propriului nostru suflet, ajutând acolo unde suntem solicitați, pentru că și asta poate sau chiar face parte din planul sufletului nostru, dar să nu ne lăsăm târâți în planurile de viață ale altora, pentru că nu noi deținem cheia lor, ci ei înșiși. Sunt multe, foarte multe situații de relații disfuncționale care parcă pur și simplu explodează. Puteți chiar fi implicați direct în unele, cereți-vă propria voastră ghidare și nu uitați nici o clipă că încă nu putem vedea cu claritate imaginea de ansamblu. Fiți siguri că fiecare primește răspunsurile și ghidarea potrivită pentru el/ea însuși/însăși, dar alegerile îi aparțin în totalitate.


Namaste.

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.