miercuri, 1 aprilie 2015

Conștiința este Misterioasa Forță Invizibilă a Vieții Noastre


De Bob Fickes

Punem un accent deosebit pe a fi mai conștienți de lucrurile pe care le facem în viață, dar când suntem pe Calea către Iluminare, există ceva care este chiar mai important de realizat. Conștiința este, totodată, și Forța noastră de Viață. Pentru că noi nu putem vedea Conștiința de-a lungul zilei, adeseori uităm cât de importantă este Conștiința în transformarea lumii din jurul nostru. Dacă vă întreb ”Cât de multă Conștiință aveți?” Cei mai mulți oameni nu vor înțelege ce îi întreb.

Ce este Conștiința? Conștiința este o mare necunoscută. În mod normal nu o putem vedea, dar știm că ea este acolo. Știm că suntem conștienți, dar nu o putem vedea suficient de clar pentru a ști câtă Conștiință avem. Conștiința este invizibilă. Este acolo tot timpul și fără de ea nu am fi în viață. Fără Conștiință nu putem funcționa. Nu este ciudat că cel mai important element al vieții noastre, chiar lucrul care ne face oameni, este în același timp cel mai misterios dar și cel mai puțin înțeles element din viața noastră?

Singurul moment în care avem ocazia să ne experimentăm Conștiința singuri fără nici o altă imagine, gând sau experiență, este în timpul meditației. Noi numim această experiență Ku. Ku are loc în fiecare meditație, dar de obicei durează doar un moment scurt. Ea vine și pleacă în timpul fiecărei meditații, dar rareori o experimentăm suficient de mult pentru a ști că am experimentat-o. Vă sună familiar? Este derutant? Este normal să nu ne dăm seama sau să înțelegem ce este Conștiința cu adevărat. Ea este invizibilă.

După mai multe meditații începem să avem o experimentare clară a lui Ku. Ku este Conștiință Pură fără nici o altă imagine, gând sau sentiment care să ne distragă atenția. Conștiința este asemeni cerului. Dacă ne uităm la cer, în mod natural vom descrie ceea ce noi vedem pe cer, cum ar fi norii sau păsările ce zboară pe cer. Cum să descriem cerul fără să vorbim de nori sau soare, sau că cerul este albastru? Cerul în sine nu are calități. Cerul este infinit. Chiar și privind la cer nu putem determina cât de mare este. Cerul se întinde dincolo de perimetrul Pământului. Noi nu putem vedea cât de departe se întinde. Adevărul este că cerul se întinde dincolo de ceea ce putem noi vedea. El nu are sfârșit. Cerul se întinde chiar și dincolo de limitele acestui univers. Conștiința este la fel ca cerul. Nu putem ști niciodată cât de mare este. Când avem o experimentare clară a Ku-ului, simțim că Conștiința noastră s-a expansionat atât de mult încât nu-i putem găsi capătul. Când începem să simțim această Conștiință Infinită în timpul meditației, pentru prima dată vom începe să ne realizăm adevăratul nostru Maestru Interior.

Când Conștiința se mișcă, Ku se transformă în Ki. Conștiința este Forța noastră de Viață. Ea este prezentă în tot ce facem chiar și atunci când nu știm că ea este acolo. Această Forță de Viață nu numai că vine din interiorul nostru prin gândurile și acțiunile noastre, dar ea este prezentă peste tot în jurul nostru. Așa ca și cerul, ea se întinde la nesfârșit. Gândiți-vă la ea în felul acesta, când Conștiința se mișcă, un curent puternic al Forței de Viață se mișcă sub forma unui val și călătorește peste tot în ocean. Ea nu este limitată la a se mișca numai prin corpul/mintea noastră. Fiecare val călătorește dincolo de corpul/mintea noastră în întregul univers din jurul nostru. Cât de mult durează calea și cât de departe merge depinde de cât de multă energie și putere este în interiorul valului. Dacă putem genera mai multă putere în fiecare val, valul va merge mai departe și va dura mai mult. De fiecare dată când ne deschidem lui Ku în timpul meditației, noi putem genera mai multă Forță de Viață sau Ki și realiza mai multe lucruri în viața noastră.

Dacă avem mai multă Forță de Viață în dorințele noastre, întregul univers o va simți și va răspunde. Când Conștiința noastră s-a expansionat și noi am creat o dorință, un val de energie foarte puternic se produce care iese din corpul nostru și atinge totul în jurul nostru. Acest tsunami de putere va muta totul în calea sa. Oamenii din jurul nostru îl vor simți și fiecare eveniment va fi influențat de acesta. Cu alte cuvinte, o dorință puternică când este umplută cu un tsunami al Forței de Viață poate materializa orice dorință avem. Această dorință puternică îi spune corpului nostru să se miște și facem ceva pentru a ne îndeplini dorința. În același timp, dorința noastră puternică trece dincolo de corpul nostru și face ca ceva să se întâmple în lumea din jurul nostru.

Când Conștiința noastră se expansionează și devine Iluminată, fiecare dorință pe care o avem se va mișca prin corpul nostru și afară în univers. Până și o simplă dorință devine un tsunami de Forță de Viață care poate materializa ceea ce ne dorim în viața de zi cu zi. În Iluminare, Conștiința este un val de putere tangibil care poate realiza/împlini orice ne dorim. Poate chiar să schimbe lumea din jurul nostru! În Iluminare, misterioasa Forță invizibilă a Conștiinței devine o forță miraculoasă care poate materializa orice ne dorim. Cu cât mai mult înțelegem această realitate, cu atât mai mult ne dorim să devenim Iluminați cât mai repede posibil. Împlinirea Meditației este cea mai rapidă cale de a atinge acest obiectiv. Tot ceea ce avem de făcut este să medităm în fiecare zi și să privim cum viața noastră este din ce în ce mai bună până când devenim Infiniți.



Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.