vineri, 17 aprilie 2015

Actualizare 17 Aprilie 2015



Tema zilei de astăzi este Curgerea. Să ne dăm voie să curgem prin, printre și dincolo de toate problemele pe care le-am identificat și care ne-au venit în conștientizare pentru eliberare. După cum spuneam și ieri, foarte important, FOARTE IMPORTANT, este să dăm drumul, să dăm drumul, să dăm drumul la TOT ceea ce ne apare în conștientizare și privim drept ”problemă”.

De ce? Problema în sine NU există. Ea este un produs al minții noastre și este generată de datele, informațiile, nivelul de cunoaștere cu care mintea noastră operează. Ceea ce pentru un copil de 2-3 anișori este o problemă, pentru un adult este o bagatelă sau pur și simplu nu există. Atunci când conștientizăm acest lucru, ne dăm seama că SOLUȚIA la ”problema” noastră există la un anumit nivel al nostru, trebuie doar să o vedem/găsim.

Unii oameni sunt atât de fericiți că au descoperit problema, încât se blochează în ea. De ce? Pentru că încep să o întoarcă pe toate fețele, să despice firul în patru, să-i adauge noi valențe, pe care ea inițial nici măcar nu le-a avut, să o amplifice și să o înrădăcineze și în acest moment ACUM al realității lor. Mintea noastră adoră să scrie scenarii, să-și dea filme, și de cele mai multe ori de groază nu cu un final fericit, și nu trebuie să ne supărăm pe ea. Mintea noastră umană își are propriile sale limitări.

Dar, așa cum tot noi ne-am ”crescut” mintea și până acum, o putem face în continuare. Cum? Învățând-o, uneori dirijând-o blând dar ferm, să facă următorul pas: să lase problema la nivel de conștientizare și să se ocupe nu de studierea ei, în nenumăratele detalii pe care pare a le avea, ci să se focalizeze pe SOLUȚIA respectivei probleme. Să treacă dincolo de ea.

În momentul în care v-ați ”dresat” mintea să caute soluții și nu probleme, veți descoperi că aveți din ce în ce mai puține probleme și din ce în ce mai multe soluții pentru ceea ce doriți să faceți. Va dispărea, treptat, și emoția, de cele mai multe ori joasă, atașată. De ce? Pentru că o problemă este ceva negativ, ceva ce împovărează, doare, crează suferință și, de multe ori, blocaje. Altfel nu ar fi problemă, nu-i așa? În timp ce o soluție este optimistă, aduce bucurie și împlinire. Speranță, noi orizonturi, noi obiective, o nouă cale plină de experiențe noi care promit multe descoperiri în ceea ce privește viața și cine suntem noi cu adevărat.

Deci, când mintea voastră identifică o problemă, mulțumiți-i și cereți-i să facă următorul pas: SĂ VĂ ADUCĂ SOLUȚIA. Curgeți prin problemă/probleme către soluția ei/lor. Nu vă împotmoliți în problemă, pentru că aceasta este doar o percepție a minții la un moment dat. Problema vă golește, vă sufocă, vă închide într-o cutiuță mică și întunecoasă, în timp ce soluția vă umple, vă expansionează, vă împuternicește și vă crește aripi către noi orizonturi.

O zi minunată vă doresc!

Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.