luni, 23 martie 2015

Trecerea de la Lipsă la Prosperitate


De Bob Fickes

Adeseori uităm că atunci când avem un sentiment de lipsă și ne simțim săraci, aceasta este o intenție de împlinire a sinelui nostru. Când simțim lipsă în viața noastră, îi comandăm universului să ne ia tot ce avem. Viața înseamnă să fii viu. A fi viu înseamnă să-ți miști/bată inima! Când inima noastră bate/se mișcă apar dorințele. Când apar dorințele, ne trezim și facem ceva ca să le împlinim. Nu este important ce facem. Să devenim din nou vii și să dorim să facem ceva ce ne bucură este cel mai important pas în viața noastră. Nu este vorba despre ceea ce facem. Este vorba despre modul în care simțim din nou bucurie. Bucuria este inspirația de a ne expansiona viața în ceva mai măreț decât am fost înainte.

Atunci când simțiți bucurie și vă doriți ceva nou, vizualizați-vă ca și cum ați avea deja acel ceva. Vizualizați-vă pe voi în viitor înconjurați de lucrurile pe care vi le doriți. Știți că acest lucru se va întâmpla cu adevărat. Dacă vă îndoiți de el, îl anulați. Nu vă îndoiți niciodată! Acolo unde nu există îndoială și chiar puteți simți că aveți ceea ce vă doriți, universul vi-l va aduce. Goliți-vă și faceți loc pentru ceea ce vă doriți. Apoi universul va umple acel gol cu ceea ce voi vă doriți. Faptul că dați drumul îi permite forței voastre de viață să se trezească și propriul vostru Maestru Interior va simți bucurie și vă aduce acele lucruri chiar mai repede decât vă așteptați.

Este o veche poveste Zen. Doi călugări au meditat sub un copac pentru atât de multă vreme încât a crescut viță de vie în jurul trupurilor lor. Buddha i-a văzut și a decis să-i viziteze pentru a le oferi un dar. El le-a vorbit: ”Văd că ați meditat un timp îndelungat și aș dori să vă răsplătesc pentru acest lucru. Vă voi răspunde fiecăruia dintre voi la o întrebare ca răsplată.”

El l-a întrebat pe primul călugăr, ”Care este întrebarea ta?”

Călugărul a spus, ”Am meditat pentru atât de multă vreme. Când îmi voi obține Iluminarea?”

Buddha i-a răspuns, ”Mai ai de trăit trei vieți și apoi îți vei obține Iluminarea.”

Călugărul a fost atât de dezamăgit, ”Vrei să spui că am meditat pentru atât de multă vreme și tot mai am trei vieți de trăit până să-mi obțin Iluminarea?”

Buddha a zâmbit și a spus, ”Da!” și s-a întors spre celălalt călugăr și l-a întrebat ”Care este întrebarea ta?”

Cel de-al doilea călugăr s-a gândit o vreme și în cele din urmă a întrebat ”Nu știu ce să întreb, dar bine, când îmi voi obține Iluminarea?”

Buddha s-a uitat în jur și a spus, ”Vezi frunzele pe de acest copac? Atât de multe vieți mai ai până când îți vei obține Iluminarea!”

Cel de-al doilea călugăr a sărit în sus și a început să danseze de bucurie! ”Vrei să spui că, în cele din urmă, o voi obține?”

În câteva minute și-a primit Iluminarea!

Atunci când ne plângem, totul se oprește. Când simțim bucurie, universul se pune în mișcare și totul vine. Adevărata Prosperitate este un sentiment de Bucurie!


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.