sâmbătă, 7 martie 2015

Cine EȘTI și Cine Dorești să Fii




Din ciclul De ale mele

Am postat această poză pe pagina mea de Facebook și mi-a atras atenția un comentariu în care se spunea că ”Pasul pentru a ajunge la cine EȘTI e muncă de Sisif”. Hmmmm. Ce ți-e și cu mintea asta .....

Poți despărți pe Cine Ești de Cine Dorești să Fii? Poate exista Cine Dorești să Fii fără Cine Ești? Cum ajungi la Cine Dorești să Fii dacă nici măcar nu-l cunoști pe Cine Ești? Și Cine Ești? Vreau să spun cine CREZI TU că EȘTI în mod conștient? Câți dintre voi se opresc măcar o clipă să-l VADĂ pe Cine sunteți voi cu adevărat? Cred că prea puțini. Majoritatea aleargă să-l găsească pe Cine TREBUIE/VOR să fie pentru a dobândi ceva. Ce să dobândească? Dacă nu știi Cine Ești, de unde știi că nu ai/ești deja ceea ce dorești să fii?

În meseria mea am învățat un lucru. În momentul în care faci un plan primul punct din care pornești este evaluarea resurselor proprii. De ce mijloace proprii dispun pentru a putea îndeplini acel plan. Îmi ajung sau am nevoie și de surse atrase? Dar ÎNTOTDEAUNA punctul de pornire este ceea ce am/de ce dispun eu ca entitate. Asta înseamnă să-mi cunosc foarte bine și să-mi evaluez corect resursele proprii.

Exact același principiu se aplică și în spiritualitate/evoluție. Dacă nu știu ce am/sunt cum pot planifica ceva ce doresc să am/devin? De unde știu că nu am/sunt acel ceva, doar că necercetându-mă niciodată cu adevărat, habar nu am că zace acolo pe undeva în mine? Foarte mulți privesc doar înainte, în planul îndepărtat fără a privi și în jur, în planul apropiat și foarte apropiat.

O neevaluare corectă a resurselor proprii este la fel de proastă și de păguboasă ca și luatul unui credit de la bancă că ”voi vedea eu de unde îl dau înapoi. Dacă alții pot, eu de ce nu?”. Nu contează că am/n-am, îmi doresc acel obiect/bun/serviciu și gata. Câți dintre voi sau dintre cunoștințele voastre n-au ”mușcat-o” cu asta? Spiritualitatea este viața de zi cu zi, modul conștient sau inconștient în care ți-o trăiești. Un om cu adevărat spiritual este cel ce-și trăiește viața în mod conștient în fiecare clipă. O persoană care cunoaște și aplică principiile universale ale existenței în viața sa de cu zi.

Dar să mă întorc la Cine Ești și la Cine Dorești să Fii/Devii. Pentru mine este clar că nu poți deveni ceva/cineva  atunci când nu cunoști din ce punct pornești, nu știi ce ai/ești pentru a putea stabili ce dorești să ai/devii. Apoi este important de stabilit CINE dorește să Fii/Devii altceva decât ceea ce Ești deja? Și aceasta este o altă întrebare extraordinar de importantă de pus. Tu însuți doreși să fii/devii altceva pentru că dorești să fii/devii o versiune mai bună a ta sau o dorește ego-ul tău pentru că așa a fost învățat să fie într-o societate bazată pe concurență, competiție, etc.? Sau frica că altfel nu dobândești ceva, sau că pierzi ceva, sau că nu ești în rândul lumii, că ”rămâi de căruță”? Dar dacă nu îl cunoști pe CINE EȘTI ACUM cum poți răspunde la aceste întrebări? 

Lucrurile însă nu funcționează așa. Nu poți trece la următoarea ”clasă” până nu ai promovat-o pe asta. În spiritualitate corigențele și repetarea ”clasei” nu sunt atât de evidente ca și în planul fizic. Dar acolo nu există indulgența examinatorilor pentru că singurul examinator ești tu însuți/însăți. Versiunea ta mai înaltă la care vrei să ajungi/să o aduci în manifestare știe că dacă nu ești pregătit și nu ai parcurs și absolvit un nivel, nu vei face față la următorul. Nu există pardon. Pur și simplu nu poți face față următorului nivel pentru că nu ai dobândit cunoașterea și abilitățile necesare acestuia. Și asta nu decide nimeni altcineva decât noi înșine. SINELE nostru.

Pentru a putea trece la un nivel mai înalt al Ființei este necesar să cunoști/stăpânești FIECARE nivel prin care ai trecut deja. Și ACUM este momentul în care nu numai că este necesar să-l cunoști/stăpânești, ci este necesar ca în primul rând să-l RE-CUNOȘTI, apoi să-l ACCEPȚI ca parte a ta și apoi să-l IUBEȘTI ca parte a ta. Acestea sunt probele pentru examenul pe care îl susținem ACUM și care se susține în aceste zile.

Încetați cu ideile de genul ”mai trebuie să fac asta sau aia, mai trebuie să învăț asta sau aia sa că fiu și eu OK”. Ele vin din ego-ul vostru nu din Sinele vostru. Nu vă autosabotați singuri. Sunteți/suntem cu toții minunați. Gândiți-vă până unde am ajuns. Cât suntem de bravi și de curajoși. Este fantastic, absolut fantastic ceea ce am reușit să realizăm cu toții împreună. Și dacă totuși mai doriți să dobândiți ceva, faceți-o din dorința de a experimenta nu din frica de a nu fi suficient de buni. Bucuria experienței este o energie creatoare în timp ce frica de a nu fi destul de buni, tot o frică rămâne, o energie care coboară nivelul conștiinței pe care l-ați atins. 

Cercetați-vă Cine Sunteți ACUM nu cine vi se spune că ați fi, nu cine visați că ați fi sau ați dori să fiți. Piatra de încercare este CINE SUNTEȚI ACUM. Îl puteți accepta și iubi pe CEL/CEA care SUNTEȚI ACUM? Pentru că abia atunci puteți intra în alinierea cu Cine Sunteți cu Adevărat.

Namaste!

Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.