miercuri, 25 februarie 2015

Eu și Pragul



Din ciclul De ale mele

Cu toții știm ce este un prag, mai ales un prag fizic. Știm și ce rol are și cât de important este să-l vedem. Majoritatea dintre noi înregistrează însă vizual pragul, ridică instinctiv piciorul și trece dincolo de prag. Oare câți fac în mod conștient acest lucru? Nu cred că prea mulți, dar asta este doar o părere subiectivă de-a mea. Deși, fizic, pragul reprezintă despărțirea a două încăperi, două spații, delimitând ceva, semnificația pragului este mult mai bogată. Pentru asta este suficient să căutăm în dicționar, lucru pe care îl las în seama cititorilor de această dată pentru că intenția mea nu este să analizez semnificația cuvântului prag din punct de vedere lingvistic, ci dintr-un punct de vedere mai spiritual, încercând să atrag atenția asupra unui aspect care mie mi se pare foarte important.

Nici în spiritualitate pragul nu are o semnificație cu mult diferită, el reprezentând trecerea de la un nivel la un alt nivel, fiind foarte important atunci când trecerea are loc de la un nivel considerat mai jos vibrațional către un nivel mai înalt vibrațional. Această trecere nu este chiar ușoară, pentru că Pragul spiritual este păzit de un Păzitor al Pragului. Păzitorul Pragului este diferit de la epocă la epocă, de la nivel de înțelegere la nivel de înțelegere. Astfel, în Geneză Păzitorul Pragului este Heruvimul cu spada de foc; în miturile grecești era de obicei o fiară Cerberul, Meduza, Hidra,etc.;  în evul mediu era un balaur sau un dragon, și așa mai departe. Rolul Păzitorului Pragului era de a împiedica accesul la o anumită cunoaștere, dobândită prin inițiere, a celor care nu erau suficient de pregătiți pentru acea cunoaștere. Pe vremuri, întâlnirea cu Păzitorul Pragului nu era chiar comodă mai ales pentru cei dornici de scurtături. Păzitorul Pragului a fost multă vreme plasat în afara noastră, așa cum am plasat tot ceea ce consideram că nu constituie strict corpul nostru fizic. Dar, Păzitorul Pragului, suntem noi înșine la un nivel mai înalt. Ceea ce astăzi numim Sinele Mai Înalt nu este altceva decât Păzitorul Pragului nostru personal.

Acest Sine Mai Înalt al nostru este cel care știe în fiecare moment care este nivelul la care am ajuns și ce putem ”duce” mai departe. Cu cât devenim mai conștienți, mai ancorați în noi înșine, mai atenți la noi înșine, cu atât vom descoperi mai multe despre noi înșine și despre multele praguri pe care le trecem, de multe ori fără ca măcar să ne dăm seama. De ce se întâmplă așa? După cum majoritatea știm, planeta noastră trece prin anumite transformări, timpul și spațiul își schimbă semnificația, iar noi re-devenim ceea ce suntem cu adevărat. Totul a intrat într-o accelerare care nu mai poate fi nici negată și nici ascunsă. Lucrurile par să se întâmple cu o viteză care ne depășește înțelegerea. Da, o și depășește, dacă ne referim la înțelegerea minții umane obișnuite. Adevărul este că suntem cam ”împinși de la spate” dacă privim acum viteza de derulare a evenimentelor față de derularea lor acum nu 100 de ani, nu 10 ani ci mai puțin de cinci ani. Nu mai este ”timp” de trecut prin inițieri făcute pe baza unor cunoștințe dobândite cu greu și însușite de multe ori și mai greu, acum ele ne sunt aduse cumva ”pe tavă” prin energiile care intră pe planetă. Tot ceea ce avem de făcut este să le conștientizăm și să le acceptăm știind că ele ne sunt dăruite în folosul nostru al tuturor. TOȚI trecem prin aceste inițieri fie că ne dăm seama, fie că nu. Asta însă nu înseamnă că noi nu avem chiar nimic de făcut, pentru că aceste daruri nu sunt chiar para mălăiață....

Cei ce doresc să conștientizeze ”trecerea Pragurilor”, pentru că sunt din ce în ce mai multe, este necesar să urmeze un sfat dat de celebrul Socrate pe la anii 400 î.e.n. ”Cunoaște-te pe tine însuți”, dicton înscris și pe frontonul Templului lui Apolo din Delfi. Atunci când te cunoști pe tine însuți, și asta înseamnă să te cunoști până la un nivel celular de-a dreptul, poți sesiza schimbările, modificările care apar în structura ființei tale la toate nivelele. Pentru asta este necesar să CONȘTIENTIZEZI TOT ceea ce este/simți diferit față de ceea ce ți se părea obișnuit. Să CONȘTIENTIZEZI mesajele corpului tău și să fii în ton cu ele pentru a elimina un stres și o suferință inutilă. Corpul nostru este un indicator excelent a TOT ceea ce se întâmplă în primul rând în/cu noi și apoi în jurul nostru. Dacă învățăm să ne ascultăm corpul, vom ști exact ceea ce este nevoie să fim/facem în fiecare moment. El ne avertizează și când energiile din jurul nostru sunt mai diferite față de ceea ce suntem noi obișnuiți să gestionăm. De asemenea, la nivel mental/gândire pot apărea unele impulsuri, imbolduri pe care am fi tentați să nu le băgăm în seamă dacă nu suntem atenți la noi înșine pentru a sesiza atipicul. Întreaga noastră ”lume” este în noi nu în afara noastră. Atenția și concentrarea noastră este necesar să fie tot timpul ȘI în interior nu numai în exteriorul nostru. Astfel veți învăța să ”citiți” semnele energiilor care se schimbă și să vă adaptați la ele rămânând în echilibru și ocolind stările de haos și nesiguranță interioară. Veți descoperi care sunt ”semnele” voastre personale care vă indică calea pe care să o urmați. Aceste semne nu sunt identice, nu sunt aceleași pentru toată lumea, să nu uităm că fiecare dintre noi este unic în felul său. Nu înseamnă că dacă nu v-a durut burtica, căpșorul, nu ați avut amețeli voi nu v-ați primit rația de energie nouă. Nu. Înseamnă doar că ființa/corpul vostru a gestionat-o altfel.

Energiile care intră și vor intra pe planetă sunt din ce în ce mai puternice și mai înalte și dacă nu învățăm să ne adaptăm la ele, ne autoeliminăm singuri. Păzitorul Pragului/Sinele Mai Înalt al nostru va lua deciziile care sunt cele mai potrivite pentru noi atunci când nu suntem în stare să le luăm noi înșine pentru noi. ”Biletul” pentru nivelele și dimensiunile mai înalte îl avem cu toții. Nu există blat-iști, dar nu-l vor putea ”composta” decât cei ce au ales conștient direcția de mers. Intrați în voi cât de des puteți, stabiliți o legătură cu întregul care sunteți și aveți ÎNCREDERE în proces. Totul este așa cum NOI am ales la nivel de SINE. Nu ni se dă mai mult decât am ales, decât în cazul în care NOI alegem să o facem.

Am trecut prin altele și mai și, o putem birui și pe asta. Suntem UNA, și dacă unul are probleme, ne susținem unii pe alții. O facem deja, deși nu o conștientizăm cu toții. Nu este vorba despre ceva ”contra” a altceva... este vorba despre a merge cu TOȚII în direcția pe care NOI am ales-o fie că am făcut-o la nivel conștient, fie că nu. Dacă suntem AICI ACUM înseamnă că așa am ales NOI, nimeni altcineva. Nu este nici concurs, deși este un maraton destul de dur pentru unii. Nu suntem ACUM AICI pentru a eșua, suntem ACUM AICI pentru a merge ÎNAINTE. TOȚI.

Namaste!

Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.