vineri, 13 februarie 2015

A Învăța să Înțelegi Boala



Maria Magdalena prin Pamela

Dragi prieteni, sunt aici plină de respect pentru calea pe care sunteți. Eu sunt Maria Magdalena, și am fost și eu pe Pământ într-un corp pământesc. Am experimentat confuzia, emoția și întunericul care poate fi prezent într-o viață umană. Am experimentat și lumina, acele momente de înțelegere și de extaz profund pentru că am simțit prezența sufletului meu, și acea experiență m-a scos din confuzie și în afara singurătății unei vieți pământești.

Acest mers înainte și înapoi între lumină și întuneric este caracterisc în a fi uman. Acesta este și scopul vieții pământești de a cunoaște și respecta aceste contrarii care apar atât în voi înșivă cât și în lume. Lumina, la fel ca și întunericul, poartă comori în ele. Din perspectiva unității, care transcende dualitatea vieții pământești, nu există conflict între lumină și întuneric; există doar dinamica dintre aceste două contrarii.

 Prin întuneric, voi coborâți în adâncurile care sunt posibil de experimentat numai când vă aflați într-un corp omenesc, cu mintea și emoțiile unei ființe umane. Din acele adâncuri, se poate naște o lumină care adaugă ceva nou Creației, universului și cosmosului. Ceea ce faceți voi în timp ce sunteți pe Pământ este deosebit de valoros. A fi sfâșiat între sentimente de durere, singurătate, confuzie și extaz, luminozitate și bucurie, face parte din a fi în tărâmul pământesc al dualității. Acceptați acel flux și reflux deoarece prin aceasta faceți ca viața să fie mult mai ușoară.

De foarte multe ori vă luptați împotriva acestor valuri, pentru că vreți să evitați să vă simțiți mizerabil și să vă întoarceți cât mai repede la polul luminii. Dar din acea rezistență opusă întunericului apare o separare artificială între lumină și întuneric, între bine și rău. Ele devin antonime: lumina este bună, întunericul este rău, dar această opoziție crează o dualitate care este falsă, neadevărată. Și emoțiile întunecate sunt valoroase și poartă mesaje importante. Lumina singură nu este suficientă. Întunericul reprezintă o enormă putere, pentru că de acolo vine posibilitatea de a fi un sine independent care face alegeri și ia decizii, explorează lucruri noi, crește în putere și în conștientizarea de sine. Întreaga evoluție a sufletului vostru are drept scop ca voi să cunoașteți întunericul, astfel încât să puteți lucra cu el și să-l transformați.

Acest lucru devine foarte clar atunci când aveți de-a face cu boala, cu simptomele fizice care vă tulbură și vă dă peste cap viața de toate zilele și obiceiurile. Prezența acestor simptome vă forțează să vă scufundați în întuneric pentru că în durere și în nivelul fizic al bolii se află un întreg rezervor de emoții care vor să fie văzute și care au fost reprimate pentru o anumită perioadă de timp. Este vorba despre acele voci din întuneric care de multe ori vor să se facă auzite prin intermediul bolii. Cu toate acestea, voi, datorită educației pe care ați primit-o și societății, ați adus cu voi atât de multe prejudecăți despre bine și rău, despre ceea ce poate și ce nu poate fi, încât suprimați mesajul bolii și de cele mai multe ori vă focalizați pe nivelul fizic, care este, cum s-ar spune, aspectul exterior al bolii.

Vă invit să priviți mult mai profund boala și, într-un fel, să începeți să renunțați la toate judecățile legate de bine și rău, care sunt într-adevăr în detrimentul examinării interioare: explorarea sinelui vostru. Boala nu este rea într-un sens moral. Ea este, desigur, enervantă, incomodă, dureroasă și în această lumină, este normal că voi tânjiți după armonie și sănătate, dar boala în sine nu este rea. Ea este rezultatul final al unui proces interior, precum și o dinamică între reprimare și dorința de a fi văzut, iar acea dinamică se face cunoscută prin intermediul corpului.

Vedeți-vă corpul ca și pe un instrument foarte pur. Când capul vostru este plin de judecăți morale legate de bine și rău, corpul rămâne în exteriorul acestui fapt. Corpul vine înaintea, și este în afara, tărâmului judecății și moralității. Acest lucru este în sine un miracol; corpul nu va fi ademenit, și nu se va alătura, vocilor prejudecății, fricii și moralității. În acest sens, corpul este cel mai pur instrument care se află la dispoziția voastră în aici și acum.

Nu priviți corpul doar ca și pe un lucru fizic, doar ca pe o bucată de materie, ci ca pe o manifestare sau un fenomen mult mai complex. În primul rând, corpul este un câmp energetic. Simțiți-vă corpul din vârful capului până-n vârful degetelor de la picioare, chiar în timp ce stați aici acum. Fiți conștienți de creștetul capului și de picioarele și de degetele de la picioarele voastre, și simțiți cum în jurul vostru există un câmp atotcuprinzător. Acel câmp nu se oprește la suprafața corpului vostru, se extinde mai departe în afară, și este mai mare decât corpul vostru.

Acest câmp despre care vorbesc, câmpul vostru energetic, este foarte strâns legat de celulele și organele care compun corpul vostru la nivel fizic. Corpul și câmpul sunt profund interconectate, nu pot exista unul fără celălalt. Simțiți câmpul vieții în și în jurul vostru, și conectați-vă cu el. Respirați abdominal și relaxați-vă. Acest câmp conține adevărul despre voi și este atât de aproape, el vă pătrunde și vă înconjoară, și totuși, de multe ori, nu puteți ajunge la el datorită faptului că gândurile voastre acționează ca o barieră care vă ține departe de impulsurile, semnalele și adevărul corpului vostru.

Acea barieră a gândurilor este formată din judecăți, reguli sau cum ar trebui lucrurile să fie, ce este permis și ce nu. Această barieră acționează ca o sabie care taie, deoarece ea vă împarte experiențele și sentimentele în cutii, iar fluxul lin, unitatea întregului ajung a fi secționate și fragmentate. Încercați să simțiți câmpul fără să vă gândiți la el; pur și simplu permiteți-i să fie acolo. Spuneți-i ”salut” corpului vostru, sofisticatului și fin acordatului câmp de energie care el este. Sufletul vostru este la fel de prezent în acest câmp pe cât este în celulele fizice ale inimii voastre, în organele voastre, în sângele vostru și ele toate sunt strâns legate între ele. Ceea ce vă deconectează de la acest câmp viu sunt gândurile voastre, care separă și judecă. Renunțați la ele acum și întâmpinați-vă cu bucurie pe voi înșivă. Întoarceți-vă împotriva tuturor acestor prejudecăți vechi de secole spunând ”da” inimii voastre, pântecelui vostru, tuturor emoțiilor pe care le purtați în voi, așa-numitului bine și rău, și vedeți-le ca pe un întreg. Fiți liberi în voi înșivă! Admiteți că tot ceea ce este viu și aici în acest câmp este bun și binevenit, și este valoros.

Imaginați-vă că căutați dincolo de marginile acestui câmp cu conștiința voastră. Vedeți dacă puteți simți până unde se extind, unde se simt bine, cât de mare este câmpul vostru. Imaginați-vă că alunecați foarte ușor de-a lungul acestor margini cu conștientizarea voastră și confirmați: ”Da, asta sunt eu; asta este cine eu sunt și este bine. La toate le este permis să fie.” Apoi, vă rog să stabiliți dacă câmpul se extinde sub picioarele voastre și dacă face contact cu Pământul. Dacă nu o face atât de deplin, megeți cu conștiința voastră chiar sub picioarele voastre și simțiți cum energia Pământului vă întâmpină.

Puterea susținătoare și hrănitoare a Mamei Pământ vă ajută să vă simțiți mult mai relaxați și mai liniștiți în propriul vostru câmp energetic, și face acest lucru fără nici o judecată. Pământul și corpul vostru aparțin unul altuia, lucrează din același dinamism, aceiași înțelepciune. Acesta este începutul conectării cu energia unei boli sau a unei plângeri; eliberați-vă de prejudecăți și întoareceți-vă acasă la voi înșivă. Simțiți câtă nevoie aveți de acea conexiune și cât de mult v-a lipsit. A continua să vă judecați și să vă comparați cu alții este în detrimentul vostru, crează tensiune și nervozitate.

Pentru a învăța să înțelegeți boala, este necesar să vă întoarceți acasă la voi înșivă, să spuneți ”da” la cine voi sunteți și să intrați în câmpul non-judecății care este în jurul vostru și în corpul vostru. Imaginați-vă, în timp ce vă liniștiți, într-o stare de observare și permitere tăcută, cum apare o poartă în fața ochiului vostru interior. În spatele acelei porți se află o parte din voi care a fost ascunsă, o parte pe care n-ați vrut să o vedeți. Corpul vostru trece printr-o stare de plângere sau dizarmonie, pentru că voi ați vrut să țineți acea parte din voi închisă sub cheie. Nu vă gândiți la care parte ar putea fi, imaginați-vă acum cum poarta se deschide. Prin atenția și prezența voastră tăcută acelei energii, acelei părți din voi îi este permis acum să iasă. Nu mai simțiți nevoia să o rețineți. Doar priviți ce iese, ce apare. Și amintiți-vă – totul este bine!

Dacă simțiți că sunteți pe cale să judecați sau începeți să vă îndoiți că procesul funcționează, din nou, renunțați la acele gânduri. Nu este nevoie să vedeți ceva, pur și simplu simțiți ceea ce curge afară prin poartă și spuneți-i ”da” acelui ceva. Dacă simțiți o greutate, o anumită stare de spirit care apare, sau dacă vedeți o imagine sau o culoare ieșind prin poartă, întrebați-o cărei părți din corpul vostru îi aparține. Ceea ce iese este o energie emoțională pe care voi ați reprimat-o și întrebați acum unde își are locul în corpul vostru acea reprimare. Locul ei este în partea de sus sau de jos a corpului vostru, într-un anumit organ sau într-un anumit loc din câmpul vostru energetic? Pur și simplu uitați-vă după ceva ce vă atrage atenția în câmpul energetic care voi sunteți. Dați-i voie corpului să vă vorbească, el vrea să vă vorbească, să vă ofere sugestii, să vă permită să vedeți ceva. Deschideți-vă, și chiar dacă nu reușiți din prima, faceți-o din nou atunci când sunteți singuri și într-o stare de relaxare.

Conectați-vă cu câmpul care nu cunoaște judecata. Imaginați-vă că acolo există o poartă prin care ceva ce vă aparține, și pe care voi l-ați dat la o parte, vrea să se manifeste și să se arate. Permiteți-i conștientizării și luminii să curgă în acea parte a corpului vostru care a suferit din cauza acelei reprimări. Și nu contează dacă acest proces de conectare cu corpul vostru nu produce rezultate notabile imediat. Ceea ce cu ce vă luptați sunt tradiții vechi de a vedea lucrurile prin prisma judecății și a fricii. Pentru a recupera legătura intuitivă pură cu corpul vostru, este necesar ca, din nou și din nou, să vă plecați în fața voastră înșivă într-o stare de liniște și non-judecată. Dacă faceți acest lucru în mod regulat, veți începe să simțiți cât este de eficient. Chiar dacă nu primiți imediat un mesaj, este bine totuși să fiți cu voi înșivă la acest nivel foarte pur.

La final, vă cer încă o dată să experimentați puterea Pământului sub tălpile voastre și, totodată, modul în care ea este prezentă în corpul vostru. Simțiți puterea naturală și absența judecății care este acolo. Pământul știe instinctiv ce aveți nevoie să vindecați, atât la nivel fizic cât și emoțional. Primiți puterea ei acum și fiți deschiși forței Pământului din corpul vostru.  



© Pamela Kribbe


http://www.jeshua.net

Traducere Monica Poka


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.