Meditații

miercuri, 30 aprilie 2014

Intrarea Lucrătorilor în Lumină în Noua ErăMesaj de la Jeshua prin Pamela Kribbe

Dragii mei, este așa o mare bucurie pentru mine să fiu aici cu voi. Îmi place atât de mult să fiu cu voi. Vă știu pe toți. Am mai împărtășit astfel de momente aici pe Pământ, doar fiind împreună și bucurându-ne unii de prezența celorlalți. Simțiți acest lucru cu mine, fie că sunteți prezenți în această cameră sau ascultați acest mesaj de la distanță. Suntem conectați prin inimă. La acest nivel timpul și spațiul nu mai contează atât de mult. Haideți să ne celebrăm Unitatea împreună.

Văd în fiecare dintre voi o asemenea dorință și o asemenea inspirație pentru a aduce o nouă realitate pe Pământ. Voi purtați torța conștiinței Christice în aceste timpuri și vă sărbătoresc pentru asta. Voi simțiți că multe se schimbă și într-adevăr, există acum multe tulburări și haos în întreaga lume, dar în adâncul inimii voastre voi purtați o viziune. Este viziunea, imaginea Pământului făgăduit. Ați purtat în voi această viziune de-a lungul multor vieți. Dacă un suflet a avut gene voi ați purtat în voi aceste gene ca suflet. De nenumărate ori această viziune, această inspirație, v-a inspirat să vă întoarceți pe Pământ, dar ce este Pământul făgăduit?  Există referiri la Pământul făgăduit în Biblie, și unii oameni au crezut în acel timp că era vorba despre o anumită țară fizică, dar nu era asta! Acum voi îi spuneți Noul Pământ. Voi prevedeți o realitate diferită care se află în fața voastră, dar eu vă spun că Noul Pământ pe care-l visați se naște în inima voastră. Ați ocrotit această viziune a Noului Pământ pentru atât de mult timp, iar acum a sosit timpul să o exprimați afară, în lume, și a sosit timpul să vă alăturați celor ce sunt asemănători vouă.

De-a lungul istoriei voi toți ați fost răniți. De multe ori ați încercat să aduceți noua conștiință pe Pământ dar v-ați lovit de rezistență și uneori chiar agresiune. Aceasta v-a rănit profund și din această cauză există multă teamă în mulți dintre voi. Cum să vă descurcați cu ea? Cum să vă vindecați? Mesajul meu de astăzi este că prin vindecarea voastră voi aduceți pe Pământ realitatea Noului Pământ, Pământul făgăduit.

În trecut, mulți dintre voi v-ați focalizat pe schimbările exterioare. Chiar și eu am făcut-o în timpul vieții mele pe Pământ. Am văzut multe nedreptăți în jurul meu și am simțit furie din cauza asta. Pentru a-mi putea păstra starea de echilibru a trebuit să mă retrag din mediul în care mă aflam și să găsesc un loc liniștit pentru a reflecta. A trebuit să-mi echilibrez propriile emoții și să-mi restabilesc conexiunea cu sufletul meu, iar acest lucru este valabil și pentru voi. Vreți să schimbați lucrurile din afara voastră, dar adevărata voastră misiune este să intrați în interiorul vostru și să vedeți ce anume de acolo are nevoie de lumină, să simțiți conexiunea cu sufletul vostru; voi ați intrat în această viață pentru a vă vindeca vechile răni, și pe măsură ce faceți acest lucru, conștiința voastră se va schimba. Așa cum priviți în interiorul vostru și vedeți cele mai profunde temeri și dureri, le puteți lăsa să ajungă la voi? Puteți avea compasiune pentru părțile voastre întunecate? Aceasta este adevărata provocare pentru voi astăzi: să deveniți cu adevărat una cu voi înșivă, acceptând ceea ce este. Uneori când vă gândiți sau aveți unele sentimente față de Noul Pământ vă entuziasmați foarte tare și vreți să mergeți înainte cât de repede se poate, iar viziunea pe care o iubiți este chiar adevărată, dar încă există părți din voi care mai au nevoie de atenția voastră, care au nevoie de întreaga voastră atenție pentru a se vindeca.

Acum aș vrea să fac un mic exercițiu care să vă conecteze cu acea parte din voi care are cea mai mare nevoie de vindecare. Imaginați-vă stând în fața unei porți. Dincolo de această poartă este Noul Pământ, Pământul făgăduit. Simțiți energia acestei porți și priviți cum aceasta începe încet – încet să se deschidă. Lumina începe să strălucească prin deschizătură și voi faceți câțiva pași înainte. Dar nu sunteți singuri. Lângă voi se află un copil. Este copilul vostru. Acum mergeți mai departe spre poartă. Experimentați lumina care vine din această nouă realitate și vedeți ce reacție aveți. Care este prima voastră reacție? Acum lăsați-vă în jos lângă copil și întrebați-l/o ce dorește. Există frică în copil? Are nevoie de ajutorul vostru în vreun fel? Poate foarte bine fi acea parte din voi care vrea să treacă de poartă cât de repede se poate în timp ce alte părți ezită și vă trag înapoi. Nu judecați acele părți ale voastre. Permiteți-le să vi se prezinte ca un copil care are nevoie de tandrețe și răbdare. Este misiunea voastră din această viață să aveți grijă de acele părți ale voastre care nu pot primi încă atât de multă lumină. Există încă în voi atâtea convingeri negative despre propriile voastre merite, despre valoarea și darurile voastre. Așa că vă cer ca în loc să mergeți înainte cât de repede puteți, să vă lăsați în jos lângă acest prețios copil din voi, pentru că el poartă tot atât de multă energie Christică ca și voi. Acest copil vă face un înger uman. El deține umanitatea voastră, îndoielile, fricile voastre și numai atunci când veți îmbrățișa pe deplin această parte a voastră vă veți putea apropia de ceilalți cu o compasiune și înțelegere adevărată. Și asta este ceea ce aduce cu adevărat o nouă eră pe Pământ – nu dorința de a schimba lucrurile în exterior ci abilitatea de a intra în interiorul vostru și a ajunge la cele mai întunecate și disperate părți din voi. Acesta este modul în care puteți aduce Noul Pământ mai aproape de momentul Acum și asta este, deasemenea, ceea ce puteți face pentru ceilalți. Ori de câte ori sunteți martorii luptelor  sau durerilor lor, nu-i judecați. Vedeți frumusețea și curajul lor. Asta este ceea ce va ușura povara lor.

Deci, după cum vedeți, mesajul meu este într-adevăr foarte simplu. Este despre a iubi tot ceea ce există în viața voastră. Viziunea despre Noul Pământ este reală și valoroasă, dar uneori o aveți mai mult  în mintea voastră. Începeți să vă gândiți și să vă îngrijorați cum să faceți ca aceasta să se întâmple. Vreți să aveți indicații pentru anumite acțiuni pe care să le faceți. Mintea voastră devine foarte preocupată. La fel și voința voastră, dar venirea Noului Pământ nu va avea loc în acest fel. Receptarea energiei Noului Pământ se face cu inima, fără nici un fel de așteptări, fără nici o programare. De fapt, crearea acestei noi realități vine mai degrabă prin aspectul vostru feminin decât prin aspectul vostru masculin, aspect pe care sunteți atât de obișnuiți să-l folosiți. Ambele aspecte sunt în aceeași măsură importante, dar voi aveți tendința de a accentua și a valora mai mult aspectul masculin. Aspectul feminin al creației vă invită să visați o altă realitate, să aveți viziuni și fantezii legate de aceasta, și să aveți încredere că fluxul vieții o va aduce către voi. Deci, simțind, fiind receptivi, permițându-vă să aveți încredere, sunt calitățile care sunt esențiale aici. Vă cer tuturor să rămâneți fideli viziunii în inima voastră și să aveți încredere în viață.

Doresc să vă invit pe toți să-mi simțiți energia.  Eu sunt Jeshua. Sunt fratele și prietenul vostru. Știu cum este să fii om. Nu stau în fața voastră ca profesor sau maestru. Considerați-mă un prieten. Îmi place doar să fiu cu voi. Desigur, doriți să vă dau cât mai multe informații posibil, dar nu informațiile sunt cu adevărat punctul principal. Aveți toate informațiile de care aveți nevoie în interiorul vostru. Sufletul vostru vă vorbește tot timpul. Prezența mea aici are rolul de a vă încuraja să aveți încredere în sufletul vostru. Vă mulțumesc că sunteți alături de mine aici astăzi,  și îmi face plăcere să vă răspund la întrebările pe care le aveți.

Î. Aseară am avut o viziune cu un fluture albastru luminos și azi dimineață am văzut un fluture pe o ușă. Nu existau pereți, numai o ușă și puteam simți că dincolo de acea ușă există o altă realitate. Aș vrea să știu ce reprezintă ușa și, deasemenea, atunci când sunt lângă ușă și privesc înapoi simt multă bucurie și fericire, și încep să zâmbesc în legătură cu calea pe care am parcurs-o sau modul în care am făcut-o.

Este o imagine foarte frumoasă cea pe care ai văzut-o și după cum am spus, sufletul tău îți vorbește tot timpul. Iar faptul că te simți mișcată de aceasta și de către realitatea de dincolo de ușă arată că această viziune este cu adevărat semnificativă. Inima ta te cheamă să ai încredere în această viziune, această energie, și te simți mișcată pentru că o parte din tine tânjește atât de mult să treacă dincolo de ușă. Acum poți probabil observa că unele părți din tine nu sunt atât de entuziasmate de acest lucru.  Acesta este paradoxul despre care am vorbit azi. Unele părți din tine mai sunt înfricate și au probleme cu acceptarea luminii de dincolo de ușă și acest lucru îți cere să rămâi loială acelor părți din tine care încă au nevoie de îngrijire și tandrețe.

Î. Jeshua poți să ne spui ceva despre ascensiunea oamenilor în anul care vine?

Mulți oameni trec acum printr-un proces intens de unificare cu sufletul lor. Am putea spune că fiecare viață reprezintă o rază a unui soare mare. Esența sau sufletul vostru este acest soare, iar ceea ce se întâmplă atunci când are loc ascensiunea, cum o numiți voi, este că voi mișcați în sus acea rază și ajungeți mai aproape de sursa de lumină. Este posibil ca în acest proces să vă conectați cu alte raze și să vă amintiți alte vieți pe care le-ați avut. Conștiința voastră crește și mai mare și vă dați seama că sunteți mult mai mult decât corpul vostru uman făcut din carne și oase. Ceea ce se întâmplă când oamenii se conectează cu sufletul lor , este că ei încep să creeze de la interior spre exterior, nu doar să răspundă la ceea ce societatea le cere sau se așteaptă de la ei, ci având încredere în vocea sufletului lor. Acest lucru se întâmplă chiar acum pe Pământ, dar există mai multe grupuri de oameni. Unii sunt doar la începutul acestui proces, iar alții sunt destul de avansați și asta este așa cum este – nu am nici o judecată în legătura cu acest fapt – și, din cauza acestor transformări la nivel interior,  este foarte greu de prezis ce se va întâmpla pe Pământ. Fiecare ființă umană se confruntă cu posibilitatea de a alege între vechi și nou, între frică și iubire, în fiecare zi, și atunci când mai mulți oameni aleg iubirea ca inspirație a sufletului lor , atunci lucrurile se pot petrece destul de repede dar nimic nu este predeterminat. Aceasta este puterea voastră de a alege. Aveți tendința de a vă subestima această putere. Uneori acordați prea multă atenție predicțiilor , de exemplu celor legate de anul 2012,  ca și cum realitatea ar exista în afara voastră și ar determina ce urmează să se întâmple în viața voastră, dar voi sunteți creatorii vieții voastre și important este să rămâneți concentrați pe voi și pe viața voastră. Apoi îi veți atrage pe alții care vibrează la un nivel similar cu al vostru, care se aseamănă cu voi.

Î. Sunt cântăreață și ating oamenii cu cântecul meu. Încerc să fac asta într-un mod profesional dar în același timp simt multă frică și îndoială cu privire la felul în care să fac asta.

Ești foarte curajoasă ascultându-ți vocea sufletului. Onorează-te pentru alegerea pe care ai făcut-o, dar desigur că frica este prezentă. Trebuie să-ți dai seama că frica a devenit un fel de câmp energetic în jurul Pământului vostru. Este ca o ceață colectivă în jurul vostru, și de îndată ce vrei să ieși din ea, începe să te bântuie și vrea să te tragă înapoi. Îți spune o grămadă de lucruri false, cum ar fi: este imposibil ceea ce-ți dorești. Cheia de a ieși este să recunoști natura acestei voci a fricii. Dacă te acordezi acestei energii, frecvenței ei, atunci instantaneu vei ști că aceea nu este vocea adevărului. Îți recomand să lași frica să ți se arate sub forma unui copil. Nu este un dușman cu care să te lupți. Este acea parte din tine care este cea mai vulnerabilă la judecățile exterioare. Protejează-l. Fă-l să știe că ești acolo pentru el. Spune-i cât este de frumos și de curajos, și pe măsură ce vei înainta vei vedea că va deveni din ce în ce mai ușor să ieși din ceață. Sunt oameni care te așteaptă și care așteptă să primească cu adevărat darul pe care îl aduci cu vocea ta.

Î. Ce ar trebui să fac cu sentimentele mele din viețile trecute? Uneori le simt ca și cum mi-ar fura energia și cum ar trebui să le opresc?

În primul rând trebuie să recunoști că aceste vieți trecute fac parte din tine, dar ele nu sunt tu. Există aspecte ale vieților tale din trecut care au nevoie de vindecare, și din nou, poți vedea aceste părți din tine ca pe niște copii care vin la tine pentru ghidare. Ei nu vor pleca până când nu-i vei recunoaște. Ceea ce experimentezi acum și atunci este că te simți condus de viețile tale trecute, de energiile traumatizante din ele, dar asta înseamnă că nu-ți recunoști propria putere din prezent. Nu îndepărta aceste vieți trecute. Cheamă-le să vină la tine, dar privește-le ca pe niște copii care au nevoie de ghidare. Adeseori viețile care au fost foarte grele au un dar pentru tine. Personalitățile din viețile trecute au suferit multă durere dar au avut și anumite talente și daruri pe care le poți folosi chiar acum. Cheia în confruntarea cu viețile trecute este să le vezi din perspectiva corectă. Nu ești victima vieților tale trecute. Ești vindecătorul lor.

Î. În trecut am fost foarte, foarte bolnav dar m-am recuperat și am găsit un loc de muncă important. Pe măsură ce m-am dezvoltat spiritual, în modul în care am discutat azi, m-am îmbolnăvit din nou și acum nu mai pot lucra deloc. Chiar dacă știu că nu ar trebui, mă întreb ce am greșit? Poți să-mi spui te rog ceva despre asta?

Nu avea nici un fel de judecăți despre boala sau durerea cu care te-ai confruntat. Ceva nou vrea să apară în calea ta. Este chiar în spatele ușii, cum s-ar spune, și încrederea ta este testată chiar acum. Nu ai făcut nimic greșit. Tendința de a te judeca pentru lucrurile care se întâmplă în viața ta vine din frică. Ai încredere că există un flux mai mare în viața ta care te călăuzește, chiar dacă nu pare, și acum poți încerca să simți dacă boala nu-ți aduce ceva care de fapt este valoros pentru tine. Aș dori să subliniez că nu dai înapoi ci te miști înainte.

Î. Aș vrea să pun o întrebare despre lucrul împreună, cooperarea cu alți Lucrători în Lumină. Am observat că mă schimb la nivel interior, am devenit mai puțin drăguț și mult mai direct în contactul meu cu alte persoane, și simt că asta e mai bine pentru energia mea și pentru ceea ce am de făcut. Totuși schimbarea este atât de mare încât nu sunt sigur că sunt pe drumul cel bun ....poate sunt doar speriat de o schimbare atât de intensă.

Ceea ce experimentezi este că personalitatea ta fuzionează cu sufletul tău, și cândva în trecut, personalitatea ta a vrut să fie drăguță și nu ofensatoare sau agresivă; dar acum simți că vocea sufletului tău este mai puternică și că uneori este nevoie să-ți stabilești limite ferme în jurul tău.  Aceasta este parte a procesului și este important atunci când lucrezi cu alții, să simți că fiecare dintre voi o face din inimă, că vă respectați și țineți cont unul de părțile rănite ale celuilalt, deoarece nimeni nu a fuzionat încă pe deplin cu sufletul său. Încă sunteți foarte umani. În trecut grupurile spirituale au avut tendința de a se concentra foarte mult pe scopuri exterioare, lucruri care trebuiau schimbate în lume, dar dacă vreți cu adevărat să lucrați împreună în această eră, începeți doar prin a fi împreună, doar prin a sta unul cu celălalt.  Încercați să vă cunoașteți unul pe celălalt la nivel uman. Nu vedeți asta ca pe un proiect pe care trebuie să-l realizați cu mintea, doar împărtășiți-vă iubirea și prietenia, și asta vă va aduce miracole pe care nu le-ați fi realizat niciodată doar cu mintea.  

Î. Într-adevăr este suficient pentru mine sau pentru noi ca pur și simplu să binecuvântăm mâncarea sau apa înainte de a le consuma și să ne imaginăm că sunt pline de tot binele pe care corpul nostru îl necesită, și așa este?

Vă rog să vă reamintiți că Pământul este o ființă vie. Tot ceea ce este viu pe Pământ are propria sa conștiință și, într-adevăr există o colaborare între toate tărâmurile vieții de pe Pământ, umane și ne-umane. Pământul vrea să vă servească ca pe un om. Ea vrea să sprijine înflorirea conștiinței umane. Prin urmare, nu trebuie să vă simțiți vinovați pentru mâncarea pe care o mâncați sau pentru apa pe care o beți. Dacă le binecuvântați, nu o faceți cu un sentiment de vinovăție ci cu un sentiment de bucurie și abundență. Este adevărat că orice introduceți în corpul vostru este receptiv la felul în care o faceți, la ceea ce credeți despre el, așa că dacă-l tratați cu respect și recunoștință acest lucru este observat; dar nu o faceți cu un sentiment de vinovăție. Păstrați-l luminos.

Î. Am lucrat cu grupuri mulți ani. Am dăruit foarte mult. În cele din urmă m-am îmbolnăvit, iar acum nu mai lucrez, astfel încât întrebarea mea este: ce pot să fac pentru a fi sigur că nu pierd prea multă energie atunci când lucrez cu grupurile?

Ar trebui să te întrebi pe tine însuți de ce pierzi energie în favoarea altor oameni? Cum se face că ei pot lua de la tine? Ai tendința de a te conecta foarte ușor cu alte persoane și într-un mod în care dăruiești, probabil că ai observat că în spatele acestei dăruiri se ascunde frica.  Există și un dar original în această abilitate, dar există și un fel de teamă: dacă mă eliberez de toate nevoile și așteptările celorlați? Am voie să fac asta? Mă vor respinge pentru totdeauna? Poți simți această frică? Caută această frică în tine. Este asemeni unui copil care se teme că va fi deconectat de la tot ceea ce-l înconjoară și spune-i acestui copil că este în regulă să se ridice pentru sine și să se distreze pe cont propriu. Este important pentru tine să fii capabil să rămâi focalizat pe tine însuți fiind în același timp și cu ceilalți. Odată ce vei ști cum să faci asta vei putea lucra din nou și mult mai ușor cu oamenii. Eliberează vina.

Î. Cum putem lucra împreună la un nivel spiritual dacă mai există în interiorul nostru răni emoționale care ne afectează relațiile?

Nu privi oamenii cu care lucrezi ca un mijloc pentru un anumit scop. Calitatea conexiunii dintre voi este cea care va determina ce se va întâmpla, cum vor decurge lucrurile. Deci, dacă observi durere în ceilalți sau în tine în timp ce interacționați, nu judeca și nu încerca să treci repede mai departe. Voi toți ați călătorit atât de departe pe parcursul atât de multor vieți. Ați dobândit acum darul compasiunii și a adevăratei înțelegeri a unuia pentru celălalt, așa că lăsați acea  energie să curgă către ceilalți și către voi înșivă, fără a dori să schimbați ceva. Lăsați-vă timp, din nou, ceea ce vreți să realizați împreună nu puteți cunoaște cu mintea.

Î. Am o întrebare pentru Jeshua. Am lucrat în îngrijire mulți ani și mă văd ca un Lucrător în Lumină. Nu m-a preocupat prea mult să cer protecție. Întotdeauna m-am simțit protejat. Munca pe care o fac este foarte dificilă. Lucrez cu oameni dependenți, dar în ultimul timp am observat că, probabil, am nevoie de o anumită protecție față de unele energii care se lipesc de mine, așa că întrebarea mea este: am nevoie cu adevărat de protecție?

Da, ai nevoie de protecție deoarece ai o energie sensibilă care foarte ușor strânge emoțiile celorlalți, dar trebuie să-ți dai seama că numai tu te poți proteja pe tine însuți. Dacă ai nevoie de lucruri din afara ta, într-un anumit sens îți spui că nu poți să o faci de unul singur. Trebuie să-ți dai seama de propria ta putere și, la fel ca în întrebarea ta, să te întrebi de ce se lipesc aceste energii de tine? De ce te deranjează? De ce le permiți să intre, deoarece ele nu sunt acolo din propria lor inițiativă, tu ești cel care le-a permis să intre. Îți trezește un sentiment de obligație sau de vinovăție dacă nu faci asta. Pentru tine, ca și pentru toți oamenii senzitivi în general, v-aș recomnda să rămâneți în legătură cu emoțiile de furie dacă le simțiți. Nu respingeți aceste emoții ca rele sau demne de dispreț, deoarece de multe ori ele au să vă spună ceva important. Furia vă poate arăta că granițele voastre au fost violate, iar sufletul vostru încearcă să vă spună acest lucru prin această emoție; nu se prezintă întotdeauna prin cele mai elevate sentimente.

Î. Bebelușii, sugarii sau copiii mici aleg să fie abuzați de părinți, îngrijitori sau preoți, și îngrijitorii - de asemenea au ales să facă acest lucru?

Înainte ca sufletul să aleagă o nouă încarnare pe Pământ, el alege anumite evenimente care să facă parte din viața care urmează. Cu toate acestea, nimic nu este complet fixat sau predeterminat. Evenimentele au o anumită probabilitate să se producă, dar întotdeauna depinde de sufletele care participă la eveniment  ca el să se producă cu adevărat, dar este adevărat că sufletul unui copil care este abuzat a avut pre-cunoștință de posibilitatea ca acest eveniment să aibă loc. Dar asta nu înseamnă că agresorul nu a avut posibilitatea de a alege, și oricine decide să abuzeze de altcineva știe la nivel interior profund că există un moment în care alege, așa că persoana care face acest lucru este pe deplin responsabilă pentru ceea ce se întâmplă. Știu că e foarte dificil să ne imaginăm că un copil nevinovat poate să fi ales, într-un anumit fel, să trăiască experiența abuzului, și acest fel de gândire nu poate fi folosit ca o justificare pentru că aceste lucruri se întâmplă, dar este adevărat că în spatele fiecărui eveniment este un întreg univers de vieți trecute și de relații foarte complicate între suflete.

Aș dori să închei această sesiune mulțumindu-vă tuturor pentru prezența voastră, și de faptul că ne-am amintit bucuria viziunii Pământului făgăduit. Păstrați-o vie în inima voastră și în același timp fiți cu picioarele pe Pământ. Să aveți pasiune și răbdare! Vă mulțumesc.

 © Pamela KribbeTraducere Monica Poka

marți, 29 aprilie 2014

Mesaj de la Grupul Arcturian 27 Aprilie 2014


Mesaj primit prin Marilyn Raffaele

Noi suntem Grupul Arcturian și suntem aici pentru a-i ajuta pe cei de pe Pământ în ascensiunea lor în frecvențele mai înalte ale iubirii și luminii ... frecvențe care mulți nici nu știu măcar că există. Mulți trăiesc încă vieți împotmolite în necunoaștere, hipnotizați de imaginile prezentate de cea de-a treia dimensiune vibrațională pentru că ”un văl al uitării” a învăluit pământul. Omenirea se luptă să-și amintească cine este în timp ce se zbate în densitatea credinței că este separată și izolată unul de celălalt, precum și de Dumnezeul ei ... sau chiar dacă există un astfel de lucru numit Dumnezeu.

Să nu vă fie frică dragilor, pentru că voi sunteți iubiți și protejați tot timpul, chiar și atunci când s-ar părea că nu sunteți, chiar și unui copil trebuie să i se permită să cadă și să-și julească genunchii câteodată. Divinitatea voastră este protecția voastră pentru că voi nu puteți fi niciodată separați de cine și ceea ce sunteți indiferent câte milioane de ani poate dura. Nici o persoană, experiență sau credință nu va putea vreodată să vă separe de ceea ce sunteți. Această înțelegere este protecția și sprijinul vostru în tot ceea ce faceți și va dezumfla fiecare balon al nimicniciei cu care v-ați putea confrunta.

Amintiți-vă întotdeauna că experiențele fizice și emoționale dureroase pe care le întâlniți sunt lecții de viață pe care voi le-ați stabilit cu ajutorul Ghizilor și învățătorilor voștri spirituali înainte de a intra în această încarnare specială. Pe măsură ce o persoană evoluează experiențele de viață mai dure încep să se rărească pentru că acea persoană se manifestă acum dintr-o stare de conștiință mai înaltă și poate învăța în moduri mai ușoare.

Să știți că întotdeauna curățările intense, dureroase pe care mulți dintre voi le experimentați chiar acum, sunt lucruri pozitive, absolviri – semne că acum sufletul este suficient de evoluat pentru a recunoaște și curăța energiile îndelung păstrate adânc îngropate. Acum este vorba despre a elibera trecutul și a învăța să iubiți și să onorați toate fațetele sinelui în călătoria cunoașterii SINELUI.

Sunt unii care citesc cărți metafizice, merg la cursuri și petrec o mare parte din timp vorbind despre metafizică și despre adevărul mistic, dar continuă să-și trăiască viața așa cum au făcut-o și până acum. Adevărul trebuie să fie trăit. El trebuie să fie practicat cu fiecare experimentare a vieții de zi de zi indiferent de cât de lumească este aceasta, până când el devine starea voastră de conștiință, moment în care a trăi acest adevăr devine ceva automat și va fi cine voi sunteți. Adevărul nu este doar o teorie interesant de discutat, comparat și apoi respinsă, timpul pentru discuții s-a încheiat.

Adevărul nu poate fi discutat în grupuri generale pentru că fiecare persoană trăiește din starea de conștiință atinsă de ea, iar în grupuri vor fi întotdeauna și din cei care ”nu au urechi să audă” și care doresc pur și simplu să argumenteze. Adevărul nu trebuie niciodată să fie argumentat sau impus altora. Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebuie să-l împărtășiți cu cei care se află la același nivel de conștientizare cu voi, dar, în general, călătoria spirituală este una tăcută, secretă și foarte sacră – trăind, mișcându-te și fiind una în Unitate.

Schimbarea se manifestă în lumea exterioară pe măsură ce lumea interioară a omenirii evoluează. Un exemplu poate fi văzut în acest sens în schimbările care au acum loc în ceea ce privește cruzimea față de animale și alte probleme considerate până acum neimportante. Ceea ce voi observați este ceea ce conștiința globală și individuală a omenirii crează. Nu există victime. Război, cruzime, lipsă de onestitate, lupte pentru putere, etc, etc. sunt manifestările conștiinței separării/dualității. Noi contra lor... totul atât de inutil în lumina faptului că totul este UNA și acel UNA nu întruchipează idei de discordie. Lecția războiului este una pe care mulți o învață în mod dureros chiar acum.   

Omenirea este pregătită să creeze o nouă lume retrăgându-se din și eliberând tot ceea ce este vechi și încheiat, îmbrățișând fără teamă conceptele noi și mai înalte ale unității.

Dorim să vorbim despre energia vindecătoare a iubirii. Iubirea este activitatea/interconectarea energiei Unului manifestându-se PE SINE ca cei mulți. Pe măsură ce acest adevăr devine starea voastră de conștiință atinsă, aceasta automat vă aliniază cu frecvențele mai înalte ... înlocuind vibrațiile false, dense și grele ale dualității și separării care nu au nici o lege care să le susțină. Din moment ce Conștiința Divină completă și armonioasă este adevărata esență a fiecărei persoane, cu cât deveniți mai aliniați cu adevărul, cu atât mai mult exteriorul va începe să-l reflecte ... fizic, emoțional și mental.

Aceasta este lucrarea, aceasta este călătoria. Adevărul debutează pur și simplu ca și cunoaștere mentală dar el trebuie practicat și trăit până când devine starea voastră de conștiință, moment în care începe să se manifeste în exterior ca ceea ce este necesar ... sănătate, idei, companie, casă, etc.

Meditația este cel mai bun tratament de vindecare și de frumusețe pe care vi-l puteți oferi vouă înșivă pentru că în meditație voi vă odihniți în înalt rezonantele și armonioasele frecvențe ale Unității.  

Cea mai mare parte a omenirii este gata să înceteze căutarea în afară pentru că realizează că substanța tuturor lucrurilor se află în interior. Înțelegeți că aceste cuvinte nu sunt doar un citat frumos din vreun poet mistic. Învățați ca niciodată să nu vă mai căutați binele în afară pentru că tot ceea ce veți avea vreodată nevoie este deja pentru totdeauna și definitiv integrat în Conștiința care sunteți. Când ați înțeles acest lucru dar apoi continuați să vă căutați încă binele în lume, voi creați un gol spiritual între sentimentul vostru de sine și sinele vostru real.

Odată ce o persoană atinge realizarea Unității, experiențele exterioare vor începe să reflecte bucurie, sănătate, fericire și împlinire, lucru pe care lumea îl va vedea ca pe o vindecare. Schimbarea exterioară se poate manifesta numai după ce starea de conștiință este atinsă pentru că substanța tuturor lucrurilor este conștiință ... și nu conștiința altcuiva – a voastră. Un vindecător care lucrează la un nivel înalt de conștientizare poate ridica temporar energia unei persoane, dar dacă persoana nu se păstrează ea însăși acolo, problemele sale vor reveni, re-create de propria sa stare de conștiință.

Voi ați putea întreba ce vrea să însemne asta, cum poate fi tot ceea ce eu am nevoie în interior ... mașină, casă, loc de muncă? Conștiința Divină (care sunteți voi), întruchipează fiecare idee spirituală. Aceste idei spirituale la rândul lor, se manifestă în afară în formele pe care voi le puteți înțelege și aprecia. O mașină este manifestarea materială a Omniprezenței. O casă este manifestarea materială a conștiinței – eu trăiesc și mă mișc și îmi am ființa întotdeauna în Conștiință. Persoana care iubește viața solitară, nu va manifesta brusc un partener pentru că pentru ea aceasta nu ar reprezenta completitudinea. Muzica, arta, medicina, știința, ideile și invențiile de orice formă și varietate pot și vor curge în interior din Sursa infinită dacă ușa este deschisă. Conștiința Divină – conștiința voastră, este susținută de Sine și menținută de Sine și este întotdeauna completă și se manifestă pe sine. După cum vedeți, aceste manifestări sunt determinate de starea voastră de conștiință trezită sau netrezită.

Începeți să vă revendicați dreptul vostru din naștere, să-l recunoașteți și să-l manifestați. Binele vostru nu va cădea din cer în momentul în care mergeți la biserică, spuneți cuvintele de rugăciune potrivite sau faceți o faptă bună. Puteți manifesta formele mai înalte și mai bune doar atunci când vă dați seama că voi deja sunteți aceste forme.

Aceasta este lecția și timpul este acum.

Noi suntem Grupul Arcturian 4/27/14


Traducere Monica Poka 


Exprimarea Luminii Sufletului VostruMesaj de la Jeshua prin Pamela

Prieteni dragi,

Eu sunt aici, Eu sunt printre voi, Eu sunt Jeshua. Mă știți, Eu sunt prietenul și fratele vostru. Eu știu ce înseamnă să fii om, sunt foarte apropiat de inima voastră. Și voi toți sunteți atât de aproape unii de ceilalți, deoarece voi toți cei ce sunteți prezenți aici sau citiți aceste rânduri sunteți suflete care au venit pe pământ din nou și din nou, inspirați de Lumină, de dorința de a schimba conștiința pe pământ.

Adânc în inima voastră, voi iubiți atât de mult Pământul. Binențeles că o parte din voi a ajuns să fie foarte dezamăgită. Ați experimentat respingerea în viețile voastre pe Pământ.

Aceasta v-a cauzat multă durere în inima voastră, dar totuși v-ați întors, din nou și din nou, dar în acest moment al istoriei se întâmplă ceva. O puteți simți în voi înșivă, în propriul vostru corp. Există o mișcare în sufletul vostru, sufletul vostru se simte atras să-și exprime cu adevărat toată lumina. Conștiința pe Pământ este pregătită acum pentru o schimbare, și știu că toți doriți să vă exprimați sufletul în această viață pe Pământ. Vă laud curajul. Există atât o parte întunecată cât și o parte luminoasă a voastră. În partea întunecată vă puteți simți foarte lipsiți de putere, vlăguiți, vă puteți simți descurajați și doriți să vă întoarceți acasă. Dar Eu vă spun: acum este momentul să arătați lumii cine sunteți voi cu adevărat. Nu fiți atât de impresionați de frica și agresiunea din această lume. Voi sunteți necesari, chiar acum!

Cum să vă conectați cu sufletul vostru și vă radiați lumina sufletului vostru? Voi toți aveți sentimente, intuiții, dorințe: ele sunt limbajul sufletului vostru. Copii fiind, voi toți ați avut vise și viziuni despre un alt fel de realitate. Pe parcursul educației voastre, ați fost învățați că nu trebuie să fiți naivi, că ar trebui să fiți realiști; ați fost descurajați să fiți altfel, să urmați o cale alternativă. De aceea acum vă este greu să aveți încredere în visele și viziunile din inima voastră. Și totuși este timpul să vă conectați din nou la chemarea din inima voastră. Sufletul vostru vă trimite mesaje tot timpul. Aceste mesaje ajung la voi prin emoțiile voastre și prin corpul vostru.

De exemplu, în domeniul muncii voastre, în domeniul relațiilor, adeseori simțiți că nu vă puteți exprima cu adevărat pe voi înșivă sau că energia voastră nu este cu adevărat apreciată. Sunteți capabili să simțiți, să intuiți dacă energia voastră este bine primită sau nu este bine primită. În legătură cu acest fapt fiți sinceri cu voi înșivă. Emoțiile pe care le simțiți, care poate deja s-au transformat în plângeri la nivel fizic, sunt mesaje ale sufletului vostru, mesaje care nu vă chiar onorează. Vă e teamă să vă eliberați de vechi, de ceea ce vă este familiar. Cu toate acestea, sufletul vostru vrea să vă ghideze dincolo de familiar, în nou.

Acum vă cer să ne imaginăm împreună că în inima voastră există un spațiu deschis. Îl puteți vizualiza ca pe un bol sau o vază, și că în el nu există încă apă. Imaginați-vă acest loc în inima voastră, și priviți cum se încadrează florile în această vază sau bol, și priviți florile, simțiți-le energia.....aceasta este energia sufletului vostru. Amintiți-vă cum erați când erați copii și simțiți-vă complet liberi, liberi să visați și să vă imaginați orice viitor vă doriți. Acum minunați-vă de frumusețea acestor flori....și poate primiți un mesaj de la ele, vă spun încotro vrea viața să vă conducă. Lăsați-le să vă vorbească, iar asta nu e necesar să o facă prin cuvinte;  pur și simplu simțiți-le energia.

Acum, este un lucru să simțiți energia sufletului vostru, așa cum tocmai ați făcut, și este altceva să aduceți această energie în lume. Pentru a face acest lucru, voi trebuie să primiți energia sufletului vostru nu numai în inima și în mintea voastră, ci mult mai adânc în voi, în pântecele vostru. Ceea ce vi se întâmplă de multe ori este că voi vă simțiți inspirați în inima voastră, și începeți să vă gândiți și să vă îngrijorați în legătură cu ea: ”Cum am să aduc aceasta în lume? ” sau ”Cum să fac să trăiesc cu asta?” Mintea voastră începe să intre în viteză, dar arta de a primi mesajele sufletului este de a le primi pe deplin, adică adânc în pântecele vostru. De ce este important acest lucru? Pântecele vostru păstrează cele mai profunde emoții. Pentru a împământa inspirația sufletului vostru, voi trebuie să lăsați lumina sufletului vostru să strălucească peste cele mai întunecate emoții care fac parte din voi. Zona pântecelui vostru păstrează frici vechi, resturi de dureri emoționale profunde și de tristeți, iar voi va trebui să le abordați pentru a putea să vă exprimați lumina. Numai atunci când permiteți luminii sufletului vostru să strălucească în cele mai întunecate colțuri ale voastre, transformarea interioară și eliberarea pot avea loc.

Acest tip de transformare interioară este cheia pentru a atrage – la nivel de manifestare exterioară – munca și relațiile care rezonează cu voi. Deci, pentru a vă exprima lumina sufletului vostru în această lume, voi trebuie să fuzionați pe deplin cu sufletul vostru, ceea ce înseamnă că trebuie să permiteți energiei sufletului vostru să coboare cât mai jos în pântecele vostru. Aceasta este cu adevărat o muncă grea. Este un lucru să simțiți inspirația în inima voastră, o amintire clară a unității și a luminii, și este cu totul altceva să ieșiți din acel loc al unității și să mergeți în acele părți din voi în care vă simțiți singuri și descurajați. Atunci când acest lucru se întâmplă, ajungeți la Conștiința Christică și simțiți o pace profundă în interiorul vostru. Conștiința Christică atinge atât lumina cât și întunericul. Ea înțelege întunericul din interior. Din perspectiva conștientizării Christice, nu există nici o judecare, nici o luptă între lumină și întuneric. Există doar o profundă acceptare a vieții așa cum ea este.

Pentru a vă conecta cu cele mai întunecate părți ale voastre, priviți-le ca pe niște copii care au nevoie de ajutor. De la nivel de suflet, voi sunteți călăuza și părintele lor, și prin îmbrățișarea copiilor voștri interiori pierduți voi redeveniți un întreg. În acest fel sufletul vostru devine pe deplin împământat și prezent pe pământ. Calea Lucrătorului în Lumină nu este să predice despre o lume mai bună; nu este legată de a face ceva anume. Este legată de întoarcerea spre interior, la toate nivelele, și de a vă iubi și înțelege cu adevărat pe voi înșivă. Când primiți darul iubirii, automat veți dori să-l dați și celorlalți. Ați devenit un Lucrător în Lumină chiar dacă nu faceți nimic special pentru asta. Veți aduce schimbarea în lume, pur și simplu doar fiind cel ce sunteți.
  
Vă invit să faceți o legătură între cea mai luminoasă și cea mai întunecată, cea mai traumatizată parte a voastră. Nu vă gândiți cum, doar simțiți-o. Vedeți-vă ca un înger, radiind lumină și iubire necondiționată. Acesta sunteți voi cu adevărat! Acum vedeți cum un copilaș se apropie de acest înger. Acest copil se simte singur și pustiu. Puteți să-l primiți în brațele voastre? Copilul este o parte a voastră și vrea să se întoarcă acasă la voi. Aceasta este adevărata muncă în lumină. Odată ce ați făcut pace cu acel copil și l-ați îmbrățișat, îl puteți simți în pântecele vostru, copilul vă va da pasiunea și energia vieții, iar voi veți deveni un înger uman. Lumina sufletului vostru se va exprima cu ușurință în lumea exterioară fără a vă gândi prea mult, voi veți atrage ceea ce rezonează cu voi în domeniul muncii și relațiilor voastre. Toate lucrurile la nivel exterior se vor așeza la locul lor. Exprimarea luminii sufletului vostru începe din interior, și din această muncă interioară toate celelalte vor veni fără nici un efort.

 © Pamela Kribbe


Traducere Monica Poka

duminică, 27 aprilie 2014

Ascensiunea sunteți Voi - Saint Germain


 Mesaj primit prin Méline Lafont

Méline: Acum câteva zile scriam despre Ascensiune din perspectiva prezenței Eu Sunt, atunci când, după câteva rânduri, am simțit cum își face simțită prezența Sinele meu Masculin. Și Saint Germain a început să vorbească.

Salutări dragii mei prieteni,

Vă rog să înțelegeți că Ascensiunea nu este un eveniment care are loc într-o anumită zi sau la o anumită dată, cum ar fi de exemplu petrecerea organizată cu ocazia unei zile de naștere care are loc la o anumită dată și la care dacă întârziați nu puteți lua parte la bucuria momentului, sau ați putea chiar să-l ratați.

Ascensiunea nu este un eveniment care poate fi amânat sau ceva prin care nu puteți trece pentru că acesta este un proces continuu care are loc în fiecare zi,  în fiecare secundă din existența voastră. Sunt celulele voastre, ființa voastră, fiecare moment de acum de schimbare și integrare, realizare, creștere, intuiții.

Ascensiunea are loc în fiecare moment acum al existenței voastre, ea este în râs, în bucurie, în fericire, în iubire, în meditație, în participarea la iubire, în Iubirea de Sine, în acceptare, în toleranță, în cunoașterea interioară, înțelepciune, libertate, expansiune, este toată frumusețea din voi reflectată în exteriorul lumii. Este cunoașterea și realizarea faptului că voi SUNTEȚI DUMNEZEU, că sunteți Divini, că voi sunteți conștiință, că voi sunteți Tot Ceea Ce Există. Ea este îmbrățișarea tuturor multiplelor voastre fațete și a ființei care voi sunteți acum și în toată existența voastră.

Ascensiunea este libertate, respect, templul vostru interior și soarele din această ființă. Ea este tot ceea ce voi ați visat și după ceea ce ați tânjit și aceasta sunteți VOI. Așa cum sunteți în fiecare zi, în fiecare moment acum al acestei existențe, așa cum VOI sunteți existență și conștiință ... VOI sunteți cei după care tânjiți din toată inima și asta este ceea ce face Ascensiunea voastră în întreaga sa ființă. FIȚI Ascensiunea voastră prin  A FI, și Ascensiunea va fi fiecare moment acum. Ea nu va fi niciodată prea târziu și nici nu va fi vreodată amânată sau anulată, pentru că ea este întotdeauna VOI așa cum VOI sunteți infiniți și veșnici. Dacă vedeți că Ascensiunea sunteți voi, atunci voi sunteți deja liberi.

Eliberați-vă de sclavia gândurilor și limitărilor pe care vi le-ați stabilit singuri și atunci vă veți întâlni cu Ascensiunea voastră și veți ajunge la realizarea că voi ați fost întotdeauna în procesul ascensiunii, în fiecare moment acum. Voi vreți ca el să aibă loc prea repede, vreți să fie tangibil și să aveți dovezi; aceasta este o afirmare în exterior prin care, în aceiași ordine de idei, voi afirmați că sunteți în afara voastră și o căutați în loc să o căutați în voi. Cum putem să vă dovedim că ceva este, dacă tot ceea ce voi căutați deja ESTE?! Este deja în voi și sunteți voi! Cum ar trebui să dovedim că aceasta ESTE dacă asta sunteți voi și voi sunteți o ființă vie a conștiinței!? Nu este asta o dovadă suficientă prietenii mei?! Faptul că voi existați și dacă voi existați, atunci și Ascensiunea există.

Nu vă lăsați distrași de poziția de așteptare ca alții să vină să o facă pentru voi. Nu există așa ceva prietenii mei. Există doar ființarea și orice altceva ce vine din afara ființării este distragere, este separare și este învățare prin fractali și experiență, care este acțiune și separare. Acțiunea este divizarea esenței într-un fractal pentru a experimenta curgerea acestei acțiuni, pe care noi o numim expresie și experiență. Ceea ce este bine, desigur. Ea există pentru a vă învăța și a vă aduce înapoi la locul din care ați pornit de prima dată.

Prietenii mei, permiteți esenței ființei voastre să fie ceea ce voi căutați. Dați-i iubirea și atenția de care aveți nevoie, pentru că aceasta este în totalitate acolo și nicăieri altundeva. Toată frumusețea de pe Pământ și realitatea exterioară sunt profesori minunați și vă oferă experiențe. Bucurați-vă de ele dar nu vă lăsați prinși în capcana lor pentru că veți deveni ele. Vedeți prin oglindirea voastră ce este ceea ce vă face să fiți cel/cea care sunteți acum, ce este ceea ce căutați cu atâta nerăbdare și răspunsul vă va conduce pe calea către punctul din care trebuie să porniți din nou în cu totul alt mod, pentru a putea privi dintr-o perspectivă diferită. Învățați și învățați-i pe ceilalți, cunoașteți și FIȚI.

Suntem în mijlocul Ascensiunii, iar acesta este un flux continuu, nu un eveniment de o zi sau ceva de genul acesta. Acesta este fluxul creșterii și Ființării voastre așa că permiteți, stați pe fundul vostru și aveți încredere din toată inima în Sinele vostru interior. Voi creșteți în fiecare zi și asta este ceea ce face Ascensiunea atât de tangibilă în realitatea voastră. Nimeni nu poate face asta pentru voi pentru că voi sunteți SINGURUL/SINGURA care poate iniția și conduce propriul vostru proces de Ascensiune.

Este dorința mea sinceră să subliniez încă o dată faptul că aici este vorba despre măiestria Sinelui vostru din voi și asta este ceea ce aceia dintre noi pe care voi îi chemați, Maeștrii Ascensionați, familia Galactică, Arhanghelii și așa mai departe, vă ajutăm să aduceți la suprafață și să creați din interior: din ființa care sunteți. Pentru că, fără propria voastră ființare și creație nu există schimbare sau ajutor care să fie acordat din partea noastră din tărâmurile Cerești. Voi sunteți cei care aduceți schimbările din interiorul ființei voastre iar noi suntem cei care vă ajută în realizarea a ceea ce voi ați adus la suprafață.

Puteți vedea acest lucru ca pe o vrajă Magică pe care voi o aduceți în manifestare după ce v-ați însușit și ați învățat care sunt abilitățile voastre magice, iar noi suntem cei care le stropesc cu praf magic pentru a face ca ele să aibă un efect chiar mai puternic după ce voi ați rostit vraja. Praful magic poate fi comparat cu toate activările portalurilor, cu activările șabloanelor solare, lumina și codificările cosmice, exploziile solare, evenimentele cosmice prin aliniamente și schimbări, tot ceea ce este orchestrat cu noi/ de noi și de Sursa a Tot Ceea Ce Este. Schimbarea este în voi și ea începe din voi, de nicăieri din altă parte. Nu stați și așteptați ca evenimentele să aibă loc și luați problemele în propriile voastre mâini fiind Maeștrii care SUNTEȚI.

Conștiința cuantică este o cheie majoră în acest tot și ea este pregătită pentru cei care au atins un anumit nivel de măiestrie de Sine, ceea ce implică o anumită conștiință și o cunoaștere a ”a FI-ului”. Pot exista doar ”întârzieri”, ”anulări” sau oricum ați vrea să le numiți pe care le creați voi singuri prin faptul că le aduceți în realitatea voastră. Când simțiți că Ascensiunea nu are loc, asta înseamnă că nu o vedeți în voi înșivă așa că nici nu simțiți acest lucru și cu siguranță atunci nici nu o vedeți reflectată în realitatea voastră exterioară.

Priviți mai mult în acea zonă a voastră și gândiți-vă la ea; există cu adevărat o altă Sursă exterioară care să stopeze procesul Ascensiunii VOASTRE? Vă lăsăm cu aceste ultime cuvinte, va fi o plimbare deja suficient de agitată pentru mulți și ceea ce doresc să vă transmit tuturor este Iubirea și compasiunea mea din străfundul inimii mele pentru voi toți, pentru că vă aduc acest mesaj dintr-o iubire imensă. Aș vrea ca voi să vedeți acest lucru acum și să priviți mai adânc în voi.


Iubirea, Grația și Compasiunea mea infinită, Saint Germain


Traducere Monica Poka

sâmbătă, 26 aprilie 2014

Conștientizarea Energiilor Subtile - partea a 2-a


Înaltul Consiliu de pe Orion

22 Aprilie 2014
  
Primit prin Holly Hawkins Marwood
Transcris de Paul Marwood

Salutări dragilor,

Noi suntem Înaltul Consiliu de pe Orion

În mesajul de astăzi vom continua mesajele de dinainte legate de dărâmarea barierelor, sau a percepției barierelor voastre, dintre voi și percepția realității voastre energetice. Din nou, vom vorbi de o modalitate foarte simplă de a începe să deveniți conștienți de energiile care există acum și cât de simplu le puteți schimba pentru a putea trăi în această experiență mai mare a cine sunteți voi ca ființă energetică.

Astăzi vom vorbi despre acest lucru din punctul de vedere al interacțiunilor voastre umane, pentru că fiecare dintre voi aveți multe de-a lungul unei zile, fie telefonic, fie prin intermediul Internetului, fie personal, indiferent dacă este vorba despre oameni pe care-i cunoașteți bine sau oameni cu care interacționați atunci când sunteți la magazin sau în altă parte și care pot fi simple cunoștințe. În timp ce interacționați cu alți oameni de pe planeta voastră ceea ce vă cerem acum să faceți este să începeți să deveniți conștienți care este de multe ori motivația voastră atunci când lucrați cu alți oameni; în ceea ce spuneți și în ceea ce faceți, pentru că sunt mulți pe planetă, și în mod special mulți care vor asculta aceste mesaje în aceste momente, care simt că făcând în mod automat tot felul de lucruri pentru a-i face pe alții fericiți este un frumos act de servire. În multe privințe, este. Totuși, de multe ori acest lucru este făcut de la un nivel idealist sau dintr-o reacție de genul ”Dacă am grijă de toți cei din jurul meu și ei sunt fericiți, atunci și eu pot fi fericit/ă”. Vă invităm să vedeți ce motivație externă este aceasta. Voi permiteți ca în ceea  ce simțiți să fiți ghidați, și definiți, de cei din afara voastră în loc de ceea ce se întâmplă în interiorul vostru.

Ceea ce vă invităm să faceți, în primul rând, este să deveniți conștienți de motivația voastră în interacțiunea cu alți oameni. Aveți relații cu oameni, cum ar fi un șef, un angajat, în care o parte din treaba voastră este să vă asigurați că ei sunt fericiți din punctul de vedere al  descrierii postului vostru. Aceste tipuri de relații nu se referă în mod special la acum pentru că există o ierarhie care este implicată în descrierea postului vostru și pe care trebuie să o onorați. În ceea ce privește celelalte relații pe care le aveți în viața voastră începeți doar să vă observați motivația pe care o aveți în a le stabili. Sunt cu adevărat izvorâte din inimă sau sunteți, la un anumit nivel, motivați de faptul ca ei/ele să se simtă mai bine astfel încât, prin urmare, să vă puteți simți voi mai bine; sau ca ei să se simtă mai bine astfel încât voi să fiți lăudați și să vă simțiți mai bine. Ați putea întreba ”Ei bine, și ce-i rău în asta?” și noi nu spunem că ar fi ceva greșit în asta, dar ceea ce noi ne-am dori ca voi să faceți, după ce v-ați observat motivația, este să vă observați câmpul energetic înainte de a răspunde sau a reacționa. Simțiți expansivitatea sau contracția din câmpul vostru energetic și dacă simțiți că acest lucru este sau nu este potrivit pentru voi. Dacă simțiți că este potrivit după ce v-ați conectat la acel spațiu energetic, atunci situația este de tipul câștigător-câștigător pentru ambele părți. Dacă vă conectați la acel spațiu înainte de a răspunde și simțiți o contracție în enegia voastră sau o rezistență, atunci ceea ce vă putem spune este că, de fapt, ați creat o situație statică între voi, în care ceea ce pare a fi un dar generos, o ofertă generoasă a timpului vostru, a energiei sau a sfaturilor voastre, sau a orice altceva,  pentru că nu rezonează și cu câmpul vostru energetic, voi o faceți fie din obligație, fie pentru a vă căuta afirmarea în exterior. Ceea ce vrem să vă spunem este că, de fapt, voi ați creat static în câmpul din jurul vostru. Iar rezultatul este că, de fapt, voi nu dobândiți ceea ce vă doriți cu adevărat. V-ați putea simți frustrați, că totul este zadarnic și în cele din urmă v-ați putea simți, într-un fel, victimizați sau la cheremul altor oameni. Nu are legătură atât de mult cu alți oameni cât are cu energiile.

Pe măsură ce vă acordați câmpului vostru și simțiți o expansiune în câmpul vostru energetic voi vă acordați de fapt dreptul, atunci când spuneți ”da!” la orice ar fi, să vă expansionați și mai mult. Când spuneți ”da!” câmpului vostru energetic și, probabil poate fi ceva ce n-ați fi făcut în mod normal pentru acea persoană, în câmpul vostru energetic și în dorința voastră de a interacționa cu cealaltă persoană poate exista o soluție diferită care poate apărea și permite expansiunea în câmpul vostru energetic și care să ridice și acea persoană, expansionând astfel în mod colectiv energia tuturor.

Avem cu mult mai multe de spus despre aceste lucruri decât putem spune într-un channeling scurt și o vom face pe măsură ce mergem mai departe, dar ideea este, într-adevăr, din nou, ca voi să începeți să vă observați energia în relație cu lucrurile pe care le faceți în mod obișnuit și, în acest caz, în raport cu ceilalți oameni din jurul vostru. Să înțelegeți că, dacă dați într-un mod care nu este în aliniere cu propria voastră rezonanță, atunci voi creați static în câmpul care, într-un fel, scurt-circuitează energiile ambelor persoane. Se crează oportunități pentru ca oamenii să fie nemulțumiți sau să se plângă sau ca voi să nu vă simțiți văzuți și auziți pentru darurile pe care le aveți de oferit sau pe care le oferiți.

Doar începeți să evaluați acest lucru fără să vă judecați. Acordați-vă câmpului vostru energetic. Începeți să vă gândiți ”Cum pot interacționa pentru că simt că vreau să dau într-un mod care crează o situație care din punct de vedere energetic o simt potrivită pentru mine dar care, de asemenea, servește energetic și alte persoane?”   
Staticul va dispărea în situația în care energiile ambelor persoane se expansionează la un nivel mai mare.

Vă invităm să vă jucați cu asta ca și cu un nou mod de a începe să trăiți într-un adevăr energetic a cine sunteți voi ca ființă energetică, începând să fiți conștienți de rafinamentele din câmpul energetic care vă oferă întotdeauna informații. Pentru aceasta trebuie să vă antrenați să începeți să-l ascultați, să începeți să-i acordați atenție ca unei surse de informații care nu face parte din lumea celor cinci simțuri. În acest moment pare mult mai ușor să acordați atenție informațiilor din lumea fizică din jurul vostru. Pe măsură ce începeți să trăiți în lumea energetică, veți descoperi că aceasta devine la fel de reală, la fel de informativă și va permite un nivel mai mare de ușurință și pace și înțelegere și curgere în viața voastră din momentul în care începeți să practicați acest lucru. Vă invităm să faceți acest lucru fără judecăți, fiind foarte răbdători și iubitori cu voi înșivă și, din nou, să vă distrați jucându-vă în acest tărâm al energiei, uitându-vă la schimbările care apar în viața și în relațiile voastre atunci când faceți acest lucru.

Fiți binecuvântați.

Noi suntem Înaltul Consiliu de pe Orion

link catre articolul original / www.akashahealingstudio.com

Traducere Monica Poka

Moartea și dincolo de eaMesaj de la Jeshua prin Pamela Kribbe

Dragi prieteni, prea-iubiți îngeri din lumină, vă salut pe toți.
Din inima energiei Christice, eu, Jeshua, îmi deschid brațele și-mi extind salutul către voi.

Îngeri prea-iubiți, să știți că sunteți iubiți. Să știți că sunteți iubiți necondiționat, chiar dacă acum pentru o vreme voi sălășluiți într-un corp de carne și oase, un corp muritor. Chiar dacă trăiți între limitele acestei case temporare, voi rămâneți aceeași parte necondiționată a lui Dumnezeu, Casa după care tânjiți atât de mult. Voi nu ați părăsit cu adevărat niciodată această Casă, dar totuși nu recunoașteți flacăra eternă care rămâne aprinsă în interiorul ființei voastre pentru totdeauna. Intrați în contact cu acea lumină acum, prețuiți-vă, aflați cine sunteți. O lumină arde în voi, atât de luminoasă și de pură. Cum v-ați putut îndoi vreodată de acest lucru?

Azi vom vorbi despre moarte. Există multă frică legată de ceea ce înseamnă moartea. Frica de anihilare, frica de uitare, frica de a fi înghițiți de acea gaură neagră mare asociată morții. Ca de multe ori în cazul realității pământești, voi aveți tendința de a întoarce lucrurile cu susul în jos și să le prezentați exact pe dos față de cum sunt ele de fapt. În realitate, moartea este o eliberare, o întoarcere acasă, o reamintire a celui/celei cine sunteți cu adevărat.

Prin moarte, voi vă întoarceți fără nici un efort la starea naturală de a fi. Conștiința voastră se contopește cu acea flacără de lumină care este adevărata voastră identitate. Poverile pământești sunt luate de pe umerii voștri. Întruparea într-un corp pământesc vă impune limitări. Este adevărat că voi ați ales să vă scufundați în această stare de limitare din cauza posibilităților de experimentare pe care ea vi le putea oferi. Și totuși este o stare de extaz să reveniți la starea voastră angelică naturală. Îngerul din voi adoră să zboare și să fie liber, ca în mod liber să exploreze miriadele de lumi ce constituie universul. Sunt atât de multe de explorat și de experimentat. O dată ce v-ați născut  într-un corp pământesc, voi pierdeți, într-o măsură mai mică sau mai mare, legătura cu această libertate angelică și cu sentimentul de a fi nelimitați.

Vă rog să mă însoțiți acum și să ne întoarcem la momentul de dinaintea scufundării voastre în prezenta încarnare. La nivel interior voi v-ați permis să începeți această viață. A fost o alegere conștientă. Poate că ați uitat acest lucru, și uneori vă îndoiți de faptul că într-adevăr vă doriți să fiți aici. Și totuși a existat un moment în care ați spus da”. Aceasta a fost o alegere curajoasă. Este un act de mare curaj ca temporar să renunțați la libertatea voastră angelică și la sentimentul vostru de nelimitare pentru aventura de a deveni uman, de a deveni muritor. Această aventură conține o promisiune care o face foarte valoroasă. Simțiți “da!”-ul care odată a înflorit în sufletul vostru. Amintiți-vă și cum ați fost atrași de pământ. Simțiți cum v-ați conectat la realitatea pământului, și simțiți momentul în care ați coborât în embrionul din pântecele mamei voastre. Ați putut observa că o anumită apăsare înconjoară planeta pământ, o pâclă cenușie ca un fel de densitate. 

Există multă suferință pe pământ. Durere, pierdere, frică, gânduri negative care fac parte din atmosfera colectivă a pământului. Și prin asta ați trecut voi ca suflet proaspăt încarnat. Lumina voastră și-a găsit singură calea prin acest întuneric ,dar, făcând asta, un inevitabil văl al ignoranței a căzut peste conștiința voastră angelică originală. Simțiți tristețea acelui eveniment, și în umbra lui, curajul și bravura de care ați dat dovadă. Ați fost hotărâți:  “Am să o fac. Încă o dată am de gând să mă împământez în această realitate a pământului pentru a-mi găsi propria lumină, pentru a o recunoaște, pentru a o redescoperi și a o aduce în această lume unde este atât de mare nevoie de ea. ”

Da, a fost un salt în ignoranță. Temporara uitare a cine sunteți, faptul de a nu vă aduce aminte că sunteți ființe fără nici un fel de limitare fac parte din a fi o ființă umană.  Ați uitat că sunteți în siguranță și liberi, oriunde ați fi. Prin a fi umani voi v-ați deconectat de la sentimentul natural de a fi liberi și în siguranță. În încercarea voastră, puteți cădea în capcana puterilor care par să vă ofere ceea ce căutați, dar care de fapt vă fac dependenți de ceva exterior vouă. Ați putea să vă lăsați conduși de judecăți exterioare vouă, care vă spun cum ar trebui să vă comportați pentru a fi iubiți. Aceste imagini false despre Acasă, acești substituenți,  tind să vă întristeze și să vă deprime. Într-adevăr, călătoria de la cer la pământ a fost una dură. Moartea, însă, vă duce înapoi în planul iubirii eterne și al siguranței. În moarte vă predați celui/celei ce ați fost întordeauna. Dacă muriți conștient, dacă puteți accepta moartea și vă predați ei, moartea devine prilej de bucurie.

Ce se întâmplă când muriți? Înainte de a muri, voi treceți printr-o etapă de despărțire și eliberare. Este o etapă în care vă luați rămas bun de la viața pământească, de la cei dragi. Aceasta poate fi destul de dificil, totuși în același timp vă oferă posibilitatea de a reflecta profund asupra celui/celei ce sunteți și a ceea ce ați învățat și ați realizat de-a lungul vieții voastre pe pământ. În durerea pe care o puteți simți la despărțirea de cei dragi, vă devine tot mai clar ceea ce vă leagă de ei. Este o legătură de iubire care este nemuritoare. Această legătură este atât de puternică încât vă ajută să treceți fără nici un efort granița care este moartea. Iubirea este o sursă inepuizabilă, dând  întotdeauna naștere unei noi vieți.  Nu vă temeți că-i pierdeți pe cei dragi pentru că în momentul în care vă luați rămas bun, acele legături ale iubirii necondiționate sunt întărite și dau naștere unei noi vieți.  Pentru că un lucru este sigur: când vă despărțiți în iubire, vă veți întâlni din nou. Vă veți regăsi unii pe ceilalți din nou, fără nici un efort, pentru că drumul cel mai scurt către ceilalți rămâne întotdeauna calea inimii.

Dacă aveți persoane dragi care au trecut dincolo, puteți fi siguri că ele sunt alături de voi la nivel de inimă. Simțiți-le prezența pentru că ei sunt aici printre noi, trimițându-vă salutul lor. Ei se simt privilegiați și liberi. Ei s-au eliberat de îndoielile care îi chinuie pe atât de mulți pe pământ și tânjesc să împartă cu voi iubirea și bunătatea care vă sunt disponibile tot timpul. 

Cei care rămân în urmă, adeseori asociază fazei care precede moartea celor dragi sentimente de tristețe și de pierdere. Este firesc să vă întristeze plecarea cuiva iubit. Este firesc să vă lipsească și să tânjiți după prezența fizică a celui iubit. Totuși, vă încurajăm să încercați să simțiți că prin plecarea lor s-a deschis o poartă către o nouă dimensiune, o dimensiune în care comunicarea este de o natură atât de pură, clară și directă încât este cu mult deasupra căilor de comunicare utilizate în mod uzual pe pământ. Puteți avea o comunicare directă cu cei iubiți după ce au murit, din inima voastră către inima lor. În acest fel, concepțiile greșite care stau între voi pot fi ușor eliminate, odată ce voi comunicați sincer și deschis unul cu celălalt. Mesajul vostru va fi primit, întotdeauna. 

Odată ce voi înșivă ați murit, îi veți vedea pe oamenii de pe pământ dintr-o perspectivă diferită. Veți fi mult mai toleranți, mai moderați și vă veți descoperi un pronunțat sentiment de înțelepciune. Nu veți fi complet echilibrați dintr-o dată, deoarece sunt emoții și sentimente pe care le luați cu voi și care au nevoie de tratament. Nu veți fi perfecți sau omniscienți îndată ce  v-ați eliberat de viața fizică. Și aceasta nu e chiar atât de rău, pentru că mai există atât de multe de experimentat și de descoperit pe partea asta! Totuși, în cei mai mulți dintre voi apare o nouă perspectivă. Dimensiunea eternității este tangibilă și ea atenuează  în mod respectuos atitudinea voastră față de ceea ce ați făcut sau față de oamenii care v-au fost apropiați în timpul vieții voastre pe pământ.

Acum, ce se întâmplă cu VOI odată ce ați trecut granița morții? Odată ce ați trecut prin etapa de durere, etapa în care vă luați rămas bun, voi începeți să simțiți apropierea morții. Acum centrarea conștiinței voastre se schimbă. Vă eliberați de lumea exterioară, de oameni, de corpul vostru, vă întoarceți spre interiorul vostru și coborâți mai adânc în voi. Conștientizarea lumii din afară se diminuează și aceasta vă permite să vă pregătiți pentru călătoria înterioară pe care vă pregătiți să o începeți. Dacă acceptați moartea în mod conștient, veți experimenta o “pregătire” , o disponibilitate de a vă elibera cu adevărat. Pentru cei dragi, este momentul în care vă lasă să vă eliberați, pentru că aveți nevoie de toată puterea voastră ca să vă întoarceți către voi și să vă pregătiți.

Moartea nu trebuie să fie un proces dureros. Ceea ce are loc de fapt este de o natură nobilă și maiestuoasă. Moartea este un eveniment sfânt în care sufletul se conectează cu el însuși în cel mai intim mod. În timpul etapei finale, persoana care moare simte dimensiunea pământului într-un mod foarte detașat: corpul, mirosurile, culorile și alte senzații fizice. O altă dimensiune intră în conștiința ei, cu o strălucire atât de promițătoare și primitoare, încât nu mai este atât de greu să renunțe și să lase în urmă toate lucrurile pământești. Nici chiar prezența celor dragi nu vă va opri să mergeți mai departe acum. Energia  Acasă – Dumnezeu, rai sau oricum ați vrea să-i spuneți, este atât de covârșitor de blândă, caldă și liniștitoare încât devine mult mai ușor să renunțați la corpul vostru obosit și uzat.

Odată ce v-ați eliberat în pace, sufletul vostru va părăsi corpul ușor și fluid. Vă veți simți susținuți de forțele universale ale iubirii și înțelepciunii. Dacă muriți fără să opuneți rezistență, spațiul din imediata voastră apropiere va fi umplut cu o energie caldă și iubitoare. Veți experimenta un neașteptat sentiment de ușurare. Sunteți liberi și totul devine clar. Vă reamintiți omniprezența Iubirii, nu ca o idee abstractă ci ca o realitate palpabilă. Când pe pământ voi ați numit acest tip de iubire“Dumnezeu”,  și ați păstrat această imagine părtinitoare și umană, v-ați întrebat “ce vrea de la voi” acest Dumnezeu. Erați convinși că există anumite cerințe ale acestui Dumnezeu, cerințe pe care în general nu le-ați respectat. Dar aici, în această dimensiune, vă reamintiți care este de fapt voia lui Dumnezeu: de a vă însufleți, de a vă inspira, de a experimenta creația prin voi și în final să se recunoască pe el însuși în chipul vostru. Dumnezeu vrea să devină uman prin voi. Scopul evoluției universului sunteți VOI: Dumnezeu devine uman.

Dumnezeu este sursa creației, iar voi sunteți împlinirea ei. Voi, cei care ați dat formă umană luminii lui Dumnezeu, nu sunteți niciodată judecați pentru că sunteți umani. Dimpotrivă, sunteți respectați. Ideea unui Dumnezeu răzbunător este o altă perversiune, o inversare instigată de frică a adevărului. Dumnezeu se recunoaște pe El însuși în voi, indiferent de ceea ce faceți sau nu faceți. Când reveniți pe această parte, redeveniți conștienți de acest lucru, și un munte de judecări de sine și de sentimente de inferioritate va cădea de pe umerii voștri. Veți simți din nou bucuria originală de a trăi, în siguranță în mâinile lui Dumnezeu.  
     
Curând după sosirea voastră aici, veți percepe ființe de lumină în jurul vostru. Vor fi ghizi care să vă asiste și cunoscuți de-ai voștri care au venit aici înaintea voastră. Uneori veți fi surprinși de cine aleargă să vă întâmpine: oameni pe care i-ați întâlnit pentru puțin timp, dar care v-au atins profund inima, pot fi prieteni și rude care v-au fost alături pe tot parcursul vieții voastre. Oricine cu care ați avut o legătură bazată pe iubire va veni să vă salute la un moment dat. Încă o dată, vă devine atât de clar că a vă lua rămas bun este doar o iluzie, că legătura bazată pe inimă este eternă. Veți experimenta un sentiment de mulțumire și de venerație, imediat ce intrați în acest plan al iubirii necondiționate și al înțelepciunii. 

După ce ajungeți pe această parte, există o fază de ajustare în care vă veți obișnui cu noul mediu și încet vă veți elibera de atașamentul vostru față de viața de pe pământ. Va trebui să vă aclimatizați. Vor fi ghizi specializați acolo care vă vor ajuta în acest proces. Veți avea în continuare un corp și totuși vă veți simți mult mai fluizi decât în corpul fizic cu care erați obișnuiți. Mai mult ca sigur că acesta va arăta, ca aspect, ca și corpul vostru fizic cel mai recent. Deși sunteți liberi să alegeți orice aspect doriți, cei mai mulți oameni apreciază acest aspect, cel puțin pentru o vreme. De asemenea sunteți liberi să vă creați propriile voastre condiții de viață, de exemplu o casă frumoasă cu o grădină minunată, în acel mediu natural care v-a plăcut cel mai mult pe pământ. Este foarte normal ca voi să vă trăiți fanteziile pământene în acest plan, pe care îl numim planul astral. Acesta este o dimensiune sau un tărâm al existenței care permite o mult mai mare libertate de creație, deși încă mai seamănă și este strâns legat de dimensiunea fizică pământească.

Unii oameni au avut dificultăți în a accepta moartea lor pământească și tranziția lor către cealaltă parte a fost mai puțin pașnică. De obicei ei au nevoie de mai mult timp pentru a se adapta la circumstanțele noii lor vieți. Uneori au nevoie de câtva timp pentru a-și da seama cu adevărat că au trecut dincolo.  Unii au suferit de o boală pe termen lung și li se pare greu să renunțe la ideea că nu mai sunt bolnavi. Ei nu pot să creadă că sunt sănătoși din nou, și adeseori au nevoie de ajutorul răbdător și blând al unui ghid spiritual ca să se elibereze de vechiul lor corp. Vechiul corp se poate lipi de suflet, pur și simplu ca și concept, ca o formă gând. Același lucru este valabil și pentru obiceiurile emoționale și pentru tiparele comportamentale. Ele se pot perpetua și în planul astral până când sufletul își dă seama de libertatea sa, de puterea sa de a se elibera și de a se deschide către ceva nou.

O altă posibilitate este ca sufletul să rămână atașat de pământ, mai ales de cei dragi, din cauză că a murit subit sau foarte tânăr. Aceasta se poate întâmpla în cazul morții în accidente, dezastre sau când persoana era chiar la începutul vieții sale. Acestea sunt situații în care sufletul nu se simte pe deplin pregătit să plece. În aceste cazuri moartea este mai mult sau mai puțin traumatizantă. De această parte există sprijin iubitor pentru aceste suflete, întotdeauna. Mai devreme sau mai târziu sufletul va atinge o stare de acceptare și de înțelegere a situației. Întotdeauna există un motiv bine întemeiat pentru ceea ce pare o plecare prematură din planul pământesc. Moartea nu este niciodată o coincidență.

Pe măsură ce șederea voastră de această parte se prelungește, spiritul vostru se extinde la nivele mai largi și mai profunde de conștientizare. Din ce în ce mai mult vă veți elibera de modul de a gândi și a simți cu care erați obișnuiți pe pământ. De fapt, treptat vă veți întoarce la esența celui/celei ce sunteți, sufletul vostru, scânteia divină din voi. Cu cât mai mult, intrați – sau vă întoarceți – la acea stare de conștiință, cu atât mai mult vă detașați de personalitatea voastră pământească și de dimensiunea pământului. Veți simți un flux de a fi care ajunge dincolo de acest aspect al vostru. Veți intra în legătură cu alte vieți pe care le-ați trăit pe pământ, încarnări în care ați întrupat alte aspecte ale sufletului vostru. Deveniți conștienți de spațiul nelimitat care este sufletul vostru și de multele experiențe pe care le-ați adunat în călătoria voastră prin univers. 

Când oamenii de pe pământ se conectează la voi acum, ei vor simți o persoană care a câștigat înțelepciune și iubire spirituală. De fapt, cu cât vă apropiați mai mult de esența sufletului vostru, voi părăsiți planul astral și intrați în ceea ce Eu numesc planul esențial, tărâmul esenței. Cei mai mulți oameni rămân în planul astral pentru destul de mult timp după ce au murit. Ei își revăd viața petrecută pe pământ și reflectează la toate experiențele prin care au trecut. În planul astral, voi puteți experimenta atât bucuria cât și depresia, atât emoții pozitive cât și negative. Ceea ce vă înconjoară reflectă realitatea voastră psihologică interioară. Emoțiile cu care trebuie să vă împăcați apar sub formă de culori, peisaje și întâlniri. Voi adeseori vizitați planul astral în visele voastre, așa că sunteți familiarizați cu acest câmp de conștientizare. În literatura voastră ezoterică, atunci când se vorbește de multele straturi sau sfere în viața de apoi, variind de la întuneric la lumină, este vorba de planul astral.

În planul astral voi aveți șansa de a sorta bagajele emoționale pe care le-ați adunat de-a lungul ultimei voastre vieți pe pământ. În aceasta sunteți ajutați de mai mulți ghizi iubitori. La un moment dat, vă veți elibera de toate atașamentele și emoțiile dureroase și veți fi pregătiți să treceți dincolo de planul astral. Este momentul în care treceți în planul esenței. Acest moment este ca o a doua moarte. Lăsați în urmă tot ceea ce nu vă aparține și vă permiteți astfel să fuzionați cu Eu-l vostru superior , esența voastră divină. În momentul în care veți trece în planul esenței, veți deveni conștienți de imensa putere care vă pune în mișcare. Veți experimenta unitatea cu  Dumnezeu.

Planul esenței, planul eternului Sine, este sediul conștiinței divine din care provine toată creația. Vă cer ca pentru un moment să vă conectați la acest plan, acum și aici. Acesta nu este departe. El impregnează totul, atât planul astral cât și planul pământesc, el impregnează întregul cosmos. Prezența pe care o simțiți aici este prezența lui Dumnezeu, pură și nealterată. Ea poate fi percepută ca o liniște profundă, pașnică în totalitate și totuși plină de viață și de creativitate. Din această sursă izvorăște toată creația și la această sursă se va întoarce.

Atunci când ajungeți în planul esenței în viața de apoi, veți fi capabili să faceți alegeri conștiente în ceea ce privește viitoarea voastră destinație. În acest plan voi puteți aranja, cu ajutorul îndrumătorilor și ghizilor spirituali, o altă încarnare pe pământ sau planifica o altă călătorie, în funcție de scopurile voastre. În planul esenței voi puteți auzi clar vocea sufletului vostru. Din acest plan i-ați spus voi ”da” vieții în care vă aflați acum.

Permiteți-vă ca pentru un moment să simțiți ce ați simțit când ați fost în acest plan. Cu cât mai mult veți deveni conștienți de această dimensiune în timpul vieții voastre pe pământ, cu atât mai ușor vă va fi să muriți în pace și, după moartea voastră, să treceți dincolo de planul astral în planul esenței.

Moartea nu este altceva decât o tranziție, una din multele tranziții prin care treceți în viață. Nașterea este o tranziție. Viața pe pământ cunoaște atât de multe momente de tranziție, prin care treceți și prin care vă eliberați. Gândiți-vă doar. Corpul în care locuiți acum la un moment dat a fost foarte mic, un copilaș vulnerabil. Și totuși sufletul vostru, esența divină din voi, lucra deja prin voi și când erați acel copilaș vulnerabil. Când ați ajuns la maturitate, mulți dintre voi ați fost înghițiți de cerințele vieții pe care viața terestră le-a avut față de voi, și v-ați confruntat cu temeri și îndoieli. Conștientizarea esenței voastre divine, sufletul vostru, a fost împinsă în fundal. Acest lucru s-a întâmplat de multe ori în momentele în care v-ați eliberat, în care ați renunțat și v-ați luat rămas bun.

Poate că a fost când v-ați luat rămas bun de la cineva iubit, probabil când ați renunțat la un loc de muncă; orice scenariu imaginabil. Astfel de evenimente reprezintă tranziții care se aseamănă morții, nu în sens literal ci la nivel psihologic. Vi se cere să vă eliberați la un nivel profund, și exact în aceste momente în care vă eliberați puteți începe să simțiți realitatea Sinelui etern, lumina divină care arde în voi. Această realitate rămâne cu voi în mod necondiționat, chiar și atunci când totul în jurul vostru se prăbușește. Și așa este și când vine vorba de moartea fizică.
Dacă în acel moment sunteți suficient de curajoși să vă eliberați, planul etern vă va îmbrățișa iar voi veți experimenta o foarte puternică conștientizare a celui/celei care sunteți cu adevărat.

A muri prin renunțare conștientă este un eveniment sfânt, plin de viață și de frumusețe. Măreția a ceea ce vă învăluie va fi tangibilă pentru cei prezenți. Cu cât mai mult cei care sunt prezenți vor experimenta ”moartea în timp ce ești viu” , cu atât mai mult vor fi plini de venerație și respect pentru tranziția la care sunt martori.

În ceea ce privește toate tranzițiile posibile în creație, variind de la nașterea fizică și moarte până la momentele de detașare emoțională intensă din viața voastră, întrebarea de bază care rămâne întotdeauna este nu dacă veți supraviețui, ci dacă veți putea păstra legătura cu esența voastră divină. Puteți păstra legătura cu planul Esenței, cu originile voastre, cu bătăile de inimă ale Creației?  Adeseori conectarea voastră cu planul esenței în timpul vieții este cea mai bună pregătire pentru moarte, și pentru ce este dincolo de ea. Devenind conștienți acum – înainte de moartea fizică – că adevărata esență a celui/celei care sunteți nu depinde de corpul actual în care locuiți, nici de identitatea pe care vi-o asumați în lume, v-ați elibera și ați face lin tranziția atunci când îi sosește momentul.

Conectarea cu planul esenței este o alegere pe care voi o faceți. Moartea în sine nu vă duce mai aproape de ea. După ce muriți, voi vă doriți foarte mult să fiți aceeași persoană ca cea care sunteți acum, deși sunteți înzestrați cu posibilități diferite și aveți o perspectivă mai largă. Și totuși întrebarea cheie rămâne: vă amintiți cine sunteți? Sunteți capabili să vă conectați conștient cu acea dimensiune atemporală care curge prin voi și care vă inspiră cu adevărat?

Voi sunteți indestructibili, îngeri de Lumină scumpi și iubiți. Aveți încredere în asta. Lăsați-vă mângâiați și sprijiniți de această cunoaștere atunci când sosește momentul morții; și acum deasemenea, când vă luptați cu problemele din viața voastră.

Pentru a muri în pace vi se cere să vă detașați la nivel interior de orice vă leagă de existența pământească. Practicați continuu această detașare în timpul vieții și veți fi pregătiți să muriți.

Ați putea întreba: ”Nu este tragic să te detașezi de viață, când te afli în toiul ei?” Răspunsul e: ”Nu. Dimpotrivă, este dovada unui spirit cu adevărat puternic.”

Ce presupune această detașare? Înseamnă să acordați atenție esenței, să nu cădeți în capcana lucrurilor neimportante. Înseamnă să nu creați drame emoționale fără rost, înseamnă să experimentați bucuria în lucrurile simple ale vieții. Pentru a practica detașarea și a rămâne acordat la planul esenței presupune a fi conștient de o dimensiune ascunsă, care se află chiar sub și în spatele observabilului. Înseamnă să renunțați imediat la judecăți de tipul bun și rău, și să aveți încredere în inteligența cosmică care depășește cu mult mintea umană.

Mulți dintre voi sunt prinși în febra gândirii. Voi considerați viața drept febrilă: cum să rezolvați problemele, cum să faceți toate lucrurile pe care le considerați necesar de făcut. Sunteți de-a dreptul obsedați să vă organizați viața prin voința și mintea voastră. Detașarea înseamnă să nu luați acest mod de gândire atât de în serios. Este un lucru atât de tragic de făcut? Nu. Dimpotrivă, aduce lumină și simplificare în viața voastră.

Din nevoia voastră excesivă de control viața devine o luptă obositoare și grea. Detașarea aduce pace minții, umor și perspicacitate. Fiind conștienți de aspectul finit al vieții aveți tendința naturală de a prețui și proteja viața. Dar asta se întâmplă numai când esența voastră divină poate curge fără efort prin voi, din planul esenței către realitatea voastră pământească.
Atunci când aceasta se întâmplă, voi ați învins moartea înainte de a muri. 

© Pamela Kribbe


Traducere Monica Poka