joi, 5 iunie 2014

Relații de iubire



Mesaj de la Jeshua prin Pamela Kribbe

Dragi prieteni,

Eu sunt Jeshua. Vă salut cu sinceritate pe toți. Eu sunt aici cu  inima plină. Vreau să o împărtășesc cu voi, pentru că voi sunteți frații și surorile mele și simt o profundă înrudire cu voi. Eu nu sunt nici mai mult și nici mai presus decât voi, noi suntem una.

Am pornit împreună să plantăm sămânța energiei Christice pe Pământ, o sămânță care, în timp, să crească încet, să îmbobocească și să se deschidă într-o floare pe deplin matură. Acest timp pe Pământ este unul de finalizare a acestei călătorii. Acesta este un timp în care multe răsaduri încep să se dezvolte și în multe feluri voi sunteți florile înmugurite. Împreună noi formăm o unitate, un colectiv de suflete care se dedică nașterii unei noi conștiințe. Deci, nu mă mai priviți ca pe un maestru care se află deasupra voastră, ci ca pe un prieten care vă ia de mână și care vrea să-și împărtășească iubirea lui cu voi, pentru că eu vă iubesc profund pe voi toți.

Voi aveți o intensă dorință de iubire. O căutați în relațiile cu ceilalți, și, deasemenea, într-o conexiune cu divinul. Dar cu adevărat, ceea ce voi doriți cu înfocare, se află în voi înșivă; este natura voastră divină, partea din voi care este una cu iubirea necondiționată și cu bucuria. Când experimentați această parte a voastră, vă simțiți ca și cum ați veni acasă. Totul în viața voastră devine ușor, luminos și plin de veselie. Sunteți întregi în interiorul vostru și nu aveți nevoie de nimic din afara voastră care să vă facă să vă simțiți bine. Sunteți o unitate în voi înșivă – și totuși vă simțiți conectați cu tot restul într-un mod profund și intim.

Ceea ce este paradoxal în legătură cu relațiile este că puteți fi intim conectați cu o altă persoană numai atunci când sunteți capabili să îmbrățișați unitatea din voi înșivă. Dacă sunteți pregătiți să vă acceptați pe voi înșivă, cu poverile trecutului, cu calitățile și slăbiciunile voastre – atunci există spațiu și pentru o altă persoană cu individualitatea ei unică. Atunci nu vă mai folosiți de o altă persoană în scopul de a veni Acasă.

Mai degrabă împărtășiți Acasa pe care o purtați în inima voastră cu acea cealaltă persoană. Acest tip de relație devine o sărbătorire împreună, o partajare, iar aceasta este o relație de vindecare, fie că este cu un partener, cu un prieten sau cu un copil, nu există o diferență esențială. Cu toate acestea, relațiile de iubire – relațiile de parteneriat – sunt relațiile care trezesc cele mai multe în voi. Ele vă ating profund și trezesc emoții profunde pentru că ele par să dețină promisiunea întoarcerii Acasă mai mult decât o face orice altă relație.

Înainte să vorbesc despre relațiile de iubire, aș dori să vă reamintesc că acea Acasă după care tânjiți, acea unitate inițială din care voi v-ați născut ca suflet, nu este departe. Se poate spune că, în tărâmul timpului, cu extrem de mult timp în urmă ați plecat, simbolic vorbind, din Paradis. Că ați plecat pe calea voastră ca ”un suflet întrupat” și ați ales o anumită formă în care să vă manifestați și să treceți prin experiențe și să vizitați diferite locuri din univers.

Atunci când v-ați născut ca un suflet individual și v-ați angajat în călătoria voastră, voi ați renunțat la acea unitate primordială pe care vi-o puteți imagina ca pe o pătură caldă de iubire și lumină care vă era atât de familiară. O unitate în care întotdeauna ați simțit siguranța prezenței Tatălui – Mamei – Dumnezeu, astfel încât nu v-a fost niciodată frică că ați fi singuri sau respinși. Aceste concepte ”negative” nici măcar nu existau în înțelegerea voastră, și totuși în Dumnezeu a lucrat o putere arhetipală care v-a născut din pântecele acestei unități Tatăl – Mama – Dumnezeu.

Care a fost scopul acelei nașteri? Ca astfel să puteți deveni dumnezei independenți! Astfel încât voi înșivă să puteți deveni punctul de plecare al unei surse Tată – Mamă – Dumnezeu de căldură și iubire din care să fie create și să apară o infinitate de ființe. Dar rămasul bun pe care vi l-ați luat, la început a fost pentru voi ca un șoc. V-ați dat seama că odată cu această separare de unitate vine și cunoașterea că, în scopul de a experimenta cu adevărat procesul evoluției, voi nu puteți ști nimic în avans. V-ați dat seama că numai așa vă puteți separa de această unitate primordială mergând pe propriul vostru drum ca un suflet individual, care pentru prima dată se familiarizează cu frica și dezolarea și cu întunericul ne-cunoașterii și ne-înțelegerii.

Voi încă purtați acea experiență inițială a dezolării și singurătății, care poate apărea foarte puternic în arena relațiilor de iubire. Dar înainte de a aborda aceste relații, aș dori să vă reamintesc că voi aveți oricând posibilitatea de a  experimenta acea conexiune primară. Când intrați într-un somn fără vise, voi vă părăsiți corpul și vă conectați cu cea mai profundă sursă din care veniți, cu Dumnezeu, dacă așa vreți să o numim, sau cu cel mai profund miez al vostru: acea parte din voi care nu a părăsit niciodată Paradisul și care încă se află acolo. Deși ați plecat de acolo cu miliarde de ani în urmă, unitatea este încă în voi; este o parte inalienabilă a conștiinței voastre. Noaptea, dacă mintea voastră nu este prea activă și vă predați somnului și tărâmurilor non-fizice în care intrați, atunci, în timp ce vă părăsiți corpul, mergeți în acea Sursă și așa vă reîmprospătați. Și în viața voastră de zi cu zi voi puteți să vă conectați cu această realitate a spiritului divin, a căruia voi sunteți o parte intimă. Devenind foarte liniștiți, voi puteți simți acea prezență aici și acum. Vă invit să simțiți cum împreună, ca unul, noi toți suntem parte a acelei fețe inițiale a lui Dumnezeu.

Imaginați-vă că în mijlocul pieptului vostru, în chakra inimii voastre, este un cristal strălucitor, frumos. Imaginați-vi-l acolo și simțiți-i puterea: un cristal pur, clar și la care toate fațetele reflectă simultan multele voastre experiențe. Această inimă - cristal este conectată deasemenea cu tot ceea ce vă înconjoară. Sentimentele pe care le recepționați de la ceilalți pot fi reflectate de acest cristal, și astfel, prin receptarea stării lor de spirit și a emoțiilor lor prin acest cristal, ajungeți să-i înțelegeți pe alții. Din această inimă- cristal voi înțelegeți experiențele celorlalți: durerea și dezamăgirile lor sunt evidente pentru voi.

Această inimă-cristal este conectată cu inimile tuturor celorlalte ființe vii, pentru că noi toți suntem una. Și, totuși, voi puteți deasemenea simți că această inimă, pe care voi o purtați în piept, vă aparține: este sufletul-inimă al vostru. Simțiți cum ambele aspecte merg mână în mână. Voi sunteți conectați la nivelul inimii – un câmp orizontal care vă conectează cu tot ceea ce este viu – astfel încât nu există nici o separare deoarece suntem cu toții una. Cu toate acestea, voi sunteți deasemenea ”unul” asta însemnând că voi sunteți voi, și că nimeni altcineva nu este exact ca voi. Voi sunteți o ființă individuală și există o linie verticală care vă unește, care vă conectează direct cu Sursa, cu Dumnezeu. Voi sunteți în acest corp fizic, care este purtătorul inimii voastre, propria voastră bucată din conștiința lui Dumnezeu.

Simțiți vastitatea acestui cristal: conștiința infinită care vă aparține, și care, totuși, poate merge oriunde vrea. Ea nu este legată de acest corp, deși acum este în acest corp, temporar, dar ea este o energie atât de vastă încât în ultimă instanță ea nu este legată de nici o formă. Voi sunteți această conștiință; voi ați adus cu voi aici pe Pământ o bucată din țesătura divină a Tatălui – Mamei – Dumnezeu. Voi sunteți întregi și compleți în interiorul vostru și voi sunteți gardianul acestei inimi-cristal. Amintiți-vă că, noi acum abordăm tema relațiilor de iubire.

Când vă îndrăgostiți de o altă persoană, adesea există o experiență de intensă încântare, la începutul relației. Pare ca și cum ceva se deschide larg în fața voastră, ceva care pentru multă vreme a fost ascuns și care poate fi deblocat numai prin aspectul acelui celălalt.  Alți oameni par să nu observe acel ”ceva” din voi, dar persoana pe care o iubiți trezește frumusețea nudă a cine sunteți. Pasiunea și entuziasmul vostru pentru viață se întoarce, vă simțiți văzuți și iubiți, și  veți experimenta propria voastră profunzime – minunea a cine sunteți. Asta este ceea ce voi experimentați în iubirea nebună. Și, deși pare să aibă legătură cu celălalt, ea are legătură doar cu voi, cu ceea ce celălalt trezește în voi, și care este ceva delicios, este un miracol! Se pare că numai atunci vă treziți și simțiți cât de mult aveți de dat și cât de mult puteți fi iubiți.

De obicei în acel moment, oamenii se intoxică cu venerația și minunăția acestei iubiri nebune pe care ei o experimentează și, orbește, se atașează de cea/cel care a trezit acest sentiment în ei. Ea sau el are ”bagheta magică” în mână, și ceea ce de prima dată v-a condus la o revelație și la un sentiment de iubire față de voi înșivă cât și față de celălalt, gradat vă duce la o migrare din voi înșivă în timp ce deveniți tot mai concentrați pe celălalt.  

Apoi începe o luptă cu celălalt. Veți dori să posedați acea parte din celălalt care vă face să vă simțiți atât de bine. Adeseori și celălalt face același lucru cu voi și amândoi veți deveni extrem de confuzi datorită acestui joc de-a trasul-de-funie. În acest fel, cel mai bun lucru pe care vi-l puteți oferi unul celuilalt, în cele din urmă devine cel mai rău, și anume gelozia, dependența și lupta pentru putere. Aceasta este o cădere extrem de dureroasă pe care aproape toată lumea a experimentat-o.

Cum are loc această cădere?  În voi există două părți. Este acea inimă-cristal pe care vi-am descris-o și în care există o iubire care poate să-l vadă pe celălalt exact așa cum el/ea este și poate experimenta frumusețea care există acolo. Din acest spațiu din inima voastră, voi puteți intra într-o legătură egală și echilibrată unul cu celălalt, în care vă recunoașteți divinitatea unul în celălalt dar în care nu pierdeți din vedere umanul unul din celălalt. Voi îi admiteți celuilalt durerea, neîncrederea, dezamăgirile și rezistența.

Dar în pântecele vostru există o altă energie care lucrează, ceva care poate fi o forță foarte puternică, perturbatoare în pasiunea voastră. Eu numesc această energie copilul interior neglijat, care poartă o durere foarte puternică și profundă în el și care își are originea în acea durere cosmică primară a nașterii și părăsirii unității Tatăl – Mama – Dumnezeu. Acest copil se trezește atunci când vă îndrăgostiți, și el are multe emoții care vă pot umbri inima. Aceste emoții pot învălui inima-cristal și pot umbri faptul că voi sunteți sursa de încântare și fericire pe care ați experimentat-o în etapele de început ale iubirii romantice.  Acele sentimente au avut de-a face cu voi și cu spațiul pe care vi l-ați oferit, și care a fost făcut posibil de către celălalt, dar tot au avut de-a face cu voi.

Cu toate acestea, copilul din voi, care suferă și strigă după atenția, iubirea și recunoașterea care i-au lipsit pentru atât de multă vreme, ar putea fi tentat să încerce un fel de sufocare a partenerului; el vrea să păstreze cu orice preț pentru el însuși ceea ce-i lipsește. În acest fel copilul și inima-cristal pot ajunge pe poziții opuse. Ceea ce la început părea să fie foarte frumos, se transformă într-o relație distructivă în care veți ajunge să vă luptați unul cu celălalt și să intrați într-o bătălie pe care nimeni nu o vrea, dar care are loc oricum.

În momentul în care magia amenință să dispară, puteți deveni disperați. Cu orice preț voi doriți să vă agățați de partenerul vostru deoarece cândva ați experimentat sentimentul iubirii absolute cu acea persoană. Vă veți lupta pentru a-l/o păstra, iar durerile voastre mai vechi, emoțiile de furie, frică și abandon, chiar de ură, pot intra în joc. Chiar și atunci va fi foarte greu să renunțați la celălalt, deoarece vă veți afla sub influența amintirii a cât de bine a fost atunci când totul era în armonie.

În acest stadiu este foarte important să știți cum să vă eliberați. Momentul în care simțiți că relația voastră a intrat pe o spirală descendentă și ați ajuns să vă acuzați și să dați vina unul pe celălalt, este momentul în care trebuie să vă retrageți. Vă puteți răni unul pe celălalt atât de tare, tocmai pentru că v-ați atins atât de profund unul pe celălalt, iar acea durere este greu de vindecat.

Așa că îndrăzniți să faceți un pas înapoi atunci când simțiți că v-ați pierdut controlul, că sunteți sub imperiul unor emoții care vă împiedică să vă apropiați de partenerul vostru cu inima deschisă. Ați putea simți o frică profundă de a fi abandonați sau chiar contrariul: o teamă de a vă conecta atât de profund cu cineva încât să vă pierdeți pe voi înșivă în această legătură. Pot exista și alte emoții cum ar fi furia sau gelozia, dar ceea ce este important este ca voi să observați cum cele mai intense emoții au mai degrabă legătură cu voi decât cu relația. Relația a declanșat emoțiile, dar ele provin din cauze mult mai profunde.

Ceea ce contează acum este să vă întoarceți către copilul rănit și neglijat din voi care este cauza reală a dezechilibrului vostru emoțional. Să faceți acest lucru nu este responsabilitatea partenerului vostru. Iar voi, deasemenea, nu sunteți responsabili pentru copilul interior al partenerului vostru. A face pe altcineva responsabil de durerea voastră și a aștepta ca acesta să vă vindece duce la o enormă confuzie în relații.

Deci, cum puteți vedea când relația, care a fost la început o legătură iubitoare, nu merge și a devenit dezechilibrată? De fapt, există semne clare, iar una dintre modalitățile prin care puteți afla este de a face un exercițiu simbolic cu copilul vostru interior.

Imaginați-vă că stați vizavi de partenerul vostru în acest moment. Sau cu cineva care este foarte important pentru voi, dacă în prezent nu aveți un partener, și permiteți-i copilului vostru interior să stea în stânga voastră. Pur și simplu imaginați-vă pe voi înșivă ca un copil undeva sub zece ani și stați cu acel copil din stânga voastră vizavi de partenerul vostru. Acum observați cum îi răspunde copilul iubitei/iubitului vostru. Uitați-vă la prima reacție a acelui copil. Întrebați copilul: ”Ce te-a atras la el sau la ea? Ce ai găsit atât de irezistibil? Ce ți-a atins inima, ce te-a fascinat?” Iar apoi întrebați: ”Cum te simți acum?”

S-a întâmplat ceva cu acea calitate inițială? Poate copilul să mai simtă acea iubire? Într-o relație de vindecare, acea calitate unică este încă foarte prezentă. Încă vă hrănește, încă vă încălzește, în timp ce partenerul vostru a devenit o formă mai umană cu propriile lui/ei probleme cu suișuri și cu coborâșuri. Cu toate acestea, ceva din acea magie inițială există încă, și datorită acelei magii, problemele pot fi depășite. Dacă observați că magia lipsește, dacă copilul vostru interior se simte de fapt neiubit sau tratat incorect, atunci acolo se întâmplă ceva la care trebuie să-i acordați atenție. Faceți-vă timp pentru a descoperi împreună cu copilul vostru interior despre ce e vorba.

Pentru a clarifica situația, renunțați la imaginea copilului interior, și imaginați-vă că voi stați în fața partenerului pe care vi l-ați ales și priviți cum curg între voi energiile primirii și dăruirii. Prima dată priviți ce vă oferă celălalt și simțiți ceea ce vă oferă, și nu trebuie să fie exprimat în cuvinte atâta timp cât simțiți acest lucru. Priviți la ceea ce curge dinspre voi spre celălalt și conștientizați cum vă simțiți în acest moment. Deveniți mai plini de energie datorită acestui dar sau vă simțiți goi și epuizați? Vă inspiră sau vă epuizează? Rămâneți la acest sentiment inițial.

După ce vă uitați la ceea ce îi oferiți celuilalt, aruncați o privire la interacțiunea inversă.

Ce primiți de la celălalt? Bazați-vă pe primul sentiment care vă vine. Ceea ce primiți vă face să vă simțiți bine? Vă face să vă deschideți mai mult inima? Vă simțiți mai fericiți datorită la ceea ce ați primit? Esența unei relații de vindecare este ca ceea ce vă oferă celălalt să creeze bucurie în inima voastră.

În sfârșit, există un alt semn al unei relații distructive. Din plexul vostru solar – un loc aproape de stomac – simțiți un ”cordon” de energie care vă conectează cu celălalt. Dacă sunteți senzitivi, poate puteți simți acel cordon. Ceea ce căutați este sentimentul că aveți nevoie să-l posedați pe celălalt; că vă panicați la gândul că celălalt nu va mai fi acolo; ca ceva care trage de acel cordon. Dacă simțiți așa ceva, atunci acesta este în esență un cordon ombilical energetic care vă conectează cu celălalt și care vă dă sentimentul: ”Am nevoie de el/ea, nu pot să fac fără el/ea!” Acel sentiment de panică vă arată că nu operați independent sau cel puțin că voi credeți că nu o puteți face fără celălalt, iar o astfel de dependență poate duce la o relație distructivă.

Într-o relație de vindecare este firesc să vă fie dor unul de celălalt dacă într-un fel sau altul ați fi despărțiți. Este firesc să vă bucurați și, prin urmare, să tânjiți unul după compania celuilalt. Îl puteți dori pe celălalt, dar nu să aveți nevoie de celălalt. Dar într-o relație distructivă, există ceva malign care lucrează. Există sentimentul că nu puteți face sau nu puteți exista fără celălalt, că bunăstarea voastră depinde de celălalt – poate însăși viața voastră! – iar acest lucru vă slăbește în mod substanțial. Există o teamă profundă pentru o posibilă respingere de către celălalt, iar acest lucru vă face să vă simțiți neînsemnați și constrânși, iar întreaga relație nu mai are acel spațiu de bucurie și libertate pe care îl avea la început.

Încercați să simțiți pentru voi înșivă acest lucru, calm, în felul vostru. Și să nu vă fie frică să faceți loc în relație pentru a vă permite vouă înșivă să simțiți acest gen de lucruri. Pentru că odată ce vă aflați într-o spirală negativă într-o relație, adeseori este necesar ca partenerii să se distanțeze unul de celălalt, fizic și emoțional, în scopul de a-și da seama cum stă fiecare. Într-un astfel de moment, de multe ori nu este folositor să încerci să lămurești lucrurile. Este necesar ca mai întâi câmpurile energetice să se elibereze unul de celălalt în scopul de a câștiga suficient spațiu pentru a reveni în centrul inimii- cristal. Coborâți cu conștiința voastră în interiorul acelui cristal frumos și clar care este esența voastră. Nu depindeți de alții pentru a experimenta decât de voi înșivă; ea este acolo pentru voi – întotdeauna. Ea este șoapta lui Dumnezeu pe care voi o puteți auzi în tăcere.

Simțiți apoi, cum din acest cristal, raze de lumină strălucesc asupra copilului din voi care încă suferă și care caută încă înafara lui însuși acceptare și iubire și siguranță. Lăsați ca razele voastre de lumină să cadă asupra acelui copil, și veți putea vedea literalmente cum lumina cristalului pare să se ancoreze singură curgând din ce în ce mai adânc și mai jos prin pântecele vostru și prin picioarele voastre în Pământ.

Aceasta este lumina voastră, Lumina unică a Sufletului vostru! Voi sunteți aici ca să experimentați această lumină într-un trup pe Pământ. Lumina voastră specială este unică, este Lumina voastră Îngerească, și dacă rămâneți conectați cu ea, atunci veți atrage relații de vindecare în viața voastră. Voi nu aveți ”nevoie” de altcineva. Și deasemenea nu este nevoie să transformați pe altcineva în ceva ”perfect”: cineva care în sfârșit să vă vadă din perspectiva din care voi doriți, și care în mod necondiționat să vă înțeleagă și vă îmbrățișeze în modul în care voi vreți să o facă.

Acceptarea și iubirea necondiționată poate fi găsită numai în propria voastră inimă – cu și pentru voi înșivă. Nu împovărați pe altcineva cu această obligație. Acea iubire absolută este ceva între voi și Sinele vostru. Aceasta numai voi vi-o puteți oferi vouă înșivă, și când o faceți, veți deveni un izvor de iubire pentru ceilalți, pentru că atunci ați devenit în totalitate sinceri și adevărați cu voi înșivă. Vă iubiți pe voi înșivă, inclusiv partea întunecată: acel copil care uneori se luptă în voi și este chinuit.

Când vă iubiți pe voi înșivă, este mult mai ușor pentru voi să vedeți cealaltă persoană într-o perspectivă autentică. Nu veți mai lua atât de personal lucrurile uneori ofensatoare sau jignitoare pe care el sau ea le spune sau le face. Acțiunile și reacțiile lor le aparțin, și devine mai ușor să nu le răspundeți la ele prea emoțional. Cealaltă persoană nu mai este responsabilă pentru mântuirea sufletului vostru – voi suntețiVoi sunteți maestrul lumii voastre, a realității voastre.

Voi toți sunteți pe această cale de realizare de sine și deja voi atingeți alți oameni cu inima-cristal a voastră: le oferiți scântei de iubire și de speranță. Vă mulțumesc că ați venit pe Pământ în acest moment, în această perioadă de schimbare și de tranziție. Eu sunt cu voi și îmi pasă profund de voi. Sunteți frații și surorile mele, și Eu vă iubesc.


© Pamela Kribbe


Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.