marți, 17 iunie 2014

Lucrând cu viețile paralele


De Gerrit Gielen 


Când faceți o alegere importantă în viața voastră, voi de fapt alegeți între două posibile viitoruri. De îndată ce ați făcut alegerea, unul dintre posibilele viitoruri cade. Corect? Sau acel viitor alternativ există și el într-o realitate paralelă și el este experimentat și trăit de către o altă parte din voi? Potrivit ”teoriei lumilor multiple” din fizică, de fiecare dată când apare o alegere, în univers are loc o divizare: diferitele posibilități coexistă în lumi paralele. Ceea ce, spiritual vorbind, este sensul lumilor paralele, și cum putem experimenta acest sens în viața noastră cea de toate zilele? Aceasta este întrebarea centrală a acestui articol.

Introducere

În lumea științifică din anii 1950, a fost formulată așa numita ”interpretare a lumilor multiple prin mecanica cuantică”.  Această teorie afirmă că, de îndată ce în univers există un moment de alegere, universul se divide. Ambele posibilități pot apoi coexista în lumile paralele. Potrivit acestei teorii, universul este format dintr-o colecție infinită de lumi. Cosmosul nostru este doar una dintre aceste lumi. De la introducerea ”interpretării lumilor multiple”, popularitatea acestei teorii a crescut în rândul oamenilor de știință. Și prin intermediul cărților științifico-fantastice și filme, teoria a devenit cunoscută unui public mai larg.  

Deși această teorie, spiritual vorbind, are consecințe foarte interesante, este o teorie științifică. Ea nu vorbește de semnificația interioară a existenței lumilor paralele. Știința nu consideră că este sarcina sa să reflecteze la semnificația și la implicația vieților paralele pentru viața noastră cea de toate zilele.

Ce implică teoria lumilor multiple pentru înțelegerea sufletului nostru? Ce înseamnă viețile paralele pentru dezvoltarea conștiinței noastre? De ce ar alege sufletul să experimenteze o viață în moduri diferite?

Viețile paralele nu există în mod independent una de cealaltă, dar ele sunt – așa cum totul este în univers – conectate intern una la cealaltă. Toate aceste vieți vă aparțin. Ca atare, ele servesc unui scop: lărgesc câmpul de experimentare pentru sufletul vostru, și prin acest fapt, creșterea conștiinței.

Liniile temporale

Sufletul experimentează lumea fizică prin noi. Noi, ca oameni, călătorim pe un posibil drum prin timp. În acest context, este mult mai potrivit să vorbim despre o posibilă ”linie temporală” iar viața noastră este o astfel de linie temporală. În momentul în care noi facem o alegere importantă în viața noastră, are loc o divizare a liniei temporale. Există linia în care experimentați alegerea A și există linia în care experimentați alegerea B. Noi, ca oameni, nu suntem conștienți de cea de-a doua linie temporală pe care nu o experimentăm, dar sufletul nostru este. Pentru el, cea de-a doua linie temporală este la fel de reală ca și cea originală.

Nu toate liniile temporale care izvorăsc din alegerile pe care noi le facem în timpul vieții noastre sunt la fel de importante pentru suflet. Unele sunt mai definitorii decât altele. Putem face o comparație cu zilele din viața noastră: unele zile – ziua nunții noastre, zilele de naștere ale copiilor noștri – au o semnificație profundă pentru noi și nu le uităm. Multe alte zile trec în virtutea rutinei și ele sunt uitate. Bineînțeles că și aceste zile de rutină au rolul lor în întreg; ele crează creșterea liniștită și integrarea care duce la acele momente speciale. Același principiu se aplică și liniilor temporale.  

Liniile temporale se divizează în momentele de alegere care trezesc emoții intense. Imaginați-vă că după o luptă interioară profundă voi decideți să vă părăsiți slujba și să vă dedicați viața pasiunii voastre: să vă faceți pictor. Există și o linie temporală în care vă păstrați locul de muncă. Viața ca pictor este foarte intensă din punct de vedere emoțional; pe de o parte ea vine cu frică și nesiguranță, și cu o profundă inspirație și împlinire pe de altă parte. Linia temporală în care voi lucrați într-un birou și nu vă asumați prea multe riscuri, este mult mai puțin intensă din punct de vedere emoțional, dar și acolo puteți aduna experiențe valoroase. Această linie temporală poate fi comparată cu o zi mai puțin plină de evenimente din viața voastră, în timp ce linia temporală ca și artist poate fi comparată cu o zi senzațională, de neuitat.

Pământul ca și casă multi-dimensională

Din perspectiva sufletului, Pământul nu este un ”lucru”, nici o adunătură de materie, ci un tărâm cu mai multe nivele de experiență, un câmp de oportunități nelimitate în care mintea umană se poate explora pe ea însăși. Sufletul este curios și vrea să se îmbogățească cu experimentarea multiplelor linii temporale. Ar fi o rușine să folosească magnifica personalitate umană cu tot potențialul ei – voi – pentru o singură posibilitate. Aceasta ar fi o enormă pierdere de potențial. Realitatea pământească – Pământul însuși – a fost în așa fel creat încât să permită explorarea tuturor acestor posibilități pentru că, din nou, Pământul nu este un lucru. La nivel de suflet, toate liniile temporale posibile sunt experimentate simultan. Pământul este vastul spațiu experențial în care se desfășoară toate aceste linii temporale.  

Pentru a înțelege acest lucru noi trebuie să ne dăm seama, chiar și conform cu știința, că mintea – sau spiritul – este mult mai fundamentală decât materia. Materia nu este de fapt acel material care ne învață mecanica cuantică că ar fi. Dintr-o perspectivă spirituală, materia este creată de către mintea/spiritul uman pentru a se explora pe sine în toate fațetele sale nelimitate. Scopul minții este – experimentându-se pe sine însăși în lumea materială – să devină pe deplin conștientă de potențialul său interior. Acel potențial este infinit și din această cauză și realitatea materială este infinită și mult mai bogată și mai complexă decât ne putem noi imagina.

Ca ființe umane noi am putea avea ideea că materia ne limitează. De exemplu, ne-am putea dori să zburăm ca păsările, dar nu putem, în timp ce în visele noastre putem. În realitate, limitările materiale ale tărâmului Pământesc se asigură că noi experimentăm deosebit de intens anumite aspecte ale vieții. Pentru a da un exemplu: dacă am putea face orice, și nu ar trebui să facem față cu corpurile noastre vulnerabile și cu emoțiile noastre umane, nu ne-am descoperi niciodată curajul. Avem nevoie de limitări pentru a descoperi aceste calități în noi înșine. După cum spune și Goethe: ”Lucrând în cadrul limitelor maestrul se dezvăluie pe el însuși”. Din cauza limitărilor lumii materiale avem nevoie să ne trezim și să ne cultivăm calitățile interioare cum ar fi intuiția, înțelegerea și curajul. Putem compara viața pe Pământ cu jucarea unui joc complex și bogat. Toate jocurile au anumite reguli. Pe de o parte, acele jocuri au limitări, dar pe de altă parte, ele fac a ca acel joc să fie jucat cu tot entuziasmul și bucuria posibilă.

În alte linii temporale ale actualei voastre vieți, sunt experimentate diferite aspecte ale personalității voastre, care duc la trezirea altor calități interioare. Acolo jocul este jucat într-un mod diferit, iar sufletul se îmbogățește prin absorbția tuturor rezultatelor diferite.

O viață omenească este ca o casă cu un număr nelimitat de camere. Fiecare cameră ne arată un alt aspect al realității noastre interioare și este proiectată să conducă la conștientizarea unui anumit aspect al ființei noastre. În acest fel, pentru suflet  existența lumilor paralele este un instrument care promovează expansiunea conștientizării.

Semnificația vieților paralele pentru actuala voastră personalitate

Experimentarea vieților paralele nu numai că îmbogățește sufletul, dar este valoroasă și pentru viața noastră de toate zilele. Sufletul nostru experimentează toate aceste linii temporale și noi, ca ființe umane, suntem conectate cu sufletul nostru. Acesta este motivul pentru care, la nivel profund, noi suntem conectați și cu acele alte vieți ale noastre.

Viețile noastre paralele pot să ne inspire și să ne dea putere. Ele pot fi explicația pentru talentele neașteptate, dar pot fi și cauza fricilor neînțelese. Un schimb energetic continuu are loc între diferitele linii temporale. Suntem o echipă care lucrăm la același proiect, ca să spunem așa.

Unele alegeri duc la o viață calmă și stabilă, în care puține lucruri notabile se petrec. Acea linie temporală poate emite un anumit calm către celelalte linii temporale, în care viața se defășoară într-un mod mult mai turbulent.

Se poate întâmpla ca anumite talente să fie dezvoltate într-o anumită linie temporală. De exemplu, cineva se decide să trăiască în Franța și în acea linie temporală învață limba franceză. În alte linii temporale ale aceleiași vieți, se poate manifesta o atracție naturală către limba și cultura franceză.

Cum ne putem conecta cu aspectele benefice din viețile noastre paralele?

Realizarea contactului

Pentru a stabili un contact cu celelalte linii temporale poate fi folosită următoarea tehnică:

-Aduceți-vă într-o stare de calm prin relaxarea fizică într-un spațiu liniștit. Apoi în ochiul minții voastre întoarceți-vă la un moment din viața voastră în care ați făcut o alegere importantă. Lăsați la o parte toate judecățile pe care le-ați putea avea în legătură cu acea alegere. Vedeți-o ca pe două posibilități, nici una nu este mai bună decât cealaltă. Simțiți-vă împăcați cu ambele posibilități. Acceptați existența amândurora.

-Apoi imaginați-vă că plutiți și vă ridicați în sus. Priviți de acolo de sus acel moment. Încercați ca interior să vă ridicați la nivelul sufletului vostru. Priviți cele două drumuri care provin din acel moment, fiecare cu propria sa experiență. Unul este drumul pe care l-ați ales, celălalt este alternativa.

-Focalizați-vă pe alternativă. Simțiți încărcătura sa energetică. Ce radiază? Cum vă simțiți acolo? Ce experiențe ați aduna acolo?

-Permiteți acelor experiențe să fie; spuneți-le ”da” în interior. Simțiți cum acele experiențe vă pot îmbogăți și să vă facă să treceți prin viață într-un mod diferit. Plonjați complet în acea cealaltă linie temporală pentru un moment.

-Uitați-vă la schimbul energetic dintre linia voastră temporală curentă și linia temporală alternativă. Ce puteți învăța din cealaltă linie temporală și ce mesaj aveți pentru acea cealaltă linie temporală?

Așa ca și în orice meditație ghidată, continuați dacă aceasta vă aduce claritate, inspirație și putere. Dacă vă face să vă simțiți inconfortabil, renunțați și poate încercați din nou altă dată.

© Gerrit Gielen


link catre articolul original

Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.