sâmbătă, 22 martie 2014

Neîncrederea....



Muzica pe care să citiți este dată mai jos:

Aceste vremuri care suflă chiar acum în jurul nostru sunt foarte ciudate. Energiile ne încearcă și se pare că nu ne dau nici un răgaz. Suntem testați din răsputeri, dar trebuie să rămânem puternici și să nu ne îndoim sub greutatea lor. Se pare că dezastrul Zborului 370 a apărut și a adus în lumina reflectoarelor exact ceea ce este greșit în lume. Îmi pare rău că a fost necesară o asemenea tragedie pentru ca acest lucru să se întâmple, dar dacă recunoaștem problema și ne unim pentru a o rezolva, atunci acest mister tragic nu va fi în zadar. Atunci când suntem împotmoliți în adâncurile tragediei și noi jucăm tot felul de jocuri și ne ascundem secretele în loc să încercăm să-i salvăm pe cei care se află la ananghie și au disperată nevoie de ajutor, atunci am căzut atât de adânc în mocirlă cât de mult s-a putut. Nu putem împărtăși informațiile primite prin satelit pentru a găsi un avion dispărut pentru că nu putem permite ca alte state să ne cunoască posibilitățile. Indonezia refuză să acorde permisiune avioanelor de căutare să zboare în spațiul ei aerian. Foarte puține țări vor ieși în față și vor împărtăși informațiile primite prin radar din același motiv pentru care nu împărtășesc informațiile primite prin satelit. Doamne, ce ne spun toate acestea despre starea în care se află lumea? Neîncrederea noastră unii în ceilalți ne macină atât de mult încât nici măcar în căutarea unui avion dispărut nu ne putem uni. Mai degrabă ne ascundem secretele decât să salvăm viața a 239 de oameni nevinovați dispăruți. Ce lucru trist. Ce lucru rușinos!

Cum am ajuns la un asemenea nivel de neîncredere între țări? O mare parte din neîncrederea noastră a venit din minciunile care continuă să curgă. Țările spun un lucru dar de făcut fac altceva. SUA este profund vinovată de acest lucru, împreună cu toate celelalte țări. Încercarea de dominare și de superioritate față de ceilalți ne-a adus pe acest drum întunecat. Uitați-vă la ce face Putin în Crimeea chiar acum existând pericolul de a se întinde până în Estonia. Cum am ajuns ca o grămadă de țări să fie conduse de niște agresori tiranici care nu au nici un respect pentru viață? Conducătorii noștri pot fi atât de nemiloși pe cât le permitem noi să fie și se pare că nu facem o treabă prea bună pentru a le opri acest comportament. Se pare că lumea în general nu este de acord cu direcția în care conducătorii noștri vor să ne ducă, și totuși ce facem noi pentru a-i opri?

Atât de mulți stau acasă în fața televizoarelor urmărind tulburările și revoltele din alte țări, dar ne ridicăm noi oare ca un întreg pentru a lupta alături de ei și a opri ceea ce se întâmplă la nivel mondial? Nu. Până când țările nu vor putea avea încredere una în cealaltă acest scenariu trist va continua. Până când țările nu vor mai dori să controleze totul și pe toată lumea, încrederea nu va exista. Până când țările nu vor înceta să încerce să-și extindă granițele și să fure resursele altora pentru propriul lor beneficiu, războaiele vor continua să se dezlănțuie. Dar nu putem să nu vedem că nu oamenii sunt cei care fac aceste lucruri, ci conducătorii acestor țări, așa că ce au de gând să facă oamenii pentru a-i opri odată pentru totdeauna?

Vrem ca încrederea între țări și între oameni să se restabilească. Cum ar putea să ne pese cu adevărat unul de celălalt dacă nu putem avea cu adevărat încredere unii în ceilalți? Cum putem să ne iubim cu adevărat unul pe celălalt dacă nu ne pasă? Totul este interconectat. Dacă nu ne putem uni să salvăm un avion plin de oameni care a dispărut pentru că nu putem avea încredere unii în ceilalți, atunci acest lucru ar trebui să ne spună multe despre ceea ce este necesar să schimbăm în lume. Ne este arătat urâtul adevăr despre greșelile și lipsurile conducătorilor noștri, acum ce vom face pentru a-i opri? A sosit în sfârșit timpul să ne găsim CURAJUL!

Binecuvântări pentru noi toți,

Păstrătorul viziunii


Mesaj postat în 20 Martie 2014

link catre articolul original

Traducere Monica Poka




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.