sâmbătă, 28 februarie 2015

Corp, Suflet și Maestrul Interior



De Bob Fickes

Noi toți suntem ființe multidimensionale. În interiorul acestui corp se află sufletul nostru. Sufletul nostru este atât de diferit de corpul nostru precum este șoferul unei mașini de mașina pe care o conduce. Când ceva se întâmplă mașinii noastre, șoferul poate pleca și fie repară mașina fie își ia una nouă. Sufletul stă în interiorul acestui corp și privește prin el. Ceea ce sufletul gândește și experimentează este adeseori diferit de ceea ce gândește și experimentează mintea noastră. Sufletul este șoferul acestui corp și se folosește de el pentru a învăța cum să ne îmbunătățească viața în lumea în care trăim.

În spatele acestui suflet se află o altă ființă care este diferită de suflet așa cum sufletul este diferit de corpul său. Această ființă este liberă de karmă și de emoțiile negative. Putem să o numim Conștiința Maestrului nostru Interior. Asemeni sufletului nostru și această ființă are propria sa perspectivă și înțelepciune destul de diferită de mult mai emoționalul suflet care poartă întreaga karmă din viețile sale anterioare. Acest Maestru Interior este liber de orice karmă și are multe daruri pe care vrea să le folosească în viața noastră de zi cu zi. Problema este că corpul/mintea noastră are prea mult ego pentru a asculta, iar sufletul nostru poartă prea multe distorsiuni ale trecutului și prea multe emoții pentru a asculta la rândul lui înțelepciunea pe care Maestrul nostru Interior vrea să o împărtășească cu noi.

Când trăim în această lume în fiecare zi, uităm cine suntem noi înăuntru și ajungem să fim legați de evenimentele și relațiile pe care le avem în fiecare zi. În mod normal nu ne putem niciodată imagina că acolo undeva există un Maestru perfect care știe tot ceea ce noi dorim să obținem în această viață și care va face orice ca să ne ajute. Viața noastră este atât de consumată de experiențele pe care le avem în fiecare zi încât uităm să privim profund în interiorul sinelui nostru pentru a găsi Ghidarea Interioară. Suntem ca și o mașină care se conduce singură fiind pusă pe pilot automat. Șoferul mașinii stă pur și simplu pe scaun și lasă mașina să se conducă singură! Toate ființele umane sunt practic leneșe! Preferăm să nu facem  lucrurile într-un mod diferit și evităm să ne schimbăm viața prin a face lucrurile mai bine.

Prin meditație și canalizare învățăm să cădem în interior și descoperim tărâmul conștiinței care este perfect tăcut și liniștit. Când ne conectăm la Maestrul Interior simțim un val de electricitate atunci când conștiința Maestrului se trezește. Simțim mai multă lumină și iubire pe care le putem aduce treptat în viața noastră și astfel să ne simțim mai bine. Amintiți-vă că în interiorul acestui corp și dincolo de profunzimea sufletului nostru, există o altă ființă care este liberă de toată confuzia experiențelor noastre de zi cu zi. Maestrul Interior este întotdeauna acolo observând ceea ce facem, șoptindu-ne să încercăm o altă cale. Mintea noastră este atât de ocupată încât noi nu putem auzi sau înțelege ceea ce Maestrul Interior ne spune.

Singura cale de a auzi aceste mesaje și a ne transforma viața într-un miracol  este să învățăm să ne relaxăm și să dăm drumul. Nu vom găsi un maestru mai bun nicăieri în lumea asta. Cel mai bun Maestru care poate înțelege cu adevărat ceea ce noi avem nevoie este deja în interiorul nostru. Dacă am putea da la o parte straturile de karmă și emoții, am descoperi cine suntem cu adevărat sub toată această zăpăceală. Maestrul Interior este întotdeauna liber de aceste emoții și de toată karma noastră în același fel în care noi ne uităm la un film de la distanță stând așezați confortabil în cameră.   

Acordați-vă și meditați. Practicați eliberarea/a da drumul și învățați cum să nu vă gândiți prea mult la ceea ce faceți. Cea mai bună meditație are loc atunci când nu facem nimic ca ea să aibă loc. Doar dând drumul și simțind mantra, ne ajută să ne coborâm atenția în nivele din ce în ce mai profunde ale experienței până când Maestrul nostru Interior se trezește și ne spune ”Acum știu cine Sunt Eu cu adevărat! Eu nu sunt acest corp și nu sunt acest suflet emoțional. Eu sunt Pur, Înțelept și plin de Iubire. Am așteptat aici pentru multă vreme, dar nu am renunțat niciodată la tine. Acum mă cunoști, așa că acum pot începe să te învăț cum poți să-ți schimbi viața pe care ai cunoscut-o în ceva atât de minunat încât vei crede că acesta este un miracol. Nu este un miracol. Tu ești deja un miracol dar n-ai știut niciodată lucrul ăsta. Întreaga ta viață poate fi schimbată doar deschizând ușa și ascultându-mă. Eu Sunt Învățătorul și Maestrul tău Interior!”


link catre articolul original

Traducere Monica Poka

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.